Az Alacskai Református Egyházközség Honlapja

Nyárvégi hittanos foglalkozások

2008-08-26 11:06:53 / Kemény István

2008. augusztus 22-én és 23-án gyülekezetünk gyermekeinek szerveztünk alkalmakat.

 

A két nap során gyermekeink Nóéval és az özönvíz történetével ismerkedhettek meg. Örömünkre szolgál, hogy a körülbelül 30 alsós tagozatos református iskoláskorú gyermekből 19 eljött a foglalkozásokra.

 

Minden nap délután kettő órára vártuk a hittanosokat, amely Biblia olvasással kezdődött, majd filmvetítés következett: Edward Elgar zeneszerző Pompa és fény című művére a Walt Disney studió által készített rajzfilmet néztük meg az Özönvíz témájára Donald kacsa főszereplésével.

 

Ezután a történet üzenetének mélyítése következett, majd pedig a kézműves foglalkozások: üvegfestés, szalvétafestmény készítés, aszfaltfestés, hajtogatás.

A kézműves foglalkozások levezetésében végzett segítségükért külön köszönet illeti Dedicsné Varga Szilvia és Sulyokné Perván Mariann testvéreinket.

 

A foglalkozások után uzsonnázhattak a gyermekek. Köszönjük Elek Jánosné testvérünknek az uzsonna elkészítését.

 

Minden nap este a templomban ért véget az alkalom istentisztelettel, ami egyben a vasárnapi úrvacsorás istentiszteletre készülő bűnbánati este is volt.

 

Szombaton a nyárvégi hittanos foglalkozásokat egy zenés-ifjúsági istentisztelettel zártuk le, melyről képek megtekinthetők az Egyetlen Út menüjének Zenés alkalmaink képekben pontjában.

 

A nyárvégi hittanos foglalkozásokról készült fényképek megtekinthetők a következő kapcsolódó linkre kattintva: