Az Abaúji Református Egyházmegye honlapja

 

Presbiteri Konferencia Göncön

2007-10-13 17:13:34 / Adminisztrátor

 

Szeptember hónapban 2 helyszínen volt lehetősége az Abaúji Egyházmegye presbitereinek csendesnapra, konferenciára összegyűlni. Ziliz után a Hernád-völgye gyülekezeteiből szeptember 29-én sereglett össze mintegy 300 érdeklődő 53 gyülekezet képviseletében a gönci templomba.
Nyitó áhítattal szolgált Csomós József püspök úr az Apostolok Cselekedete 20, 28. alapján. „Viseljetek gondot tehát magatokra, és az egész nyájra, amelynek őrizőivé tett titeket a Szentlélek.” Figyelmeztetett a nagy felelősségre, és lehetőségre, hogy az isteni gondviselésbe vetett hit tehet alkalmassá arra, hogy magunkra és a ránk bízott nyájra is gondot viseljünk. Hangsúlyozta a vigyázás fontosságát, és magyarázta annak jelentését. Vigyázni kell magunkra úgy is, hogy meg ne feledkezzünk a megbocsátásról, úgy is, hogy szívünk el ne nehezedjen részegségtől, de jelenti a mindennapi figyelmességet is. A sorrend fontosságára is felhívta a figyelmet. Viselj gondot előbb magadra, aztán viselj gondot a rádbízottakra! Tegye, tegyük a dolgunk, ki-ki a maga helyén, hogy készek legyünk az Isten országa eljövetelére.
Köszöntések hangzottak el sorrendben: Csomós József püspök, Szabó László egyházmegyei gondnok, Bódi Noémi missziói-diakóniai előadó és Baksy Mária esperes részéről.
A konferencia témája és előadói azonosak voltak a másik, a zilizi konferenciáéval, hogy valamennyi tisztségviselő, aki egyházmegyénkben szolgál ugyanazon gondolatok mentén tájékozódjon. (Ld. a zilizi beszámolót!)
Ezt az alkalmat színesítette szolgálatával a Gönci Vegyeskar. Figyelemmel hallgattuk az ongai gondnok asszony és egy ongai presbiter bizonyságtételét is akik arról szóltak, hogyan váltak eszközökké az Isten kezében, és miként váltak munkatársakká a lelkipásztor és a presbitertársak számára a szolgálatban.
A szünetben a gönci gyülekezet vendégei voltunk pogácsára és kávéra, a finom ebédet pedig a Gönci Önkormányzatnak, pontosabban személyesen Molnár János polgármester-presbiter úrnak köszönjük meg, aki ezzel az ajándékkal lepte meg egyházmegyénket.
A nap áldásait köszönjük mennyei Atyánknak!

Baksy Mária

Galéria

MKE 025.jpg Szeptembervégimásolás 002.jpg Szeptembervégimásolás 004.jpg Szeptembervégimásolás 005.jpg MKE 008.jpg Szeptembervégimásolás 006.jpg Szeptembervégimásolás 007.jpg MKE 012.jpg MKE 016.jpg Szeptembervégimásolás 009.jpg Szeptembervégimásolás 012.jpg MKE 018.jpg MKE 036.jpg Szeptembervégimásolás 018.jpg Szeptembervégimásolás 019.jpg Szeptembervégimásolás 020.jpg MKE 053.jpg MKE 058.jpg MKE 060.jpg MKE 061.jpg MKE 026.jpg MKE 062.jpg