Az Abaúji Református Egyházmegye honlapja

 

Nyugdíjas lelkészek találkozója Encsen

2008-05-13 11:11:20 / Adminisztrátor

Pünkösd második napján nyugdíjas lelkipásztorok és özvegy lelkészfeleségek találkoztak Encsen. Istennek hála sokan részt tudtak venni, s jó hangulatban telt el az összejövetel.

 

Pünkösdi Találkozások


Pünkösd, keresztyén egyházunk egyik fontos ünnepe, hisz a Szentlélek Isten találkozását ragadhatjuk meg abban az emberrel.
Egy másik, már nagyon várt találkozásra is sor került egyházmegyénkben Pünkösd hétfőjén, amikor első alkalommal szerveztük meg; reményeink szerint hagyományt teremtve egyházmegyénkben a nyugdíjas lelkipásztorok és lelkipásztor özvegyek találkozóját, amelynek az Encsi Református Egyházközség adott helyet.
A lelkipásztor testvérek nem csak a közelből jöttek erre az alkalomra, de voltak, akik egészen Hajdúszoboszlóról látogattak meg bennünket.
A megjelenteket Bódi Noémi egyházmegyénk Missziói és Diakóniai Bizottságának előadója köszöntötte, majd pedig csatlakozva hozzá, egyházmegyénk gondnoka Szabó László is üdvözölte a lelkipásztor testvéreket, és hozzátartozóikat.
A programban szerepelt egy áhítat, amely kifejezetten a szolgálatban már oly sok időt eltöltött lelkipásztor társaknak szólt, egy már nyugdíjas pásztor, Victor István szolgálatában. Az igehirdetés alapigéje a Filippi 1, 21-24. volt.
De hallhattak pünkösdi verseket néhány 7. osztályos hittanos fiatal előadásában, többek között Reményik Sándortól, és Dsida Jenőtől. Természetesen szolgált az egyházközség Gárdonyi Zoltán Vegyeskara is.
Majd Baksy Mária esperes asszony tartott beszámolót az egyházmegye jelenlegi helyzetéről, hogy a már több éve nyugdíjban lévő testvérek is rálássanak egykori szolgálati területük mai helyzetére. Egy mappát kaptak ajándékba az érintettek, melyben ki-ki megtalálta abaúji szolgálatának helyszíneit.
A találkozó templomi része után pedig finom vacsora közben folytatódhatott a kötetlen beszélgetés, melynek képei tanúsítják, hogy ez a találkozás nem csupán kellemes volt de felemelő és szeretetteljes, amely már hiányzott egyházmegyénk életéből.
S fontos tanulság mindnyájunk számára, becsülnünk kell elődeinket, hogy becsülettel tudjuk tovább adni a szolgálatot utódainknak.
(Molnár-Kovács Edit)

Galéria

IMG_4175.JPG IMG_4103.JPG IMG_4105.JPG IMG_4108.JPG IMG_4121.JPG IMG_4123.JPG IMG_4106.JPG IMG_4126.JPG IMG_4107.JPG IMG_4133.JPG IMG_4139.JPG IMG_4153.JPG IMG_4159.JPG IMG_4145.JPG IMG_4156.JPG IMG_4122.JPG IMG_4208.JPG IMG_4225.JPG