Az Abaúji Református Egyházmegye honlapja

 

Lelkészbeiktatás Abaújkéren

2007-09-21 12:23:32 / Adminisztrátor

„… az Isten szeretet” (1. Ján. 4, 8.)

Koczogh Julianna lelkipásztor beiktatása


Szeptember 9-én, az abaújkéri templomban népes gyülekezet jelenlétében megtörtént Koczogh Julianna megválasztott lelkipásztor beiktatása. Nemcsak Abaújkér, de Abaújalpár, Arka, Boldogkőújfalu és Boldogkőváralja reformátussága is nagy számban volt jelen.
A beiktató esperes, Baksy Mária szolgálata Fil. 2, 12-18. alapján szólt az ünneplő gyülekezethez. A romlott világban is feddhetetlenül élő hívek ragyognak, mint csillag, feltéve, hogy az élet igéjére figyelnek. Krisztus sugározza ránk tiszta fényét, s ezt a fényt kell tovább tükrözni a híveknek, mondta többek között, és kérte az ifjú szolgatársat, hogy engedje, hogy Krisztus fénye tükröződjék szolgálatán át a gyülekezetek tagjai felé. Hangsúlyozta az élet igéjére való folyamatos figyelés fontosságát.
A beiktatott lelkipásztor személyes hangvételű igehirdetésében a János 1. levele 4. részéről kiválasztott versek alapján tett bizonyságot Isten szeretetéről, melyet eddig is megtapasztalt életében és szolgálatában.
Az ünnepélyes nyilvános presbiteri ülésen szeretetteljes köszöntések és jókívánságok hangzottak el sokak részéről. A teljesség igénye nélkül közöljük, hogy az Egyházkerület Elnökségének köszöntését Domokosné Fazekas Hajnalka püspöki tanácsos tolmácsolta. Az abaúji lelkipásztorok köszöntését Dr. Enghy Sándor, a más felekezetű keresztyénekét pedig Jeviczki Ferenc görög katolikus lelkész mondta el. Ott voltak és üdvözölték a lelkipásztort az egykori évfolyamtársak és barátok is. Eljöttek együtt ünnepelni a korábbi szolgálati helyről a hajdúhadháziak, akiknek kórusa színesítette az alkalmat, csakúgy, mint a helybeli gyermekek szavalatai. A gyülekezetek gondnokai és a települések vezető kedves szavakkal üdvözölték lelkipásztorukat.
A templomi együttlét után gazdagon rakott asztal mellett, melyet a gyülekezetek készítettek, folyt tovább a szeretetteljes együttlét.

Az ünnepségen készült fotók, a Képek menüpont alatt megtalálható.