"Minden lehetséges annak, aki hisz.”- felavatták a tornatermet Szendrőben.

2021. Oct 18., szerző: Adminisztrátor

Október 13-án átadták a Szendrői Református Általános Iskola új tornatermét.

Az intézmény fejlesztésének újabb szakaszának végeredményeként, a kisdiákok birtokba vehették az iskola új tornatermét. Ebből az alkalomból ünnepi istentiszteletet tartottak a református templomban.  Igét hirdetett nagytiszteletű Benke Kinga lelkipásztor, köszöntőt mondott   Dr. Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár és Riz Gábor országgyűlési képviselő.

 

Az államtitkár úgy fogalmazott: „Jézus szavai arra tanítanak minket, hogy a hit hatalmas dolgokra képes az emberben”. Erre a hitre a Szendrői Református Általánosiskola indulását hozta példának és azt a mérhetetlent erőfeszítést, ami most is meghatározza a gyülekezet és az intézmény életét.

 

 

Az általános iskola 2013-ban kezdte meg működését egy kis épületben, összesen négy gyerekkel. Az idei évben már 152 diák kezdhette meg tanulmányait a Szendrő gyülekezet iskolájában és nyáron elballagott az első végzős osztály. Óriási lépés az iskola életében, hogy a tavasszal átadott konyha – étkező és multifunkciós teremmel együtt az idei tanévtől kezdődően a gyermekek minőségi, korszerű és fenntartható környezeti feltételek mellett tanulhatnak.

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Szendrő tornaterem

rss

Napi lelki táplálék

A parancs célja pedig a tiszta szívből, jó lelkiismeretből és képmutatás nélküli hitből fakadó szeretet. 1Tim 1,5

Jób 19

Jób összefoglalja, hogy milyen veszteségek érték, és szelíden annyit kérdez, meddig akarják még gyötörni. Jób hitvallása az Ószövetség teológiájának csúcsa, szinte az Újszövetség előképe: „…tudom, hogy az én megváltóm él…” (25). 

tovább

(1) „…nincs…” (Hóseás 4)

Ha nincs levegő, megfulladunk. De nem csak a levegő hiánya lehet halálos. Hóseás próféta felsorolja ezeket az életveszélyes, kárhozatos hiányokat, amelyeknek „kötele ott van a nyakunkon”.

tovább

1 THESSZALONIKA 3,6-13 - Jobban is érezhetnénk magunk

A rossz hírek nyomasztóan vagy bénítóan hatnak ránk. A jó hírek éppen ellenkező hatásúak. „Pál, Pál! Timóteus visszatért Thesszalonikából!” 

tovább

2017. november 28. kedd

Látni Isten arcát

„De Jákób ezt mondta: Ne úgy, hanem ha elnyertem jóindulatodat, fogadd el tőlem ezt az ajándékot! Mert amikor megláttam arcodat, mintha Isten arcát láttam volna, olyan kedvesen fogadtál. Fogadd el ajándékomat, amelyet áldásommal vittek neked, hiszen Isten kegyelmes volt hozzám, és van mindenem…”(1Móz 33, 10-11)

 

tovább

Nagy Méda: Magasztalás

Vagy. Léted sugárzó fénye ott ragyog
minden ember szemén.
A fűszál harmatában is Te tükröződöl,
és a fák lombkoronája is a Te neved suttogja.

tovább