Lelkészbeiktatás Arnóton

2021. Sep 24., szerző: Adminisztrátor

Szeptember 19-én ünnepélyes istentisztelet keretei között beiktatták Rácsok Andrást, az Arnóti Református gyülekezet első megválasztott lelkipásztorát. A beiktatás mellett az Édenkert Református Óvoda avatására is sor került.

Az alkalom azért is kiemelt fontosságú, mert kerületünkben ez a második olyan missziói gyülekezet, mely önálló és önellátóvá vált az elmúlt 20 évben. Az 1950-es években még két református családdal működő fília az ongai gyülekezethez tartozott, majd 2001-ben a Borsod - Gömöri Egyházmegye misszió gyülekezetévé vált. Azóta a gyülekezett 127 egyházfenntartóval, saját parokiával és a régi iskolából kialakított gyülekezeti házzal rendelkezik, így tavaly júliusban a Borsod-Gömöri Református Egyházmegye jóváhagyta, hogy az arnóti gyülekezet önálló anyaegyházközségként működhessen tovább.

 

 A közösség tavaly augusztusban választotta meg, az elmúlt 8 évben missziói lelkészként Arnóton szolgáló Rácsok András lelkipásztort, hogy továbbra is vezesse a gyülekezetet. A vírus helyzet miatt a lelkipásztor beiktatásának hivatalos része szűk körben zajlott, így az ünnepélyes beiktató istentiszteletet ez év szeptemberére időzítették, összekötve a gyülekezet húsz éves fennállásának évfordulójával. Rácsok Andrást szeptember 19-én Szőnyi Tamás esperes iktatta be, az ünnepi istentiszteleten Balog Zoltán püspök, a Zsinat lelkészi elnöke hirdetett igét.

 

Az ünnepség végén az Édenkert Református Óvodát is átadták, amely szeptember elsején nyitotta meg kapuit. A két vegyes csoporttal működő óvoda a felsőzsolcai Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola tagintézményeként harminc gyermekkel, négy óvónővel és két dajkával kezdte meg működését.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Beiktatás-Arnót

rss

Napi lelki táplálék

A parancs célja pedig a tiszta szívből, jó lelkiismeretből és képmutatás nélküli hitből fakadó szeretet. 1Tim 1,5

Jób 19

Jób összefoglalja, hogy milyen veszteségek érték, és szelíden annyit kérdez, meddig akarják még gyötörni. Jób hitvallása az Ószövetség teológiájának csúcsa, szinte az Újszövetség előképe: „…tudom, hogy az én megváltóm él…” (25). 

tovább

(1) „…nincs…” (Hóseás 4)

Ha nincs levegő, megfulladunk. De nem csak a levegő hiánya lehet halálos. Hóseás próféta felsorolja ezeket az életveszélyes, kárhozatos hiányokat, amelyeknek „kötele ott van a nyakunkon”.

tovább

1 THESSZALONIKA 3,6-13 - Jobban is érezhetnénk magunk

A rossz hírek nyomasztóan vagy bénítóan hatnak ránk. A jó hírek éppen ellenkező hatásúak. „Pál, Pál! Timóteus visszatért Thesszalonikából!” 

tovább

2017. november 28. kedd

Látni Isten arcát

„De Jákób ezt mondta: Ne úgy, hanem ha elnyertem jóindulatodat, fogadd el tőlem ezt az ajándékot! Mert amikor megláttam arcodat, mintha Isten arcát láttam volna, olyan kedvesen fogadtál. Fogadd el ajándékomat, amelyet áldásommal vittek neked, hiszen Isten kegyelmes volt hozzám, és van mindenem…”(1Móz 33, 10-11)

 

tovább

Nagy Méda: Magasztalás

Vagy. Léted sugárzó fénye ott ragyog
minden ember szemén.
A fűszál harmatában is Te tükröződöl,
és a fák lombkoronája is a Te neved suttogja.

tovább