Hálaadó Mályiban

2021. Sep 14., szerző: Adminisztrátor

Szeptember 4-én hálaadó istentiszteletet tartottak Mályiban a református templom és az  imaház felújításáért.

 

A szombati alkalmon  Mátyás Sándor lelkipásztor 25 éves szolgálatáért, Mézes Csilla és Barsi Lászlóné presbiterek szintén 25 éves munkálkodásáért valamint a református templom és imaház felújításáért adtak hálát.  A közel 38 millió forintos beruházást jótékonysági koncertekből, egyházmegyei támogatásból, a gyülekezeti tagok és magánszemélyek adományából finanszírozták.

 

Az istentiszteleten igét hirdetett Szőnyi Tamás a Borsod-Gömöri Egyházmegye esperese, az ünneplő gyülekezetet köszöntötte Barna Sándor egyházkerületi főjegyző, és Tállai András államtitkár. „A templom Isten háza, ahova jó eljönnünk, ahol feltekinthetünk. Ide hozhatjuk el hálánkat és itt vehetjük észre Isten áldó kezének cselekedeteit. A templom az a hely ahová elhozhatjuk bűnbánatunkat és ahonnan elvihetjük a bűnbocsánatot.” – fogalmazott Barna Sándor egyházkerületi főjegyző.

 

Mátyás Sándor lelkipásztor azt mondta az ünnepséggel kapcsolatban, hogy öröm van a szívében, amiért Isten mindenben megsegítette a gyülekezetet, majd hozzátette: - Mi tudjuk hogy csak eszközök vagyunk és hálásak vagyunk azért az Istennek, hogy bennünket is felhasznált.

Tállai András államtitkár köszöntőjében a gyülekezet elmúlt 7 évéről beszélt és annak példaértékű erőfeszítéseiről. „Tisztelet és megbecsülés illeti a gyülekezet tagjait, hogy kitartó, értékteremtő, Isten dicsőségére végzett munkájuk eredményeképp megújulhatott az imaház és a templom.”

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. Jak 1,22

2Sám 17,1–14

Ahítófel bölcs volt. Húsaj még bölcsebb? Nem hiszem. Nem a ravaszkodás döntött közöttük. Isten rendelte el, hogy meghiúsuljon Ahítófel tanácsa, mert az Úr veszedelmet akart hozni Absolonra. 

tovább

(17) „…királynévá tette…” (Eszter 2,1–18)

Hogyan maradhatunk meg a kiszolgáltatottságban? Hol a határ, amelynél tovább a hívő ember nem mehet? Meddig köthetünk kompromisszumokat, hogy nehéz helyzetünkben is életben maradhassunk, illetve „jobban lehessünk”? 

tovább

PÉLDABESZÉDEK 2,9-15 - Két út

Mai szakaszunkról Túrmezei Erzsébet verssorai jutnak eszembe 

tovább

2017. október 22. vasárnap

„Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.” (1Kor 15:58)

 

         

tovább

Reményik Sándor: Őszi csodák

Dr. Filep Gyulának

Ülve a karosszékben, 
Ma legelőször néztem 
Szemközt az utcasort.
A tekintetem rátévedt egy fára: 
Nini még most sem sárga. 
Zöldnek tartotta meg
Szép reménység-ruhában
Az, aki megtarthat mindeneket. 
És én is élek,
És én is élek
S megvannak mind, akiket szeretek. 
S e nekem-láthatatlan tündér-őszben 
Eljönnek hozzám az őszi csodák: 
Másodszor borulnak tündér-virágba
S hoznak pici, fanyar, fura gyümölcsöt 
Az almafák.

tovább