Megújult épületeket adtak át Nagyvisnyón

2020. Oct 27., szerző: Adminisztrátor

A Nagyvisnyói Református Egyházközségben elvégzett építési és felújítási munkákért tartottak hálaadó istentiszteletet a település református templomában, október 25-én.

Több mint 50 millió forintba kerültek azok a beruházások, melyek a Heves megyei Nagyvisnyón valósultak meg az elmúlt években. Korszerűsítették a parókiát, ami a lelkészlakás szigetelését és a fűtésrendszer cseréjét jelentette. A mellette lévő gyülekezeti házat pedig teljesen felújították és akadálymentesítették. A pályázatokból és vissza nem térítendő támogatásokból egy új közösségi házat is létesítettek.


Az épületeket Pásztor Dániel tiszáninneni püspökhelyettes, Gordos Attila egervölgyi esperes és Deliné Horkay Márta nagyvisnyói lelkipásztor ünnepélyes keretek között adta át vasárnap délután.


A szalagátvágás előtt tartott hálaadó istentiszteleten Pásztor Dániel a közel 300 gyülekezetet felölelő Tiszáninneni Református Egyházkerület képviseletében köszöntötte a közösséget. – Egy szívvel és lélekkel örülünk mindannak, ami itt, Nagyvisnyón megvalósult – kezdte beszédét a püspökhelyettes, majd a 127. zsoltár alapján rávilágított: Isten nélkül minden emberi erőfeszítés hiábavaló. „Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők.” Pásztor Dániel hangsúlyozta: az Úrral együtt áldás lesz a munkánkon. – Kívánom, hogy ezt tapasztaljátok meg napról napra, nemzedékről nemzedékre – mondta.


Gordos Attila igehirdetésében Isten kegyelméről szólt. – Néha megtorpanunk a keresztyén életünkben. Az embernek vannak mélypontjai. Kiszáradt időszakai, amikor mérhetetlenül távol van az Isten, de neki akkor is fontosak vagyunk, ha éppen nem tökéletes a hitünk. Ő akkor is szeret minket – világított rá a református esperes. Hozzátette: mindenki szeretne gazdagabb, erősebb, szebb lenni, de Isten azt mondja, hogy „elég neked az Én kegyelmem”. – Isten vezette végig a gyülekezetet az elvégzett munkákon, ám ezek csak kövek és falak, a fontos a Lélek, ami megtölti majd az épületeket – fogalmazott Gordos Attila.


Az ünnepi istentiszteleten színészi játékával közreműködött Horkay Barnabás. A cserépfalui Bárka-kör pedig zenés blokkal készült az alkalomra.

Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Megújult épületeket adtak át Nagyvisnyón

rss

Napi lelki táplálék

Lázár, jöjj ki! Jn 11,43b

Jn 11,33–44

„...Jézus ...háborgott lelkében, és megrendült” (33). Mi rendítette meg Jézust? Az, hogy Márta és Mária is felrótta neki a távollétét Lázár betegsége idején? 

tovább

(10) „Az igaz törődik még állatjának kívánságával is, a bűnösnek még az irgalma is kegyetlen.” (Példabeszédek 12)

Ez az igevers most „talált”. Annyi apró dolog történt ma: de mindegyik mögött pontosan látom, hogy mi miért úgy van, mi mire válasz, mondjuk a napi csatározásokban, ideértve még az egymásnak való segítségünket is. Irgalmatlan és kegyetlen mélységek kútjai ezek, nem is merünk belenézni…

tovább

Lukács 21,29–33 - Valahogy „természetes”

Jó tanárként Jézus „természetesen” azt szeretné, hogy hallgatósága meg tudja jegyezni, amit mond. Így a természetből választ egy példát, ami most számunkra sem lehet idegen. 

tovább

2018. március 9.

Ekkor nagy szélvihar támadt, és a hullámok becsaptak a hajóba, úgyhogy az már kezdett megtelni. (Mk 4.37)

tovább

Tavaszvárás

Sötét ködben bolyongunk cél nélkül,
E hideg télen megfagyott szeretetünk,
Életet színlelve, tétlenül állunk
Egymásba botolva, küzdve futunk.

Szívünkben egy régi nyár emlékét hordjuk,
Mikor a napsütésben magasra emeltük a zászlót.
De próba jött, Isten szeretete nevel,
Tisztít, szertefoszlat most minden délibábot.

tovább