A Microsoft mintaiskolája lett a Lévay

2020. Oct 19., szerző: Adminisztrátor

Magyarországon egyedüliként Microsoft mintaiskola címet kapott a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon. Az intézmény ezzel bekerült a világ azon iskolái közé, ahol speciális módszertan szerint minden tantárgyból digitális tananyag is elérhető.

A miskolci középiskolában harmadik éve indulnak digitális osztályok, ahol a diákok a Microsoft szoftvereit használva, kihajtható, tollal írható laptopokon tanulják a közismereti tárgyakat. Az elsajátítandó tudás ugyanaz, mint a többi osztályban, a módszertan viszont különbözik.


Mint azt Kerboltné Tóth Edit tanulmányi igazgatóhelyettes a tirek.hu-nak elmondta: a Microsoft Showcase School cím elnyerése egy hosszú folyamat eredménye. – Évekkel ezelőtt döntöttünk úgy, hogy digitalizáljuk az oktatást és egy egységes tanulmányi platformot alakítunk ki a diákok és a tanárok számára. Ehhez a Microsoft innovatív iskola programja biztosított kiváló alapokat – mondta el.

A gimnáziumban jelenleg négy osztályban és ettől a tanévtől a mozgóképkultúra és médiaismeret csoportban is ebben a formában oktatják a tananyagot. – A digitális felületet ma már az összes tanár tudja használni és hat olyan munkatársunk van, akik szakértői ezeknek a programoknak – fogalmazott Kerboltné Tóth Edit, aki hozzátette: a mintaiskola cím nemcsak azt jelenti, hogy elkötelezettek a digitális oktatás iránt, hanem hogy más intézményeket is támogatnak ezen az úton.

A 2020/2021-es tanévben a világ összes iskolája közül 352-en szerezték meg a Microsoft Showcase School címet. Hazánkból csak a Lévay rendelkezik vele.

Fotó: minap.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Harcold meg a hit nemes harcát, ragadd meg az örök életet… 1Tim 6,12

Jób 26

Miközben a mi Urunk „elrejtőzködő Isten”, eltakarta trónusát, aközben hatalma abban is megmutatkozik, hogy a természet felett is úr. Rácsodálkozhatunk értelmére, amely szétzúzza a szörnyeteget, kezére, amely átdöfi a kígyót. 

 

tovább

(8) „…egészen elfogott a szánalom.” (Hóseás 11)

Szánalmas az életünk! Szánalmas az én életem és szánalmas a te életed is; mindenkié, minden emberé, minden népé, Isten népéé is. Szánalmas még az is, ahogy tiltakoznál a megállapítás ellen, netán kikérnéd magadnak.

tovább

ÉZSAIÁS 56,1-2.6-7 - Határok nélkül

2016 nyarán barátokat látogattam meg Albániában. Együtt mentünk vasárnap reggel egy evangélikus istentiszteletre. Szép volt albánul hallani azokat a dalokat, melyeket angolul ismertem. 

tovább

2017. december 5. kedd

„Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok…” (Fil 1:3)

 

tovább

Venyercsán László: Ki várni tud

Oly jó Istenre csendben várni –
Istennel rövid a messzi út,
hisz nemcsak az út, a cél is Ő,
s nem veszít időt, ki várni tud.

tovább