A Microsoft mintaiskolája lett a Lévay

2020. Oct 19., szerző: Adminisztrátor

Magyarországon egyedüliként Microsoft mintaiskola címet kapott a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon. Az intézmény ezzel bekerült a világ azon iskolái közé, ahol speciális módszertan szerint minden tantárgyból digitális tananyag is elérhető.

A miskolci középiskolában harmadik éve indulnak digitális osztályok, ahol a diákok a Microsoft szoftvereit használva, kihajtható, tollal írható laptopokon tanulják a közismereti tárgyakat. Az elsajátítandó tudás ugyanaz, mint a többi osztályban, a módszertan viszont különbözik.


Mint azt Kerboltné Tóth Edit tanulmányi igazgatóhelyettes a tirek.hu-nak elmondta: a Microsoft Showcase School cím elnyerése egy hosszú folyamat eredménye. – Évekkel ezelőtt döntöttünk úgy, hogy digitalizáljuk az oktatást és egy egységes tanulmányi platformot alakítunk ki a diákok és a tanárok számára. Ehhez a Microsoft innovatív iskola programja biztosított kiváló alapokat – mondta el.

A gimnáziumban jelenleg négy osztályban és ettől a tanévtől a mozgóképkultúra és médiaismeret csoportban is ebben a formában oktatják a tananyagot. – A digitális felületet ma már az összes tanár tudja használni és hat olyan munkatársunk van, akik szakértői ezeknek a programoknak – fogalmazott Kerboltné Tóth Edit, aki hozzátette: a mintaiskola cím nemcsak azt jelenti, hogy elkötelezettek a digitális oktatás iránt, hanem hogy más intézményeket is támogatnak ezen az úton.

A 2020/2021-es tanévben a világ összes iskolája közül 352-en szerezték meg a Microsoft Showcase School címet. Hazánkból csak a Lévay rendelkezik vele.

Fotó: minap.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Lázár, jöjj ki! Jn 11,43b

Jn 11,33–44

„...Jézus ...háborgott lelkében, és megrendült” (33). Mi rendítette meg Jézust? Az, hogy Márta és Mária is felrótta neki a távollétét Lázár betegsége idején? 

tovább

(10) „Az igaz törődik még állatjának kívánságával is, a bűnösnek még az irgalma is kegyetlen.” (Példabeszédek 12)

Ez az igevers most „talált”. Annyi apró dolog történt ma: de mindegyik mögött pontosan látom, hogy mi miért úgy van, mi mire válasz, mondjuk a napi csatározásokban, ideértve még az egymásnak való segítségünket is. Irgalmatlan és kegyetlen mélységek kútjai ezek, nem is merünk belenézni…

tovább

Lukács 21,29–33 - Valahogy „természetes”

Jó tanárként Jézus „természetesen” azt szeretné, hogy hallgatósága meg tudja jegyezni, amit mond. Így a természetből választ egy példát, ami most számunkra sem lehet idegen. 

tovább

2018. március 9.

Ekkor nagy szélvihar támadt, és a hullámok becsaptak a hajóba, úgyhogy az már kezdett megtelni. (Mk 4.37)

tovább

Tavaszvárás

Sötét ködben bolyongunk cél nélkül,
E hideg télen megfagyott szeretetünk,
Életet színlelve, tétlenül állunk
Egymásba botolva, küzdve futunk.

Szívünkben egy régi nyár emlékét hordjuk,
Mikor a napsütésben magasra emeltük a zászlót.
De próba jött, Isten szeretete nevel,
Tisztít, szertefoszlat most minden délibábot.

tovább