Lapzárta! - a reForrás magazin szeptember 27-ig várja a cikkeket

2020. Sep 23., szerző: Adminisztrátor

A Tiszáninneni Református Egyházkerület lapja, a reForrás magazin egyik küldetése, hogy foglalkozzon a hétköznapi embereket érintő témákkal, emellett természetesen folytatni kívánja eddigi küldetését, közzétenni gyülekezeteink életjeleit is, így nagy szeretettel várjuk a gyülekezeteink életéből a reformáció ünnepére megjelenő számba közlésre szánt anyagokat, 2020. szeptember 27-ig. E-mail címünk változatlan: srlszerk@gmail.com

Az eseményekről szóló beszámolókat a terjedelmet illetően 400 szóban, vagy 3000 karakterben (szóközzel) várja a szerkesztőség, ha egy mód van rá képes illusztrációval együtt. Kérdésekkel, információkkal keressék bizalommal Rácsok András felelős szerkesztőt, (30-681-5395).

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

„…Ha valaki nappal jár, nem botlik meg, mert látja a világ világosságát, de ha valaki éjjel jár, megbotlik, mert nincs világossá Jn 11,9b-10

Lk 13,1–21

„…ellenfelei mindnyájan megszégyenültek…” (17). Jézusnak nagyon sok ellensége volt, pedig milyen jó dolgokat tett (Mk 7,37)! 

 

 

tovább

(7) „Ha meghal a bűnös ember, odalesz a reménysége…” (Példabeszédek 11,1-16)

Szíven ütött ez a szó: odalesz! Ez azt jelenti: összetörik, tönkremegy, elvész, eltűnik… Sóhajtva fakad fel belőlünk olykor: – Hova tűnik reménység, fiatalság, élet? Igazából már nem része a kultúránknak, hogy erre rákérdezzünk, mert a „fiatalos, vidám és erős életszeretet” hivatalosan előírt kurzusa, a pillanatnyi jelen élvezetének megélése mindent visz. 

tovább

Lukács 21,12–19 - Jó példát mutatni

Egy sikeres marketingről szóló cikkben azt írta az értékesítési tanácsadó, hogy az emberek körülbelül kilencvenöt százaléka utánoz. Csak öt százalék, aki maga a "minta" vagy az úttörő. 

tovább

2017. március 7. kedd

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. (Efezus 2:8-9)

 

tovább

Schalvm Rózsa: Istenről soha ne feledkezz el

Istenről soha ne feledkezz el,
gondolj Rá, amikor a nap felkel,
fénysugarakkal köszönt a reggel,
ébredésed, Neki köszönheted.

tovább