Újabb idős otthona van az egyházkerületnek

2020. Sep 07., szerző: Adminisztrátor

Szeptember 1-től egyházkerületi fenntartásban működik tovább a Szerencsi Idősek Otthona. A Bekecs úti szociális intézményben 220 szépkorút gondoznak.

A fokozódó járványhelyzet miatt, az idősek biztonságára ügyelve nem tartottak ünnepséget a Szerencsi Idősek Otthona átadásakor. Helyette a Polgármesteri Hivatalban találkoztak a Tiszáninneni Református Egyházkerület és az önkormányzat képviselői, hogy „gazdát cseréljen” az intézmény.


Az egyházkerületet a szerencsi önkormányzat kereste meg azzal a szándékkal, hogy átadná a működtetést. Mint azt Pásztor Dániel tiszáninneni püspökhelyettes portálunknak elmondta: azért tartja fontosnak az átvételt, mert így - az épülő óvodával és a már működő általános iskolával együtt - egy komplex intézményhálózatot tudtak létrehozni Szerencsen és a térségben. „Hiszem, hogy ezzel még inkább be tudjuk tölteni azt a küldetést, amit Isten ránk bízott.” Pásztor Dániel szerint az egyházkerület területén egyre nagyobb az igény református idős otthonok iránt, de mint fogalmazott: „felelős gondolkodásra van szükség, hiszen a legfontosabb, hogy megfelelő színvonalon tudjuk működtetni intézményeinket”.


Jónyer Lajosné diakóniai referens arról beszélt, hogy alapos utánajárás és többszöri megtekintés után döntöttek az átvétel mellett. A 220 férőhelyes, két épületből álló intézményt a közelmúltban korszerűsítették. Az otthon tartós bentlakást nyújt az időseknek, amihez egy átmeneti elhelyezést biztosító részleg is tartozik. A demens ellátás elkülönített gondozási egységben zajlik.


Nyíri Tibor, Szerencs polgármestere úgy látja: az egyházkerület az önkormányzatnál kedvezőbb kondíciókkal tudja fenntartani az intézményt, ahol mostantól nemcsak a test, de a „lélek ápolása” is folyhat.

A szerencsivel együtt jelenleg három idős otthont tart fenn a Tiszáninneni Református Egyházkerület.

Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Újabb idős otthona van az egyházkerületnek

rss

Napi lelki táplálék

…ugyanabból a szájból jön ki az áldás és az átok. Testvéreim, nem kellene ennek így lennie. Jak 3,10

2Sám 18,19–32

„Épségben van-e az a fiú, Absolon?” (29.32). Dávid a legfontosabb kérdést teszi fel, mert egy személyben király és apa. A hadsereg parancsnokának, Jóábnak Absolon egy lázadó. 

tovább

(8) „…menjen be a királyhoz, kérjen tőle kegyelmet…” (Eszter 4)

Nagy félelem támadt Hámán rendeletének kiadása után, miszerint gyilkoljanak le a Perzsa birodalomban mindenkit, aki Isten népéhez tartozik (3,13). A félelemből keserves, nyilvános segélykiáltás fakadt fel, a király palotája előtt, imádkozva, böjtölve, annak minden látható külsőségeivel együtt (1–3).

tovább

PÉLDABESZÉDEK 3,13-26 -Életbölcsesség

Szomszédasszonyommal gyakran beszélgetek mindenféléről. Sajátos világnézete mélyen megdöbbent : szerinte Isten egy magasabb hatalom, Aki mellettem áll, de csak akkor, ha szükségem van Rá. 

tovább

2017. október 25. szerda

A közöttetek levő presbitereket tehát kérem én, a presbitertárs és Krisztus szenvedésének tanúja, valamint eljövendő dicsőségének is részese: legeltessétek az Isten közöttetek levő nyáját; ne kényszerből, hanem önként, ne nyerészkedésből, hanem készségesen; ne is úgy, mint akik uralkodnak a rájuk bízottakon, hanem mint akik példaképei a nyájnak. És amikor megjelenik a főpásztor, elnyeritek a dicsőség hervadhatatlan koszorúját. (1Péter 5:1-4)

tovább

Weöres Sándor: Ballada a három falevélről

Lehullott három falevél
észrevétlen az őszi ágról.
És jött a szél, a messzi szél,
egy messzi, másik, új világból -
Elröpült három falevél. 
- - - - - - - - - - - - - - -

tovább