Befejeződött a gyülekezeti terem felújítása

2020. Jul 09., szerző: Adminisztrátor

Megújult a Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség gyülekezeti terme. Két éven át folyamatosan tették rendbe az épületet, ami a veszélyhelyzet alatt készült el. A beruházás több mint 16 millió forintba került.

– A felújításnál gipszkartont használtunk, ami miatt egy kicsit kisebb, de szebb és harmonikusabb lett a terem. A második emelet legnagyobb helyiségében álmennyezetet alakítottunk ki és modern, led lámpákat helyeztünk el – sorolta az elvégzett munkákat Almási Ferenc lelkipásztor.


Nemcsak a világítást, de a fűtésrendszert is korszerűsítették. Új, kondenzációs kazánt szereltek be, ami mindkét szintet képes felfűteni és az ablakokat is kicserélték. A régi padlózat helyére strapabíró szalagparketta került és új kiszolgáló helyiségeket létesítettek.

A munkálatok két éve kezdődtek, amihez az önkormányzat 1,3 millió forintos támogatást nyújtott, a Borsod-Gömöri Református Egyházmegye pedig 900 ezret. A fennmaradó összeget a hívek adták össze, ami a lelkész szerint azért örömteli, mert azt mutatja, hogy a gyülekezeti tagok magukénak érzik az épületet.

– A bejárati ajtót kellene még kicserélni, illetve az udvart szeretnénk rendbe tenni. Távlati tervünk, hogy átköltöztetjük ide a lelkészi hivatalt, a gyülekezeti házat pedig összekötjük a templommal – mondta a tervekről Almási Ferenc, aki szerint a parkolás továbbra is gondot jelent, ezért azt is meg kellene oldani.

A tetemvári lelkésztől azt is megtudtuk, hogy a veszélyhelyzet után, az istentiszteletek újraindításával a gyülekezeti élet is beindult. Ahogy sok más helyen, itt is kötelezővé tették a kézfertőtlenítő és a szájmaszk használatát, hogy megelőzzék a járvány megjelenését a gyülekezetben.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

rss

Napi lelki táplálék

Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben épült… ApCsel 9,31a

Ruth 3

„Ne félj hát, leányom, mindent megteszek érted, amit csak mondasz, hiszen... derék asszony vagy” (11). Bóáz kifejezésre juttatja, milyen fontos számára Ruth. 

tovább

(31) „Az egyháznak…békessége volt: eközben épült…” (Apostolok cselekedetei 9,31–43)

– István megkövezése után, a jeruzsálemi gyülekezet üldözése a hívek javát szolgálta, mert a szétszóródott hívek több gyülekezetben, „egyházban” élve benépesítették egész Júdeát, Galileát, Samáriát (31). Jusson eszünkbe, hogy javunkat szolgálja a nyomorúság is! (Zsoltárok 138,8; Ézsaiás 38,17)

tovább

ÁMÓSZ 9,11–15 - Jövő

Ámósz könyve sok kritikát tartalmaz Isten népével szemben és tele van ítéletüzenetekkel. De itt nincs vége: Isten története választott népével nem elűzetéssel és pusztulással ér véget. 

tovább

2017. augusztus 13. vasárnap

Kicsoda Jézus Krisztus? – Örökös

Utoljára pedig fiát küldte el hozzájuk, mert úgy gondolta: A fiamat meg fogják becsülni. De amikor a munkások meglátták a fiát, így szóltak maguk között: Ez az örökös: gyertek, öljük meg, és azután mienk lesz az öröksége. (Mt 21,37-38)

 

tovább

Ratkó József: Jelek

Fába róva, vagy földbe ütve
mindenütt hagytunk egy jelet
arról, hogy arra jártunk, bajba,
háborúba vert emberek.

S nem azért, hogy rettegjenek.

tovább