Befejeződött a gyülekezeti terem felújítása

2020. Jul 09., szerző: Adminisztrátor

Megújult a Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség gyülekezeti terme. Két éven át folyamatosan tették rendbe az épületet, ami a veszélyhelyzet alatt készült el. A beruházás több mint 16 millió forintba került.

– A felújításnál gipszkartont használtunk, ami miatt egy kicsit kisebb, de szebb és harmonikusabb lett a terem. A második emelet legnagyobb helyiségében álmennyezetet alakítottunk ki és modern, led lámpákat helyeztünk el – sorolta az elvégzett munkákat Almási Ferenc lelkipásztor.


Nemcsak a világítást, de a fűtésrendszert is korszerűsítették. Új, kondenzációs kazánt szereltek be, ami mindkét szintet képes felfűteni és az ablakokat is kicserélték. A régi padlózat helyére strapabíró szalagparketta került és új kiszolgáló helyiségeket létesítettek.

A munkálatok két éve kezdődtek, amihez az önkormányzat 1,3 millió forintos támogatást nyújtott, a Borsod-Gömöri Református Egyházmegye pedig 900 ezret. A fennmaradó összeget a hívek adták össze, ami a lelkész szerint azért örömteli, mert azt mutatja, hogy a gyülekezeti tagok magukénak érzik az épületet.

– A bejárati ajtót kellene még kicserélni, illetve az udvart szeretnénk rendbe tenni. Távlati tervünk, hogy átköltöztetjük ide a lelkészi hivatalt, a gyülekezeti házat pedig összekötjük a templommal – mondta a tervekről Almási Ferenc, aki szerint a parkolás továbbra is gondot jelent, ezért azt is meg kellene oldani.

A tetemvári lelkésztől azt is megtudtuk, hogy a veszélyhelyzet után, az istentiszteletek újraindításával a gyülekezeti élet is beindult. Ahogy sok más helyen, itt is kötelezővé tették a kézfertőtlenítő és a szájmaszk használatát, hogy megelőzzék a járvány megjelenését a gyülekezetben.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

rss

Napi lelki táplálék

Öt nap múlva azután lement Anániás főpap néhány vénnel meg egy Tertullusz nevű ügyvéddel, és panaszt tettek a helytartónál Pál ellen. ApCsel 24,1

2Sám 5,17–25

„Akkor megkérdezte Dávid az Urat… úgy tett, ahogyan megparancsolta neki az Úr…” (19.25). Ezek a mondatok visszatérnek nemcsak a történetben, hanem Dávid egész életében is. 

tovább

(1) „…panaszt tettek a helytartónál Pál ellen.” (Apostolok cselekedetei 24,1–9)

PANASZ

– 1. A panaszt, a zsidó Nagytanács nevében, Anániás főpap szószólójaként Tertullusz ügyvéd tette meg. Beszéde retorikai remekmű, gyönyörűen felépített, hatásos, és hogy kitűzött célját elérje, a tartalom az emberi cél szolgálatában áll. 

tovább

NEHÉMIÁS 5,12-19 - Másokra tekintettel

Olvastam Nehémiás beszámolóját és én... no igen, mi is a valódi helyzet? Elámultam, lelkesedtem, kérdések vetődtek fel bennem, meglepődtem és még sok minden mást sorolhatnék. 

tovább

2017. szeptember 29. péntek

Az áldás értéke

„És Izsák könyörgött az Úrnak feleségéért, mert meddő volt. Az Úr pedig engedett könyörgésének, úgyhogy teherbe esett Rebeka, a felesége. De fiai tusakodtak a méhében. 

tovább

Baranyi Ferenc: Valami mindig közbenjön

Valami mindig közbejön: távolban tengő vén apádnak
Sós parlaggá szikesedett magánya fehérlik utánad,
Futnál hozzája bűntudattal, autóbuszon vagy gőzösön,
Futnál hozzája szüntelen, de valami mindig közbejön.

tovább