BORUM 2020

2020. Feb 07., szerző: Adminisztrátor

A Tokaj-hegyaljai Erdőbénye látja vendégül a Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fórumát idén március 6-8-ig. Egyházunk borversenyére 2020. február 16-ig lehet nevezni.

A Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fóruma (BORUM) 2013-ban indult útjára. Mindegyik találkozót más-más történelmi borvidéken rendezték meg. Az eseményre ellátogatók szakmai előadások segítségével ismerkedhetnek meg a legújabb borászati trendekkel, lehetőségekkel. A BORUM programjainak kiemelt eleme a borverseny, melyre mindenki a legjobb borokkal készül, hiszen a szakmai zsűri döntése alapján a nyertes italok egy évig viselhetik majd a Magyarországi Református Egyház bora, valamint a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány bora címet.

Időpont: 2020. március 6-8. (péntek-vasárnap)

Helyszín: Erdőbénye (Magyarország)

Jelentkezés: 2020. február 16-ig a jelentkezes.reformatus.hu linken megnyíló űrlap segítségével.

További részletek ezen a linken.


A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

…amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra… Jn 16,13

Lk 21,20–24

Furcsa érzés azt olvasni, hogy Jeruzsálemhez pusztulás (20.24), nyomorúság (21.23) és bosszúállás (22) közeledik, miközben virágvasárnapon arra emlékezünk ünnepelve, hogy ez a város az Úr üdvösséget hozó látogatásának célállomása volt (vö. Lk 19,28–40.). 

tovább

(7) „Legyen békesség falaidon belül…” (Zsoltárok 122)

Itt a zsoltáros szinte A MENNYEI JERUZSÁLEM KÉPÉT tárja elénk.

– 1. Itt öröm Isten népének együtt lenni az Úr színe előtt (1–2). Itt nemcsak a „templom”, hanem a „város” részei is áldottan illeszkednek egymáshoz (3). Itt a falak között az Isten békessége uralkodik, amely minden értelmet meghalad (Filippi 4,7). Itt együtt magasztaljuk majd az Urat (4).

tovább

LUKÁCS 22,35–38 - Bizalmi lépések

Jézus emlékezteti tanítványait, hogyan élték már át eddig is Isten hatalmát, miközben Őt követték (Pl. Lk 9,1–6): meg kellett tanulniuk, hogy az emberi logikával szemben Isten hordozó erejében bízzanak, hisz ez a bizalom már eddig is megérte, és szolgálatuk a hit „győzelmévé” vált. 

tovább

2018. április 5.

Szeressétek egymást 1.

Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, amiképpen én szerettelek titeket. (Jn 15,12)

 

tovább

Bányai Ferencné: A kövek beszéde

Borongós volt az ég, mikor szárnyra keltem,
Ott szárnyalt a lelkem, messze, napkeleten…
Sötéten lebegtek a nehéz, dús lombok;
Olajfák tövében kopár, sziklás dombok.

tovább