Isten dicsőségére és emberek javára

2020. Jan 15., szerző: Adminisztrátor

Utoljára rendezett újévi fogadást a Tiszáninneni Református Egyházkerület jelenlegi elnöksége, amely idén befejezi szolgálatát. A január 11-i esemény a hálaadás és a köszönetmondás jegyében telt a miskolci egyházkerületi székház nagytermében.

Csomós József beszédében emlékeztetett, hogy a rendezvény idén nagykorú, hiszen tizennyolc évvel ezelőtt tartották az első újévi fogadást. A tiszáninneni református püspök a hála és a köszönet szavaival foglalta össze az elmúlt éveket.

“Az, hogy mit végeztünk ez alatt az idő alatt nem a mi tisztünk megítélni, hanem majd a történelem fogja megmérni. Az biztos, hogy nagy lehetőség volt” - fogalmazott a püspök, hozzátéve: az egyházkerület történetében nem volt példa arra, hogy ennyi időn át ugyanaz az elnökség szolgáljon.


A református püspök úgy vélte: tőle telhetően sikerült megvalósítania mindazt, amit szeretett volna: “minden napnak megoldani úgy a maga baját, hogy az Istennek dicsőségét és a másik ember javát szolgálja”. Mindezért Gárdonyi Zoltán: Áldott legyen az Istennek neve című énekével adott hálát, amelyet felvételről, a Debreceni Református Kollégium Kántusa előadásában hallgattak meg az egybegyűltek.


Csomós József végül az elnökség nevében köszönetet mondott azoknak, akik a három ciklus alatt segítették munkájukat. “Köszönöm, mert nélkületek nem ment volna!”


Ábrám Tibor úgy fogalmazott: Isten ezért áldotta meg szolgálatukat, mert szép rendben és egyetértésben tudtak együtt dolgozni a három ciklus során. A tiszáninneni főgondnok rendhagyó módon két pohárköszöntőt is mondott: először köszönetét fejezte ki a gyülekezetek elkötelezettségéért, amelyen keresztül “élet és lélek töltheti be az egyházkerületet és amely gyarapodást hozhat az országrészbe”. Végül a leendő elnökségnek “alázatos tusakodást, felülről jövő bölcsességet és közös sikereket”.

Szöveg és képek: Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Isten dicsőségére és emberek javára

rss

Napi lelki táplálék

„Ha vakok volnátok, nem lenne bűnötök, mivel azonban most azt mondjátok: látunk, megmarad a bűnötök.” Jn 9,41b

Lk 10,21–42

Mária és Márta történetében a figyelem, a hallgatás és a hétköznapi tevékenységek soha véget nem érő sora feszül egymásnak.

tovább

(5) „Bízzál az Úrban…” (Példabeszédek 3)

– Minden aranynál és ezüstnél „hasznosabb” (14): bízni az Úrban (5), aki teremtette, megváltó szeretetében megalapozta ezt a világot (19). Minden áldás, azaz a teljes élet forrása csakis az örökkévaló Isten. Kegyelmi állapot, ha megtalálhatjuk az Urat, megragadhatjuk az Ő irgalmát, és Őrá támaszkodhatunk! (18)

tovább

Lukács 19,41–44 - Az együttérzés könnyei

Jézus a város pillanatnyi hangulatán túl látja a nagyobb összefüggéseket is. Ő tudja, hogy a tömeg éljenzése csak felületes, és hamarosan „Feszítsd meg!” kiáltásokba fog átcsapni. 

tovább

2019. február 28. kedd

Megtérés 1.

Jól hallom Efraim kesergését: Megvertél, mint egy tanulatlan borjút, és én elszenvedtem a verést. Téríts meg engem, hogy megtérjek, mert te vagy, URam, az én Istenem! (Jer 31,18)

 

tovább

Vas István: Aki éjszaka ment Jézushoz

Éjszaka, hogy meg ne lássák.
Elvégre nem akárki volt.
Főember a zsidók között.
De Nikodémusz nem ügyeskedő ész,
Okosságtól korlátolt értelem:
 

tovább