Isten dicsőségére és emberek javára

2020. Jan 15., szerző: Adminisztrátor

Utoljára rendezett újévi fogadást a Tiszáninneni Református Egyházkerület jelenlegi elnöksége, amely idén befejezi szolgálatát. A január 11-i esemény a hálaadás és a köszönetmondás jegyében telt a miskolci egyházkerületi székház nagytermében.

Csomós József beszédében emlékeztetett, hogy a rendezvény idén nagykorú, hiszen tizennyolc évvel ezelőtt tartották az első újévi fogadást. A tiszáninneni református püspök a hála és a köszönet szavaival foglalta össze az elmúlt éveket.

“Az, hogy mit végeztünk ez alatt az idő alatt nem a mi tisztünk megítélni, hanem majd a történelem fogja megmérni. Az biztos, hogy nagy lehetőség volt” - fogalmazott a püspök, hozzátéve: az egyházkerület történetében nem volt példa arra, hogy ennyi időn át ugyanaz az elnökség szolgáljon.


A református püspök úgy vélte: tőle telhetően sikerült megvalósítania mindazt, amit szeretett volna: “minden napnak megoldani úgy a maga baját, hogy az Istennek dicsőségét és a másik ember javát szolgálja”. Mindezért Gárdonyi Zoltán: Áldott legyen az Istennek neve című énekével adott hálát, amelyet felvételről, a Debreceni Református Kollégium Kántusa előadásában hallgattak meg az egybegyűltek.


Csomós József végül az elnökség nevében köszönetet mondott azoknak, akik a három ciklus alatt segítették munkájukat. “Köszönöm, mert nélkületek nem ment volna!”


Ábrám Tibor úgy fogalmazott: Isten ezért áldotta meg szolgálatukat, mert szép rendben és egyetértésben tudtak együtt dolgozni a három ciklus során. A tiszáninneni főgondnok rendhagyó módon két pohárköszöntőt is mondott: először köszönetét fejezte ki a gyülekezetek elkötelezettségéért, amelyen keresztül “élet és lélek töltheti be az egyházkerületet és amely gyarapodást hozhat az országrészbe”. Végül a leendő elnökségnek “alázatos tusakodást, felülről jövő bölcsességet és közös sikereket”.

Szöveg és képek: Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Isten dicsőségére és emberek javára

rss

Napi lelki táplálék

Viseljetek gondot tehát magatokra és az egész nyájra, amelynek őrizőivé tett titeket a Szentlélek… ApCsel 20,28

1Sám 31

„…hogy megvigyék az örömhírt…” (9). A filiszteusok megszabadultak veszedelmes ellenségüktől, Saultól. Örömük érthető, de közben Isten népének az élete romba dőlt. 

tovább

(32) „…kegyelme Igéjének ajánllak titeket…” (Apostolok cselekedetei 20,17–38)

A búcsúzás egy összetett, emberi érzés, tele nosztalgikus gyarlósággal, rámutatva halandó életünk nyomorúságára. De ne becsüljük le azt, ami annyira emberi. Amikor e földi létben VÉGSŐ BÚCSÚT veszünk; az mindig megrendítő (25). 

tovább

EZSDRÁS 8,31-36 - Végre célba érve

Utazni izgalmas! Amikor korábban családi nyaralásra indultunk, előtte mindenki nagyon izgatott volt. Előfordult, hogy az egyik gyereknek fájt a hasa, a másiknak a feje egy nagy utazás előtt. 

tovább

2017. szeptember 20. szerda

A testvéri szeretetről pedig nem szükséges írnom nektek, hiszen titeket Isten tanított az egymás iránti szeretetre, és mert gyakoroljátok is ezt minden testvér iránt egész Macedóniában. De kérünk titeket, testvéreim, hogy egyre inkább gyarapodjatok ebben… (1Thess 4:9-10)

 

 

tovább

Reményik Sándor: Sóhaj a mindenségért

Vasárnap. Harangszó. Egy asszony elmegy 
Mellettem. A harangszóra megáll. 
Összeteszi kezét, fohászkodik 
Az utcán elmenőben: „Uram Jézus 
A rosszakon is könyörülj!” – 
A rosszakon is könyörülj: 
Ennyi egy-vers-soros imája. 
 

tovább