Bemutatták Viola Judit szakácskönyvét

2019. Dec 17., szerző: Adminisztrátor

A miskolci Genius Könyváruházban dedikálta eddigi könyveit, köztük legújabb kötetét Viola Judit álnéven író református lelkipásztor. „Ételek és életek” című szakácskönyvében valós történetekbe ágyazott recepteket kínál a szerző, amelyek már többször is a családi asztalra kerültek.

A könyvbemutató vendégeit először Kondás Vilmos, a könyváruház vezetője köszöntötte, aki elmondta, hogy mint minden férfi, ő is szereti a hasát, majd megjegyezte, hogy a kötetben kedvére való ételek kaptak helyet. „Azt vallom, hogy a családon belül a legösszetartóbb erő az étkezés” - szögezte le az igazgató, aki szerint jó egy-egy finom étel mellett beszélgetni.


A szerzővel Rácsok András a ReForrás egyházkerületi lap felelős szerkesztője beszélgetett. Viola Judit a kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a kötet nem tipikus szakácskönyv. „Az ételeket minden háziasszony könnyen el tudja készíteni, amik érdekesebbek, azok a receptekhez tartozó, novellaszerű történetek. Ezek részben az írói képzelet termékei és vannak benne családi vagy gyülekezeti vonatkozásúak is.”


A könyvben található írások a Tiszáninneni Református Egyházkerület magazinjában jelentek meg először. Az ételek évszakokhoz kapcsolódnak és olyan alapanyagokból készülnek, amelyek könnyen beszerezhetők. Viola Judit azt mondta, hogy a főzés számára nem kötelesség, hanem élvezet. A kihívást pedig abban látja, hogy kitalálja, mit készítsen. „Kell, hogy az ember szeresse azt, amit csinál, mert máshogy nem lehet alkotni” - fogalmazott a könyvbemutatón.


Viola Judit kiemelte, hogy az étel közösséget teremt. „Sokkal boldogabb családok lennének a magyar családok, ha lenne idejük arra, hogy egy jól megfőzött vacsora mellett megbeszélik a saját dolgaikat és a világ folyását. A lényegi dolgok a konyhaasztalnál dőlnek el. Az újságnak és a könyvnek is küldetése, hogy felnyissa az emberek szemét, hogy ez mennyire fontos.”

A református lelkész érdeklődésünkre elárulta, hogy Aba Amádé élettörténetét feldolgozó történelmi regénysorozatán is folyamatosan dolgozik. A Sasok a viharban következő, 4. része jövő év elején jelenik majd meg a könyvesboltokban.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Bemutatták Viola Judit szakácskönyvét

rss

Napi lelki táplálék

Viseljetek gondot tehát magatokra és az egész nyájra, amelynek őrizőivé tett titeket a Szentlélek… ApCsel 20,28

1Sám 31

„…hogy megvigyék az örömhírt…” (9). A filiszteusok megszabadultak veszedelmes ellenségüktől, Saultól. Örömük érthető, de közben Isten népének az élete romba dőlt. 

tovább

(32) „…kegyelme Igéjének ajánllak titeket…” (Apostolok cselekedetei 20,17–38)

A búcsúzás egy összetett, emberi érzés, tele nosztalgikus gyarlósággal, rámutatva halandó életünk nyomorúságára. De ne becsüljük le azt, ami annyira emberi. Amikor e földi létben VÉGSŐ BÚCSÚT veszünk; az mindig megrendítő (25). 

tovább

EZSDRÁS 8,31-36 - Végre célba érve

Utazni izgalmas! Amikor korábban családi nyaralásra indultunk, előtte mindenki nagyon izgatott volt. Előfordult, hogy az egyik gyereknek fájt a hasa, a másiknak a feje egy nagy utazás előtt. 

tovább

2017. szeptember 20. szerda

A testvéri szeretetről pedig nem szükséges írnom nektek, hiszen titeket Isten tanított az egymás iránti szeretetre, és mert gyakoroljátok is ezt minden testvér iránt egész Macedóniában. De kérünk titeket, testvéreim, hogy egyre inkább gyarapodjatok ebben… (1Thess 4:9-10)

 

 

tovább

Reményik Sándor: Sóhaj a mindenségért

Vasárnap. Harangszó. Egy asszony elmegy 
Mellettem. A harangszóra megáll. 
Összeteszi kezét, fohászkodik 
Az utcán elmenőben: „Uram Jézus 
A rosszakon is könyörülj!” – 
A rosszakon is könyörülj: 
Ennyi egy-vers-soros imája. 
 

tovább