Bemutatták Viola Judit szakácskönyvét

2019. Dec 17., szerző: Adminisztrátor

A miskolci Genius Könyváruházban dedikálta eddigi könyveit, köztük legújabb kötetét Viola Judit álnéven író református lelkipásztor. „Ételek és életek” című szakácskönyvében valós történetekbe ágyazott recepteket kínál a szerző, amelyek már többször is a családi asztalra kerültek.

A könyvbemutató vendégeit először Kondás Vilmos, a könyváruház vezetője köszöntötte, aki elmondta, hogy mint minden férfi, ő is szereti a hasát, majd megjegyezte, hogy a kötetben kedvére való ételek kaptak helyet. „Azt vallom, hogy a családon belül a legösszetartóbb erő az étkezés” - szögezte le az igazgató, aki szerint jó egy-egy finom étel mellett beszélgetni.


A szerzővel Rácsok András a ReForrás egyházkerületi lap felelős szerkesztője beszélgetett. Viola Judit a kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a kötet nem tipikus szakácskönyv. „Az ételeket minden háziasszony könnyen el tudja készíteni, amik érdekesebbek, azok a receptekhez tartozó, novellaszerű történetek. Ezek részben az írói képzelet termékei és vannak benne családi vagy gyülekezeti vonatkozásúak is.”


A könyvben található írások a Tiszáninneni Református Egyházkerület magazinjában jelentek meg először. Az ételek évszakokhoz kapcsolódnak és olyan alapanyagokból készülnek, amelyek könnyen beszerezhetők. Viola Judit azt mondta, hogy a főzés számára nem kötelesség, hanem élvezet. A kihívást pedig abban látja, hogy kitalálja, mit készítsen. „Kell, hogy az ember szeresse azt, amit csinál, mert máshogy nem lehet alkotni” - fogalmazott a könyvbemutatón.


Viola Judit kiemelte, hogy az étel közösséget teremt. „Sokkal boldogabb családok lennének a magyar családok, ha lenne idejük arra, hogy egy jól megfőzött vacsora mellett megbeszélik a saját dolgaikat és a világ folyását. A lényegi dolgok a konyhaasztalnál dőlnek el. Az újságnak és a könyvnek is küldetése, hogy felnyissa az emberek szemét, hogy ez mennyire fontos.”

A református lelkész érdeklődésünkre elárulta, hogy Aba Amádé élettörténetét feldolgozó történelmi regénysorozatán is folyamatosan dolgozik. A Sasok a viharban következő, 4. része jövő év elején jelenik majd meg a könyvesboltokban.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Bemutatták Viola Judit szakácskönyvét

rss

Napi lelki táplálék

„Íme, meggyógyultál, többé ne vétkezz, hogy valami rosszabb ne történjék veled.” Jn 5,14b

Lk 1,39–56

2000 év távlatából elénk tárul egy mély hitű, Szentlélektől vezetett, nagyon alázatos papné, Erzsébet képe. 

tovább

(3) „Jajgassatok Hesbón miatt…” (Jeremiás 49,1–22)

Gád és Rúben törzsének határán feküdt az igeszakaszunkban olvasható Hesbón városa, amely eredetileg Rúben törzsének öröksége lett volna. Hesbón városát azonban határvárosként Móáb (48,34), és Ammón is a magáénak tudta (3). 

tovább

Zsoltárok 27, 7–14 - Minta

Hányszor kezdtem már bele fogyókúrába? Meg sem tudom mondani, de nagyon sokszor. Eleinte jól megy, aztán jönnek a hétköznapok és újra hízni kezdek. 

tovább

2019. január 29. kedd

Mivel táplálkozunk? 2.

Mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre. (1Pt 2,2)

 

 

tovább

Túrmezei Erzsébet: Új éneket

Új éneket, újat!
minden reggel újat!
Új hajnal hasadtán
új titkok tárulnak.
Új virágok nyílnak,
ha régiek hullnak,
új öröm, új hála
ha sebek gyógyulnak.
Énekek ébrednek:
új ének az Úrnak!

tovább