Bemutatták Viola Judit szakácskönyvét

2019. Dec 17., szerző: Adminisztrátor

A miskolci Genius Könyváruházban dedikálta eddigi könyveit, köztük legújabb kötetét Viola Judit álnéven író református lelkipásztor. „Ételek és életek” című szakácskönyvében valós történetekbe ágyazott recepteket kínál a szerző, amelyek már többször is a családi asztalra kerültek.

A könyvbemutató vendégeit először Kondás Vilmos, a könyváruház vezetője köszöntötte, aki elmondta, hogy mint minden férfi, ő is szereti a hasát, majd megjegyezte, hogy a kötetben kedvére való ételek kaptak helyet. „Azt vallom, hogy a családon belül a legösszetartóbb erő az étkezés” - szögezte le az igazgató, aki szerint jó egy-egy finom étel mellett beszélgetni.


A szerzővel Rácsok András a ReForrás egyházkerületi lap felelős szerkesztője beszélgetett. Viola Judit a kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a kötet nem tipikus szakácskönyv. „Az ételeket minden háziasszony könnyen el tudja készíteni, amik érdekesebbek, azok a receptekhez tartozó, novellaszerű történetek. Ezek részben az írói képzelet termékei és vannak benne családi vagy gyülekezeti vonatkozásúak is.”


A könyvben található írások a Tiszáninneni Református Egyházkerület magazinjában jelentek meg először. Az ételek évszakokhoz kapcsolódnak és olyan alapanyagokból készülnek, amelyek könnyen beszerezhetők. Viola Judit azt mondta, hogy a főzés számára nem kötelesség, hanem élvezet. A kihívást pedig abban látja, hogy kitalálja, mit készítsen. „Kell, hogy az ember szeresse azt, amit csinál, mert máshogy nem lehet alkotni” - fogalmazott a könyvbemutatón.


Viola Judit kiemelte, hogy az étel közösséget teremt. „Sokkal boldogabb családok lennének a magyar családok, ha lenne idejük arra, hogy egy jól megfőzött vacsora mellett megbeszélik a saját dolgaikat és a világ folyását. A lényegi dolgok a konyhaasztalnál dőlnek el. Az újságnak és a könyvnek is küldetése, hogy felnyissa az emberek szemét, hogy ez mennyire fontos.”

A református lelkész érdeklődésünkre elárulta, hogy Aba Amádé élettörténetét feldolgozó történelmi regénysorozatán is folyamatosan dolgozik. A Sasok a viharban következő, 4. része jövő év elején jelenik majd meg a könyvesboltokban.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Bemutatták Viola Judit szakácskönyvét

rss

Napi lelki táplálék

„Ha vakok volnátok, nem lenne bűnötök, mivel azonban most azt mondjátok: látunk, megmarad a bűnötök.” Jn 9,41b

Lk 10,21–42

Mária és Márta történetében a figyelem, a hallgatás és a hétköznapi tevékenységek soha véget nem érő sora feszül egymásnak.

tovább

(5) „Bízzál az Úrban…” (Példabeszédek 3)

– Minden aranynál és ezüstnél „hasznosabb” (14): bízni az Úrban (5), aki teremtette, megváltó szeretetében megalapozta ezt a világot (19). Minden áldás, azaz a teljes élet forrása csakis az örökkévaló Isten. Kegyelmi állapot, ha megtalálhatjuk az Urat, megragadhatjuk az Ő irgalmát, és Őrá támaszkodhatunk! (18)

tovább

Lukács 19,41–44 - Az együttérzés könnyei

Jézus a város pillanatnyi hangulatán túl látja a nagyobb összefüggéseket is. Ő tudja, hogy a tömeg éljenzése csak felületes, és hamarosan „Feszítsd meg!” kiáltásokba fog átcsapni. 

tovább

2019. február 28. kedd

Megtérés 1.

Jól hallom Efraim kesergését: Megvertél, mint egy tanulatlan borjút, és én elszenvedtem a verést. Téríts meg engem, hogy megtérjek, mert te vagy, URam, az én Istenem! (Jer 31,18)

 

tovább

Vas István: Aki éjszaka ment Jézushoz

Éjszaka, hogy meg ne lássák.
Elvégre nem akárki volt.
Főember a zsidók között.
De Nikodémusz nem ügyeskedő ész,
Okosságtól korlátolt értelem:
 

tovább