Református a megye legjobb általános iskolája

2019. Nov 13., szerző: Adminisztrátor

Borsod-Abaúj-Zemplén megye legjobb általános iskolája a sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola. A rangsort a legjobbiskola.hu közölte a kompetenciamérések alapján.

Az országos kompetenciamérések alkalmával az általános iskolákban minden 6. és 8. évfolyamos tanuló szövegértési és matematika feladatlapot tölt ki. A mérés figyelembe veszi a tanulók szociokulturális hátterét és a szülők iskolai végzettségét is.

Az intézmény az országos rangsorban is előkelő helyen szerepel: a 2442 iskola közül a 19. A kiemelkedő teljesítményről megkérdeztük Mészáros Csabát, az iskola igazgatóját, aki elmondta: büszkék az eredményre, ami a tanárok sikeres munkájának, a tanulók szorgalmának és a szülői háttérnek köszönhető.

A Tiszáninneni Református Egyházkerület fenntartásában működő intézményben kiemelt figyelmet fordítanak a keresztyén nevelésre és a tehetséggondozásra is. “Fontos a lexikális tudás és az, hogy a megtanult ismereteket gyakorlatban is tudják alkalmazni a gyerekek” - mondta Mészáros Csaba. Hozzátette: örülnek a sikernek és céljuk, hogy eredményüket hosszú távon fenntartsák.

Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Mégis, amikor Galileába érkezett, befogadták őt azok a galileaiak, akik látták mindazt, amit Jeruzsálemben tett az ünnepen, mivel ők is ott voltak. Jn 4,45

Jel 22,8–21

Van-e annál nagyobb vigasztalás, mint ami ebben a néhány versben elhangzik? A lepra világnapján eszembe jut, hogy megszámlálhatatlanul sok, hitre jutott, korábbi leprabeteg bizonyossága is ez. 

tovább

(6) „Jaj, Úrnak kardja…húzódj vissza hüvelyedbe…” (Jeremiás 47)

– 1. A próféta Egyiptom után a filiszetusok ellen prófétál, akik mindig fenyegették Isten népét. Babilon azonban most őket is letarolta, elfoglalva a filiszteus nagyvárosokat. A próféta a babiloni hódítást áradáshoz hasonlítja, idők végezetét láttató paták csattognak, rettenetes harci zaj kíséretében (1–4).

tovább

Lukács 6,43–45 - Szó szerint

„Ami szívemen, az a számon.” Ez az igazság a mai napig is szó szerint értendő. Kevesen tudják, hogy ez már a Bibliában is meg van írva. 

tovább

2018. január 26. péntek

Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. (Jn 15:14)

 

tovább

F. Thompson (Ford.: Kosztolányi Dezső): Egy hópehelyhez

Ki volt, aki kigondolt? –
nem fér soha fejembe,
ó, könnyű hópehely, te!
Te tiszta, és te gyenge,
s kemény, akár a penge.
Ki vájt ki és ki dombolt
csodafémből, te lenge
és drága, szép pehelyke?
Ki kalapált a mennybe’
ezüstködből, te, kincsem?

tovább