Református a megye legjobb általános iskolája

2019. Nov 13., szerző: Adminisztrátor

Borsod-Abaúj-Zemplén megye legjobb általános iskolája a sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola. A rangsort a legjobbiskola.hu közölte a kompetenciamérések alapján.

Az országos kompetenciamérések alkalmával az általános iskolákban minden 6. és 8. évfolyamos tanuló szövegértési és matematika feladatlapot tölt ki. A mérés figyelembe veszi a tanulók szociokulturális hátterét és a szülők iskolai végzettségét is.

Az intézmény az országos rangsorban is előkelő helyen szerepel: a 2442 iskola közül a 19. A kiemelkedő teljesítményről megkérdeztük Mészáros Csabát, az iskola igazgatóját, aki elmondta: büszkék az eredményre, ami a tanárok sikeres munkájának, a tanulók szorgalmának és a szülői háttérnek köszönhető.

A Tiszáninneni Református Egyházkerület fenntartásában működő intézményben kiemelt figyelmet fordítanak a keresztyén nevelésre és a tehetséggondozásra is. “Fontos a lexikális tudás és az, hogy a megtanult ismereteket gyakorlatban is tudják alkalmazni a gyerekek” - mondta Mészáros Csaba. Hozzátette: örülnek a sikernek és céljuk, hogy eredményüket hosszú távon fenntartsák.

Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

„Amit az Isten megtisztított, azt te ne mondd tisztátalannak.” ApCsel 10,15b

Ruth 4

„Naomi pedig fogta a gyermeket, ölébe vette, és ő lett a dajkája” (16). Van-e ettől fontosabb és boldogítóbb nagyszülői „hivatás”, mint ölbe venni az unokát és dajkálni? 

tovább

(11) „…és látta, hogy az ég megnyílik…” (Apostolok cselekedetei 10,1–16)

– Péter Joppéban egy tímárnál lakott. Ezt a megjegyzést kétszer is olvassuk (9,43; 10,6). A tímár bőrt, nyersbőrt timsóval kikészítő, illetve egyszerűbb lábbeliket varró mesterember megnevezése volt. A tímárság a zsidók szemében tisztátalan mesterségnek számított, hiszen tisztátalan állatok bőrét is felhasználták munkájuk során.

tovább

MIKEÁS 6,8 - Figyelmesen járni Istenünkkel

Életem fordulópontjain mindig elkísért ez a bibliai vers. Hans Walter teológus így fordítja: „Ember, közöltem veled, mi a jó és mit keres Jahve nálad: semmi mást, mint igazságot gyakorolni, szeretni a kedvességet és figyelmesen járni Isteneddel.” 

tovább

2017. augusztus 14. hétfő

Kicsoda Jézus Krisztus? – Csillag és királyi pálca

Látom őt, de nem most; nézem őt, de nem közel. Csillag származik Jákóbból, és királyi pálca támad Izráelből. (4Móz 24,17)

tovább

Erdélyi Ilona: Fohász

Miként a kisgyermek,

Jövök az Atyához,

A minden áldások

Örök forrásához,

És térdre borulva,

Alázattal kérlek:

Bocsáss meg, Istenem,

Ha ellened vétek!

 

tovább