Megújult a templom Kisgyőrben

2019. Jun 17., szerző: Adminisztrátor

Felújították a református templomot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kisgyőrben. Lecserélték a műemlék épület tetőszerkezetét, helyreállították az ülőpadokat és a toronyórát, valamint a templomkülső is megújult. Az elvégzett munkákért június 10-én, hétfőn hálaadó istentiszteletet tartottak a településen.

A késő barokk stílusú templom 1776-ban épült. - Az elmúlt évtizedekben sok minden elérett az épületen, ezért eljött az ideje, hogy egy átfogó karbantartást végezzünk - indokolta a renoválást Domahidi Ernő lelkipásztor, aki hozzátette: szerencsés helyzetben van, hiszen elődei folyamatosan törődtek a templommal.

A legnagyobb munka a tetőszerkezet cseréje volt, ami egy korábbi vihar során szinte teljesen megrongálódott. Kicserélték az ajtókat és az ablakokat, valamint  megjavították az 1999-ben készült toronyórát is. A több éven át tartó beruházás hozzávetőleg 50 millió forintba került, amelyet pályázati forrásból és adományokból finanszírozott az egyházközség.

Mint azt a lelkipásztor a tirek.hu érdeklődésére elmondta: a templomtoronyban két jó állapotban lévő harang teljesít szolgálatot. Mindkettő acélból készült Diósgyőrben, az első világháború után. A rendszeres karbantartásnak köszönhetően szintén jól működik az egyházközség orgonája, amit 1936-ban készítettek.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Látta őt az egész nép, amint járkál, és dicséri az Istent. ApCsel 3,9

1Krón 1

A Bibliában a nemzetségtáblázatok célirányosan vannak összeállítva, mert a szentírókat azok a származási vonalak érdeklik, amelyek által Isten végrehajtja terveit. Tehát pl.: ki is volt „Ádám...” (1)?

tovább

(8) „…járkált, ugrándozott és dicsérte az Istent.” (Apostolok cselekedetei 3,1–10)

– Belegondolok abba, hogy sokunknak mennyi mindenünk van. Pedig állandóan panaszkodunk, hogy túlterheltek meg fáradtak vagyunk és „kiégtünk”. Noha tudunk járni, menni, ugrándozni, tudjuk tenni a dolgunkat. Sőt, még aranyunk és ezüstünk is van. Mert soha nem éltünk ennyien, ilyen jólétben, mint mostanság.

tovább

LUKÁCS 10,25–28 - Ilyen egyszerű az élet!

Általában allergiás vagyok a nagyszájú ígéretekre. A reklámok tele vannak ezekkel: Vedd ezt az arckrémet és négy héten belül a ráncaid 40%-kal csökkennek… 

tovább

2018. július 23.

„Mindez pedig, szeretteim, a ti épülésetekre szolgál.” (2Kor 12:19)

 

tovább

Füle Lajos: Emberek Jézus nélkül

Vak utakon bolyongva járnak,
céltalanság kíséri őket.
Búfelejtő, nagy akarással
néha-néha összeverődnek
s szétrebbennek riadtan újra,
mennek tovább, jobbat keresvén...
Törj hát az élet kenyeréből
egy darabot számukra, testvér!

 

tovább