Húsvétra készültek az egervölgyi női szolgálók

2019. Apr 16., szerző: Adminisztrátor

Az Egervölgyi Református Egyházmegye női szolgálóinak rendeztek csendes napot a mezőkövesdi Művelődési Házban virágvasárnapon. A húsvétra készülő találkozó témája a keresztyén női identitás volt.

Gordosné Balogh Eszter a tirek.hu érdeklődésére elmondta: a húsvéti csendes napot több mint tíz éve minden esztendőben megszervezik. “Idén is szerettük volna folytatni a hagyományt, hiszen fontosnak tartjuk, hogy a különböző területeken szolgáló nők egymás hitét erősítve összegyűljenek és erőt gyűjtsenek az ünnephez közeledve” – fogalmazta meg a program célkitűzéseit a mezőkövesdi lelkipásztor. A rendezvénynek közösségépítő ereje is van, hiszen lehetőséget ad a találkozásra és a tapasztalat cserére.


A lelkipásztor emlékeztetett: ahogy az asszonyoknak fontos szerepük volt a feltámadás történetben, úgy a mai gyülekezeti életben is nélkülözhetetlenek. Egyre több női presbiter van és sokan szolgálnak kántorként vagy idős gondozóként a közösségekben. “Nőnek lenni szép, de nehéz feladat” – mondta a rendezvényen Gordosné Balogh Eszter, aki hozzátette: a találkozó központi témájául idén a keresztyén női identitást választották.


dr. Kis Médea pszichológus lelkipásztor a keresztyén női identitásról tartott előadást, amelyben beszélt a nőket érintő 21. századi kihívásokról, a szerepfelfogásokról és azok változásairól, illetve a munkahely és a család párhuzamáról a nők életében.


A közös énektanulás és dicsőítés között Nagy Zsoldos Eszter tartott áhítatot. A bükkábrányi lelkipásztor virágvasárnap alkalmából Jézus jeruzsálemi bevonulását idézte fel. Rávilágított, hogy miközben királyként, ujjongva fogadta a tömeg, Jézus “elsiratta” Jeruzsálemet kifejezve ezzel felénk való szeretetét. “Mi nők és asszonyok is sokszor küzdünk a könnyeinkkel. Sokszor megsiratjuk magunkat, túl nagy teher nehezedik ránk, aggódunk gyermekünkért vagy házasságunkért. Jó felismerni, hogy az Úr Jézus Krisztus ott van a mélységeinkben és elhozza számunkra a megbékélést!”

Szöveg és képek: Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Húsvétra készültek az egervölgyi női szolgálók

rss

Napi lelki táplálék

Látta őt az egész nép, amint járkál, és dicséri az Istent. ApCsel 3,9

1Krón 1

A Bibliában a nemzetségtáblázatok célirányosan vannak összeállítva, mert a szentírókat azok a származási vonalak érdeklik, amelyek által Isten végrehajtja terveit. Tehát pl.: ki is volt „Ádám...” (1)?

tovább

(8) „…járkált, ugrándozott és dicsérte az Istent.” (Apostolok cselekedetei 3,1–10)

– Belegondolok abba, hogy sokunknak mennyi mindenünk van. Pedig állandóan panaszkodunk, hogy túlterheltek meg fáradtak vagyunk és „kiégtünk”. Noha tudunk járni, menni, ugrándozni, tudjuk tenni a dolgunkat. Sőt, még aranyunk és ezüstünk is van. Mert soha nem éltünk ennyien, ilyen jólétben, mint mostanság.

tovább

LUKÁCS 10,25–28 - Ilyen egyszerű az élet!

Általában allergiás vagyok a nagyszájú ígéretekre. A reklámok tele vannak ezekkel: Vedd ezt az arckrémet és négy héten belül a ráncaid 40%-kal csökkennek… 

tovább

2018. július 23.

„Mindez pedig, szeretteim, a ti épülésetekre szolgál.” (2Kor 12:19)

 

tovább

Füle Lajos: Emberek Jézus nélkül

Vak utakon bolyongva járnak,
céltalanság kíséri őket.
Búfelejtő, nagy akarással
néha-néha összeverődnek
s szétrebbennek riadtan újra,
mennek tovább, jobbat keresvén...
Törj hát az élet kenyeréből
egy darabot számukra, testvér!

 

tovább