Családi mozaik

2019. Feb 19., szerző: Adminisztrátor

Egyhetes programsorozatot szervezett a Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség a Házasság hetén. Az előadásokat a Deszkatemplomban tartották, ahová minden felekezetből és korosztályból vártak érdeklődőket.

Idén február 10. és 17. között rendezték a Házasság hetét. A központi programokon túl országszerte több száz eseményt szerveztek a civil szervezetek, önkormányzatok és az egyházközségek. A közel két évtizede Angliából indult kezdeményezés minden esztendőben igyekszik ráirányítani a figyelmet a házasság és a család fontosságára.

Hazánkban ez volt a 12. eseménysorozat, melyhez a tetemvári gyülekezet rendhagyó módon, egész estés előadásokkal csatlakozott. Ezúttal egy héten keresztül házaspárok meséltek megismerkedésükről, kapcsolatukról, a családi élet szépségeiről és kihívásairól. A bizonyságtevők között volt lelkész, presbiter, bíró és gyógytornász is.

Mint Almási Ferenc elmondta: a résztvevők minden este különböző történeteket hallgathattak meg, a „bibliai alap” mégis ugyanaz volt.
– Ebben a folyton változó világban nincsenek mindenki számára érvényes receptek. Isten alapelvei viszont örökkévalók, ezekhez kell igazítani az életünket – fogalmazott a lelkész.

Almási Ferenc a programsorozat vasárnapi záró istentiszteletén hangsúlyozta: a boldog családi élet feltétele a hívő házastársi kapcsolat, az Istennel való imádság és az aktív, keresztyén közösség. Beszélt arról is, hogy Isten más-más szerepet szán a férfinak és a nőnek a házasságban, hogy kiegészítsék egymást, majd reagált arra a napokban megjelent hírre, miszerint Franciaországban mostantól „apa” és „anya” helyett az „1-es és 2-es számú szülők” elnevezést használják az iskolákban. Igehirdetésében megerősítette: a házasság Istentől való intézmény, amely egy férfi és egy nő életre szóló szövetsége.

Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Családi mozaik

rss

Napi lelki táplálék

Akkor ezt mondta nekem az ÚR: Indulj, és menj le innen hamar, mert megromlott a néped, amelyet kihoztál Egyiptomból. 5Móz 9,12

5Móz 9

„Tudd meg azért ma, hogy Istened, az Úr vonul előtted...” (3). Isten figyelmezteti az övéit: ő vitte be népét a „jó földre”, amit nekik adott. 

tovább

(1) „…egy kiszáradt kezű ember.” (Márk 3,1–6)

SOK A „SORVADT EMBER”; – sok a sorvadt, kiszáradt élet: „imaházon” belül és kívül egyaránt (1).

tovább

1 MÓZES 12,2 - Az áldó jelenlét

„…megáldalak, naggyá teszem nevedet, és áldás leszel.” Isten Ábrahámhoz intézett szavai olyanok, mint az áldás alappillérei: Megáldalak, és ezért lehetsz áldássá mások számára. 

tovább

2018. május 24.

„…üldözés következtében szétszóródtak…” (ApCsel 11:19)

tovább

Somogyi Imre: Pünkösd napja

Aki nem tud a hit szárnyán
A magasba szállni,
Nem is tud a Megváltónak
Szentlelkére várni.

Ó, emberek! Krisztus nélkül
Mit ér ünnepléstek?
Nincs ott pünkösd, nincs ott áldás,
Ahol nincs Szentlélek.

tovább