A házasság pártján állva - házasság hete Telkibányán

2019. Feb 15., szerző: Adminisztrátor

Ötödik éve szentelnek figyelmet a kis abaúji településen, Telkibányán a Házasság hete országos kampánynak. Ebben az évben február 13-án este meghitt, csendes beszélgetésre várták a Művelődési Házba mindazokat, akik a házasságukban meg szeretnének erősödni, akik magát az elköteleződést ilyen formán, közösségben is megünnepelnék.

A szervezője az alkalomnak a Támogatói kör, vagy másnéven Imaközösség volt, akik ökumenikus felfogásban végzik a településen a szolgálatukat. Katolikus részről Koncsol Ágnes, református oldalról pedig Magyar Erzsébet vállalta fel a szervezés feladatát.

Egy nagy körbe, terített asztal mellé érkeztek a vendégek. Majd mindenki bemutatkozott, amiben szó esett a párválasztásról, a szerelemről és a házasság mibenlétéről. A rendezvény házigazdája Magyar Zsóka imádságban könyörgött a megköttetett és a jövőben megköttetendő házasságokért, azok tartósságáért és tisztaságáért. Ezután felkérte a három felekezet lelkipásztorát, hogy szóljanak a házasság misztériumáról. Elsőként Molnár Miklós adventista lelkipásztor beszélt, Mihalec Gábor családterapeuta házasságheti körlevele alapján, arról, hogy a házasság azt jelenti, hogy nincs „b” terv. Ezt követően Szalay László Pál református lelkipásztor a Samáriai asszony történetén (Jn 4:1-42) keresztül beszélt arról, hogy a házasság milyen időintervallumra szól. Végül Szabó László római katolikus atya osztotta meg jegyesoktatási tapasztalatait. Külön kitért azokra a szavakra, amelyek nélkülözhetetlenek a családban és tanított a veszekedés etikettjéről.

A három izgalmas tanítást beszélgetés követte, ahol mindenki a saját felfogását tehette hozzá az előtte szóló véleményéhez. Az alkalom meg tudta őrizni a kötetlenségét, vidámságát, de mindemellett nagyon szívbe markoló és komoly témákat tudott érinteni. Az Házasság hete rendezvény végén Nick Vujicic motivációs vieóját tekintették meg, hogy egy fogyatékkal élő embernek, hogyan lehet boldog, kiteljesedő házasélete és családja.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

A házasság pártján állva - házasság hete Telkibányán

rss

Napi lelki táplálék

Akkor ezt mondta nekem az ÚR: Indulj, és menj le innen hamar, mert megromlott a néped, amelyet kihoztál Egyiptomból. 5Móz 9,12

5Móz 9

„Tudd meg azért ma, hogy Istened, az Úr vonul előtted...” (3). Isten figyelmezteti az övéit: ő vitte be népét a „jó földre”, amit nekik adott. 

tovább

(1) „…egy kiszáradt kezű ember.” (Márk 3,1–6)

SOK A „SORVADT EMBER”; – sok a sorvadt, kiszáradt élet: „imaházon” belül és kívül egyaránt (1).

tovább

1 MÓZES 12,2 - Az áldó jelenlét

„…megáldalak, naggyá teszem nevedet, és áldás leszel.” Isten Ábrahámhoz intézett szavai olyanok, mint az áldás alappillérei: Megáldalak, és ezért lehetsz áldássá mások számára. 

tovább

2018. május 24.

„…üldözés következtében szétszóródtak…” (ApCsel 11:19)

tovább

Somogyi Imre: Pünkösd napja

Aki nem tud a hit szárnyán
A magasba szállni,
Nem is tud a Megváltónak
Szentlelkére várni.

Ó, emberek! Krisztus nélkül
Mit ér ünnepléstek?
Nincs ott pünkösd, nincs ott áldás,
Ahol nincs Szentlélek.

tovább