A házasság pártján állva - házasság hete Telkibányán

2019. Feb 15., szerző: Adminisztrátor

Ötödik éve szentelnek figyelmet a kis abaúji településen, Telkibányán a Házasság hete országos kampánynak. Ebben az évben február 13-án este meghitt, csendes beszélgetésre várták a Művelődési Házba mindazokat, akik a házasságukban meg szeretnének erősödni, akik magát az elköteleződést ilyen formán, közösségben is megünnepelnék.

A szervezője az alkalomnak a Támogatói kör, vagy másnéven Imaközösség volt, akik ökumenikus felfogásban végzik a településen a szolgálatukat. Katolikus részről Koncsol Ágnes, református oldalról pedig Magyar Erzsébet vállalta fel a szervezés feladatát.

Egy nagy körbe, terített asztal mellé érkeztek a vendégek. Majd mindenki bemutatkozott, amiben szó esett a párválasztásról, a szerelemről és a házasság mibenlétéről. A rendezvény házigazdája Magyar Zsóka imádságban könyörgött a megköttetett és a jövőben megköttetendő házasságokért, azok tartósságáért és tisztaságáért. Ezután felkérte a három felekezet lelkipásztorát, hogy szóljanak a házasság misztériumáról. Elsőként Molnár Miklós adventista lelkipásztor beszélt, Mihalec Gábor családterapeuta házasságheti körlevele alapján, arról, hogy a házasság azt jelenti, hogy nincs „b” terv. Ezt követően Szalay László Pál református lelkipásztor a Samáriai asszony történetén (Jn 4:1-42) keresztül beszélt arról, hogy a házasság milyen időintervallumra szól. Végül Szabó László római katolikus atya osztotta meg jegyesoktatási tapasztalatait. Külön kitért azokra a szavakra, amelyek nélkülözhetetlenek a családban és tanított a veszekedés etikettjéről.

A három izgalmas tanítást beszélgetés követte, ahol mindenki a saját felfogását tehette hozzá az előtte szóló véleményéhez. Az alkalom meg tudta őrizni a kötetlenségét, vidámságát, de mindemellett nagyon szívbe markoló és komoly témákat tudott érinteni. Az Házasság hete rendezvény végén Nick Vujicic motivációs vieóját tekintették meg, hogy egy fogyatékkal élő embernek, hogyan lehet boldog, kiteljesedő házasélete és családja.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

A házasság pártján állva - házasság hete Telkibányán

rss

Napi lelki táplálék

„…Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.” Jn 13,35

Jn 13,31–35

A Biblia talán legszebb sorait olvashattuk ma. Ezekben az igékben meglátjuk tisztán, világosan a keresztyén életfeladatot: „...szeressétek egymást...” (34). 

tovább

(5) „Az Úr van jobbodon…” (Zsoltárok 110)

Ez egy messiás-zsoltár, illetve király-zsoltár, a műfaja szerint.

– 1. Az élő Isten az Úr. Ő az egyetlen király. Őrajta kívül nincs más. Ez ennek a zsoltárnak legfontosabb üzenete. Aki az Úr jobbján ül, az Őt képviseli, képviselheti. Nincs ennél nagyobb méltóság.

tovább

1Sámuel 9,1-13 - Áldott szerencsétlenség

A szamarak elvesztése abban az időben nagy veszteség volt. Hogy mennyire értékesek voltak a család számára az állatok, felismerhető abban, hogy Kís nemcsak a szolgáját, de saját fiát is elküldi. 

tovább

2018. március 22.

Isten oltókése

Abban dicsőíttetik meg az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt teremjetek; és legyetek nékem tanítványaim. (Jn 15,8)

 

tovább

Stefura Erzsébet: Virágvasárnaptól-Golgotáig

Erre fog jönni, ahol én lakom!
Minden virágom eléje rakom,
S hova nem jut, majd köntösöm teszem,
Hozsánnázva kiáltom lelkesen:
Óh, jöjj, lakozz velem!

tovább