Előadás Miskolcon - A reformáció hatása napjainkra

2017. Okt 24., szerző: Adminisztrátor

2017. október 27-én pénteken 17 órától a Reformáció 500. évfordulója alkalmából előadást tart Ablonczy Zsolt a Magyar Református Missziói Szövetség elnöke "A REFORMÁCIÓ HATÁSA NAPJAINKRA, avagy Hogyan folytassuk a reformációt?" című előadására. Helyszín: Református Egyházkerületi Székház Nagyterme (Miskolc, Kossuth L. u. 17.). Részletek a mellékelt plakáton. 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Ti pedig, testvéreim, Izsák módjára az ígéret gyermekei vagytok. Gal 4,28

Ez 25

„Ezt mondd Ammón népének: Halljátok az én Uramnak, az Úrnak igéjét!” (3). A prófétának kell közölnie Isten üzenetét Izráel ellenségeivel is. 

 

tovább

(27) „Ujjongj, te meddő…” (Galata 4,21–31)

ŐBENNE! – 1. Állítsuk egymás mellé az ellentéteket: Hágár és Sára, Izmáel és Izsák, rabszolga és szabad (22), test szerinti és az ígéret szerinti (23; 28–31), régi és új (24–26), törvény és evangélium (21), mennyei és földi (26). 

tovább

1 THESSZALONIKA 2, 1-8 - Anyai lelkülettel

Elég stabil anyagilag a gyülekezetünk, hogy ezt a nagyszabású rendezvényt lebonyolítsa? A házi körünk elég kreatív ehhez a nyilvános akcióhoz? Elég elszánt vagyok, hogy a szomszédommal Istenről beszéljek? 

tovább

2017. november 24. péntek

Jézussal való kapcsolat

Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. (Jn 15,4)

tovább

Reményik Sándor: Egy perc

Egy percre ma
Úgy néztem fel a csillagokra én, 
Mintha bámuló, nagy gyerekszememmel 
Legelőször tekinteném.
Egy percre ma
Gyöngyvirágillat szállt át a szobán. 

tovább