Hálaadó istentisztelet Sajóbábonyban

2017. Jún 20., szerző: Adminisztrátor

A 2015-ben elkezdődött felújítás végéhez érve hálaadó istentiszteletet tartottak Sajóbábonyban 2017. június 18-án. Bányiné Varga Erzsébet lelkipásztor beszámolója. 

Az erdélyi testvérgyülekezetünk képviselői már pénteken megérkeztek hozzánk. Vasárnap déltől sorra érkeztek a meghívott vendégek, környékbeli lelkipásztorok, önkormányzati vezetők. Az ünnepség bevonulással, énekszóval kezdődött, az igei szolgálatot Pásztor Dániel püspökhelyettes végezte, majd Szőnyi Tamás Borsod-Gömöri esperes vezetésével folytatódott az ünnepi alkalom.

Csernaburszky Ferenc egyházmegyei gondnok köszöntő szavai után dr. Szilva István polgármester úr értékelése következett. Ezt szavalatok követték, amiket Kunfalvi Rebekától és Kunfalvi Tamarától hallhattunk, majd az 50 évvel ezelőtt konfirmáltakat köszöntöttem egy-egy emléklappal, ez után a felújítást vezető és végző presbitereink munkáját köszöntem meg Tóth Bélának, Héczei Imrének, Szilva Istvánnak, Lengyel Jánosnak és megemlékeztünk Tóth Istvánról, aki sajnos már nem érhette meg a templom felújításának elkészülését.

Faragó István Erdély-Désaknai testvérgyülekezetünk lelkipásztora szólalt fel és adta át gyülekezetük ajándékát, egy új perselyládát és egy kristályvázát, amit Márton Csaba gondnok és felesége Márton Erika adták át gyülekezetünknek. Ezek után következtek a lelkipásztorok köszöntései: egyházkerületünk nőszövetsége részéről Földesiné Kántor Mária, a római katolikus egyház szavait Lipcsák János parókus adta át, majd Buday Barnabás evangélikus esperes szólt, és a környékbeli lelkipásztorok egy-egy igével járultak hozzá, hogy az ünnepség még meghittebb legyen. Az ünnepség a magyar- és a székely himnuszok, majd a 434. dicséret eléneklésével zárult.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindazok adományait és munkáit, akik hozzájárultak a templom felújításához, valamint akik segítettek abban, hogy az ünnepség és a szeretetvendégség ilyen áldott lehetett.

Bányiné Varga Erzsébet

református lelkipásztor

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Hálaadó istentisztelet Sajóbábonyban

rss

Napi lelki táplálék

Ti mégsem estetek abba a kísértésbe, hogy engem testi erőtlenségem miatt megvessetek vagy megutáljatok. Gal 4,14

Ez 24,15–27

„Intő jel leszel számukra...” (27). Jaj, de keserves Isten ítélete hírnökének, hiteles tanúnak lenni. 

tovább

(17) „Nem jó szándékkal buzgólkodnak értetek…” (Galata 4,12–20)[1]

VALAMI MEGVÁLTOZOTT? – 1. Milyen áldott, krisztusi, „lelkesítő”, építő volt az a kapcsolat, ami az apostol és a galáciai gyülekezetek között kialakult. 

tovább

1 THESSZALONIKA 1, 6-10 - Társak az életben

„Kör közepén állok, körbevesznek jó barátok, körbevesznek jó barátok, s rosszak” – hangzik az Edda ismert dala. Ha eltekintenénk az utolsó szótól, így énekelhetnének a thesszaloniki gyülekezet tagjai is. 

tovább

2017. november 23. csütörtök

Őbenne maradni

Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. (Jn 15,4)

 

tovább

Nagy Méda: Magasztalás

Vagy. Léted sugárzó fénye ott ragyog
minden ember szemén.
A fűszál harmatában is Te tükröződöl,
és a fák lombkoronája is a Te neved suttogja.

tovább