Hálaadó istentisztelet Sajóbábonyban

2017. Jún 20., szerző: Adminisztrátor

A 2015-ben elkezdődött felújítás végéhez érve hálaadó istentiszteletet tartottak Sajóbábonyban 2017. június 18-án. Bányiné Varga Erzsébet lelkipásztor beszámolója. 

Az erdélyi testvérgyülekezetünk képviselői már pénteken megérkeztek hozzánk. Vasárnap déltől sorra érkeztek a meghívott vendégek, környékbeli lelkipásztorok, önkormányzati vezetők. Az ünnepség bevonulással, énekszóval kezdődött, az igei szolgálatot Pásztor Dániel püspökhelyettes végezte, majd Szőnyi Tamás Borsod-Gömöri esperes vezetésével folytatódott az ünnepi alkalom.

Csernaburszky Ferenc egyházmegyei gondnok köszöntő szavai után dr. Szilva István polgármester úr értékelése következett. Ezt szavalatok követték, amiket Kunfalvi Rebekától és Kunfalvi Tamarától hallhattunk, majd az 50 évvel ezelőtt konfirmáltakat köszöntöttem egy-egy emléklappal, ez után a felújítást vezető és végző presbitereink munkáját köszöntem meg Tóth Bélának, Héczei Imrének, Szilva Istvánnak, Lengyel Jánosnak és megemlékeztünk Tóth Istvánról, aki sajnos már nem érhette meg a templom felújításának elkészülését.

Faragó István Erdély-Désaknai testvérgyülekezetünk lelkipásztora szólalt fel és adta át gyülekezetük ajándékát, egy új perselyládát és egy kristályvázát, amit Márton Csaba gondnok és felesége Márton Erika adták át gyülekezetünknek. Ezek után következtek a lelkipásztorok köszöntései: egyházkerületünk nőszövetsége részéről Földesiné Kántor Mária, a római katolikus egyház szavait Lipcsák János parókus adta át, majd Buday Barnabás evangélikus esperes szólt, és a környékbeli lelkipásztorok egy-egy igével járultak hozzá, hogy az ünnepség még meghittebb legyen. Az ünnepség a magyar- és a székely himnuszok, majd a 434. dicséret eléneklésével zárult.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindazok adományait és munkáit, akik hozzájárultak a templom felújításához, valamint akik segítettek abban, hogy az ünnepség és a szeretetvendégség ilyen áldott lehetett.

Bányiné Varga Erzsébet

református lelkipásztor

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Hálaadó istentisztelet Sajóbábonyban

rss

Napi lelki táplálék

Mert mi Isten munkatársai vagyunk, ti pedig Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok. 1Kor 3,9

1Kor 3,6–23

„Ti viszont Krisztuséi vagytok, Krisztus pedig Istené” (23). Elkezdtem-e már valaha kételkedni abban, hogy amit én gondolok és amit én akarok, az a legjobb? 

tovább

(32) „Te taníts meg arra, amit én nem látok.” (Jób 34)[1]

MILYEN AZ ISTEN? Elíhú második beszéde végén Jóbot idézi, így bizonyítva azt, hogy milyen helytelenül beszélt Jób Istennel és Istenről. 

tovább

LUKÁCS 10,3–12 - Egyenes beszéd

Jézus „munkautasítását” minden pedagógus példának tekinthetné: világosan és egyértelműen fogalmaz. Részletes, de nem ragozza túl, rövid, egyértelmű szavakat használ. 

tovább

2017. július 20. CSÜTÖRTÖK

Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el. Vigyázzatok, virrasszatok! Mert nem tudjátok, mikor jön el az az idő. Amit pedig nektek mondok, azt mindenkinek mondom: Vigyázzatok! (Márk 13:31,33,37)

 

 

tovább

Victorinus: Jézus

Jézus nem korlát, nem gúzs, nem sorompó.

Nem börtöne a szabad gondolatnak,

Hol ablaktalan, fekete falak közt

szárnya törik a felcsillanó napnak.

 

tovább