Gyökössy Intézet akkreditált tavaszi kurzusai

2015. Feb 27., szerző: Adminisztrátor

Alább taláhatóak a Gyökössy Intézet akkreditált tavaszi kurzusai:

Börtönlelkészek továbbképzése: kiégés felismerése, kezelése a börtönlelkészi szolgálatban

A börtönlelkészi munka speciális egyházi missziói terület. A börtönlelkész számára az emberek megszólítását, lelkészi, lelkigondozói segítését meghatározzák az intézeti körülmények, a fogvatartottak helyzete. Ő mindig a “Segítő!”, meghallgató szándékkal érkezik és már a jelenlétével is ad, rajta keresztül bejön a külvilág, létrejön egy “más kapcsolat”. A segítő hívatásokban, többek között a börtönlelkészi munkában törvényszerű, hogy bizonyos idő után elfárad az ember, a munkája többet kivesz belőle, mint amennyit kap. Ha idejében nem ismerjük fel a kiégés jeleit, testi – lelki kifáradáshoz, kimerültséghez, fásultsághoz vezethet. A kurzus célja, megismertetni a résztvevőkkel a kiégés okait, folyamatát, megelőzését, gyakorlatban alkalmazható általános és egyéni mentális, spirituális kezelési lehetőségeit.

Kurzusvezető: Tóth János (Gyökössy Intézet)

Képzés időpontja, helyszíne: 2015. április 22 -24. Budapest, Börtönmissziós Központ (Felsőcsatári út)

Jelentkezési határidő: 2015. április 10.

Bővebb információ, jelentkezés: www.gyokossyintezet.hu

E-mail: thjs@gyokossyintezet.hu

 

Házaspárok és családok lelkigondozása: házassági, családi konfliktusok

 “A szeretet cselekvést jelent” (Alfons Vansteenwegen)

A lelkészi munkában szinte mindennaposak a házassági és családi segélykérések. Gyakran a családlátogatások során kerülnek elő a nehéz emberi helyzetek, vagy a gyülekezeti tagok személyesen keresik fel a problémáikkal a lelkészt, vagy a gyülekezeti hittan, iskolai vallásórákon észlelik a gyerekeken “otthon baj van..”. A gyakorló lelkész egy bizonyos pont után eszköztelenné és tanácstalan lesz, vajon mit is lehetne tenni, hol és kitől kellene segítséget kérni? Nem minden esetben jelent megoldást a bajban lévők tovább küldése, sokszor egyéni vagy anyagi megfontolásból el sem jutnak a párok, családok a megfelelő szakemberhez. Ezért szükséges magának a lelkésznek is ezen a területen tájékozódnia, ismereteit bővítenie és nem utolsó sorban a lelkigondozói beszélgetéshez kapaszkodó pontokat találnia. A kurzus elméleti és gyakorlati blokkokból áll, melynek során a résztvevők ránézhetnek a saját eseteikre és személyes élettörténetükre.

Kurzusvezetők: Dr. Komlósi Piroska pszichológus, családterapeuta kiképző, Fodorné Ablonczy Margit ifjúsági lelkész, családterapeuta

Jelentkezési határidő: 2015. május 01.

Képzés időpontja, helyszíne: 2015. május 12-14. Budapest

Bővebb információ, jelentkezés: www.gyokossyintezet.hu

E-mail: thjs@gyokossyintezet.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Jézus így válaszolt: Menj el, a te fiad él! Jn 4,50a

Lk 1,1–25

Zakariás megnémítását „nyilvános büntetésnek” érezhetjük. Mégsem vált nevetségessé, és nem botránkoztak meg rajta. 

tovább

2) „Ezékiás megörült a követeknek…” (Ézsaiás 39)

Meródak-Baladán az Asszíriát majdan felváltó Babiloni Birodalom megalapítójának tekinthető. Asszíria Kr. e. 745-ben foglalta el Babilóniát. A babiloni ellenállás hőse Meródak-Baladán lett, aki Kr. e. 721-ben jutott hatalomra, és Kr. e. 712-ben látogatta meg Ezékiást, Júda királyát, akiben szövetségest keresett maga mellé, Asszíria ellenében.

tovább

Lukács 6,46–49 - A tettek mezejére!

Anyaként át tudom érezni azt a bizonyos bosszúságot, amely Jézus szavaiból itt kihallatszik. Milyen gyakran szenvedek hétköznapjaimban gyermekeim szelektív hallása miatt! 

tovább

2018. január 27. szombat

Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. (Jn 15:14)

 

tovább

Lukátsi Vilma: Téli dal

Dér alatt didereg a pázsit,
hosszúcsőrű fekete madár
könnyű lábbal ide-oda jár,
kár, kár, kár .... 

tovább