A jó pásztor életét adja a juhokért – Ünnepi közgyűlés Beregszászban

2015. Feb 17., szerző: Adminisztrátor

Ünnepi közgyűlést tartott a Kárpátaljai Református Egyház (KRE) február 14-én Beregszászban. Az alkalmon a hagyományokhoz híven lelkészeket szenteltek fel és átadták a KRE által alapított díjakat.

A helyi református templomban megrendezett esemény istentisztelettel kezdődött, melyen dr. Bölcskei Gusztáv, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora szolgált. A rektor úr a Jó Pásztor példázata (János 10, 1-11) alapján hirdette Isten Igéjét. Kiemelte: Jézus feloldotta a pásztor és bárány hasonlatában rejlő paradoxont. Hiszen a bárányt végül, bármennyire is óvja a pásztor, vágóhídra viszik. Jézus azonban nem csak a Jó Pásztor, de az Isten Báránya is – önmagát áldozta juhaiért.

Az igehirdetést követően Héder János kerületi főjegyző ismertette a közgyűlés napirendi pontjait és köszöntötte a meghívott vendégeket. Az ünnepi eseményt megtisztelte jelenlétével többek közt a Kárpát-medence számos református egyházkerületének püspöke és Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke is. Mindannyian biztosították Kárpátalja magyarságát a támogatásról, imaháttérről.Fotó: Fábián Zoltán

A köszöntéseket követően a KRE újraválasztott püspöke, Zán Fábián Sándor és a zsinat tagjai letették a hivatali esküt, majd felszentelték Menyhárt István, Jakab Attila és Baksa Zsolt lelkipásztort.

A közgyűlés záróakkordjaként átadták a KRE Kiemelt Patrónusa Díjat és a Komjáti Benedek-sajtódíjat. Előbbit idén Kató Béla erdélyi püspöknek adományozták, míg a sajtódíjat Domáreckájá Júlia, a Pulzus Rádió Tükör, vagy amit akartok című riportműsorának szerkesztő-műsorvezetője kapta. A Komjáti Benedek-díj kuratóriumának döntése értelmében oklevéllel jutalmazták Fábián Katalint, a Küldetés című újság és a Pulzus Rádió munkatársát, valamint Lajos Mihályt, a Kárpátalja hetilap újságíróját.Fotó: Fábián Zoltán

A Himnuszt és a közös imát követően a közgyűlés szeretetvendégséggel zárult.

Kocsis Julianna
Kárpátalja.ma

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

A jó pásztor életét adja a juhokért – Ünnepi közgyűlés Beregszászban

rss

Napi lelki táplálék

Jézus így válaszolt: Menj el, a te fiad él! Jn 4,50a

Lk 1,1–25

Zakariás megnémítását „nyilvános büntetésnek” érezhetjük. Mégsem vált nevetségessé, és nem botránkoztak meg rajta. 

tovább

2) „Ezékiás megörült a követeknek…” (Ézsaiás 39)

Meródak-Baladán az Asszíriát majdan felváltó Babiloni Birodalom megalapítójának tekinthető. Asszíria Kr. e. 745-ben foglalta el Babilóniát. A babiloni ellenállás hőse Meródak-Baladán lett, aki Kr. e. 721-ben jutott hatalomra, és Kr. e. 712-ben látogatta meg Ezékiást, Júda királyát, akiben szövetségest keresett maga mellé, Asszíria ellenében.

tovább

Lukács 6,46–49 - A tettek mezejére!

Anyaként át tudom érezni azt a bizonyos bosszúságot, amely Jézus szavaiból itt kihallatszik. Milyen gyakran szenvedek hétköznapjaimban gyermekeim szelektív hallása miatt! 

tovább

2018. január 27. szombat

Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. (Jn 15:14)

 

tovább

Lukátsi Vilma: Téli dal

Dér alatt didereg a pázsit,
hosszúcsőrű fekete madár
könnyű lábbal ide-oda jár,
kár, kár, kár .... 

tovább