A jó pásztor életét adja a juhokért – Ünnepi közgyűlés Beregszászban

2015. Feb 17., szerző: Adminisztrátor

Ünnepi közgyűlést tartott a Kárpátaljai Református Egyház (KRE) február 14-én Beregszászban. Az alkalmon a hagyományokhoz híven lelkészeket szenteltek fel és átadták a KRE által alapított díjakat.

A helyi református templomban megrendezett esemény istentisztelettel kezdődött, melyen dr. Bölcskei Gusztáv, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora szolgált. A rektor úr a Jó Pásztor példázata (János 10, 1-11) alapján hirdette Isten Igéjét. Kiemelte: Jézus feloldotta a pásztor és bárány hasonlatában rejlő paradoxont. Hiszen a bárányt végül, bármennyire is óvja a pásztor, vágóhídra viszik. Jézus azonban nem csak a Jó Pásztor, de az Isten Báránya is – önmagát áldozta juhaiért.

Az igehirdetést követően Héder János kerületi főjegyző ismertette a közgyűlés napirendi pontjait és köszöntötte a meghívott vendégeket. Az ünnepi eseményt megtisztelte jelenlétével többek közt a Kárpát-medence számos református egyházkerületének püspöke és Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke is. Mindannyian biztosították Kárpátalja magyarságát a támogatásról, imaháttérről.Fotó: Fábián Zoltán

A köszöntéseket követően a KRE újraválasztott püspöke, Zán Fábián Sándor és a zsinat tagjai letették a hivatali esküt, majd felszentelték Menyhárt István, Jakab Attila és Baksa Zsolt lelkipásztort.

A közgyűlés záróakkordjaként átadták a KRE Kiemelt Patrónusa Díjat és a Komjáti Benedek-sajtódíjat. Előbbit idén Kató Béla erdélyi püspöknek adományozták, míg a sajtódíjat Domáreckájá Júlia, a Pulzus Rádió Tükör, vagy amit akartok című riportműsorának szerkesztő-műsorvezetője kapta. A Komjáti Benedek-díj kuratóriumának döntése értelmében oklevéllel jutalmazták Fábián Katalint, a Küldetés című újság és a Pulzus Rádió munkatársát, valamint Lajos Mihályt, a Kárpátalja hetilap újságíróját.Fotó: Fábián Zoltán

A Himnuszt és a közös imát követően a közgyűlés szeretetvendégséggel zárult.

Kocsis Julianna
Kárpátalja.ma

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

A jó pásztor életét adja a juhokért – Ünnepi közgyűlés Beregszászban

rss

Napi lelki táplálék

Mégis, amikor Galileába érkezett, befogadták őt azok a galileaiak, akik látták mindazt, amit Jeruzsálemben tett az ünnepen, mivel ők is ott voltak. Jn 4,45

Jel 22,8–21

Van-e annál nagyobb vigasztalás, mint ami ebben a néhány versben elhangzik? A lepra világnapján eszembe jut, hogy megszámlálhatatlanul sok, hitre jutott, korábbi leprabeteg bizonyossága is ez. 

tovább

(6) „Jaj, Úrnak kardja…húzódj vissza hüvelyedbe…” (Jeremiás 47)

– 1. A próféta Egyiptom után a filiszetusok ellen prófétál, akik mindig fenyegették Isten népét. Babilon azonban most őket is letarolta, elfoglalva a filiszteus nagyvárosokat. A próféta a babiloni hódítást áradáshoz hasonlítja, idők végezetét láttató paták csattognak, rettenetes harci zaj kíséretében (1–4).

tovább

Lukács 6,43–45 - Szó szerint

„Ami szívemen, az a számon.” Ez az igazság a mai napig is szó szerint értendő. Kevesen tudják, hogy ez már a Bibliában is meg van írva. 

tovább

2018. január 26. péntek

Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. (Jn 15:14)

 

tovább

F. Thompson (Ford.: Kosztolányi Dezső): Egy hópehelyhez

Ki volt, aki kigondolt? –
nem fér soha fejembe,
ó, könnyű hópehely, te!
Te tiszta, és te gyenge,
s kemény, akár a penge.
Ki vájt ki és ki dombolt
csodafémből, te lenge
és drága, szép pehelyke?
Ki kalapált a mennybe’
ezüstködből, te, kincsem?

tovább