A jó pásztor életét adja a juhokért – Ünnepi közgyűlés Beregszászban

2015. Feb 17., szerző: Adminisztrátor

Ünnepi közgyűlést tartott a Kárpátaljai Református Egyház (KRE) február 14-én Beregszászban. Az alkalmon a hagyományokhoz híven lelkészeket szenteltek fel és átadták a KRE által alapított díjakat.

A helyi református templomban megrendezett esemény istentisztelettel kezdődött, melyen dr. Bölcskei Gusztáv, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora szolgált. A rektor úr a Jó Pásztor példázata (János 10, 1-11) alapján hirdette Isten Igéjét. Kiemelte: Jézus feloldotta a pásztor és bárány hasonlatában rejlő paradoxont. Hiszen a bárányt végül, bármennyire is óvja a pásztor, vágóhídra viszik. Jézus azonban nem csak a Jó Pásztor, de az Isten Báránya is – önmagát áldozta juhaiért.

Az igehirdetést követően Héder János kerületi főjegyző ismertette a közgyűlés napirendi pontjait és köszöntötte a meghívott vendégeket. Az ünnepi eseményt megtisztelte jelenlétével többek közt a Kárpát-medence számos református egyházkerületének püspöke és Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke is. Mindannyian biztosították Kárpátalja magyarságát a támogatásról, imaháttérről.Fotó: Fábián Zoltán

A köszöntéseket követően a KRE újraválasztott püspöke, Zán Fábián Sándor és a zsinat tagjai letették a hivatali esküt, majd felszentelték Menyhárt István, Jakab Attila és Baksa Zsolt lelkipásztort.

A közgyűlés záróakkordjaként átadták a KRE Kiemelt Patrónusa Díjat és a Komjáti Benedek-sajtódíjat. Előbbit idén Kató Béla erdélyi püspöknek adományozták, míg a sajtódíjat Domáreckájá Júlia, a Pulzus Rádió Tükör, vagy amit akartok című riportműsorának szerkesztő-műsorvezetője kapta. A Komjáti Benedek-díj kuratóriumának döntése értelmében oklevéllel jutalmazták Fábián Katalint, a Küldetés című újság és a Pulzus Rádió munkatársát, valamint Lajos Mihályt, a Kárpátalja hetilap újságíróját.Fotó: Fábián Zoltán

A Himnuszt és a közös imát követően a közgyűlés szeretetvendégséggel zárult.

Kocsis Julianna
Kárpátalja.ma

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

A jó pásztor életét adja a juhokért – Ünnepi közgyűlés Beregszászban

rss

Napi lelki táplálék

Gedeon azonban ezt mondta az Istennek: Ne haragudj meg reám, ha még egyszer szólok! Hadd tegyek próbát még egyszer a gyapjúfürttel… Bír 6,39a

2Móz 6,1–13

„…visszaemlékezem szövetségemre” (5). Isten az engedelmesség feltétele alatt a legképtelenebb helyzetből szabadítja ki népét. Nem a körülmények nagysága számít, hanem az, hogy Isten minden létező terhelő körülménynél hatalmasabb. 

tovább

(38) „Őrizkedjetek az írástudóktól…” (Márk 12,35–44)

MI A BAJ AZ ÍRÁSTUDÓKKAL?

– 1. Nem az a baj az írástudókkal, hogy az első helyeken, a főhelyeken ülnek. Van, amikor annak az ideje van, hogy az ember első helyeken üljön, de az felelősséggel jár. 

tovább

LUKÁCS 8,4–15 - Elképzelhetetlen hozam

Vidéken élek egy tanya szomszédságában. Naponta látom, ahogy gazdálkodik a szomszédom. Nemsokára itt a búzaaratás ideje. 

tovább

2018. július 2.

A Lélek segít

„Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodással.”(Róma 8,26).

 

tovább

R. Berde Mária: Imádság imádságért

Csarnokaid most zúgnak, mint a méhes.
Eléd járul a testi-lelki éhes
Mind, mind, ki magát irgalmadba szánta.
- Hídfőre így gyűl poklos, béna, sánta. -

Van, ki anyagot koldul: vackot, étket.
Más bocsánatra tart fekete vétket.
Vagy kicsikarna tőled csudatételt:
Törvényeid alól pártos kivételt.

tovább