Egy új kommentársorozat születése

2014. Dec 03., szerző: Adminisztrátor

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem, a Kálvin Kiadó és az MRE Doktorok Kollégiuma Ószövetségi Szekciója konferenciát rendez a Revideált új fordítású Bibliához készülő új kommentársorozat előkészítése érdekében.

A konferencia időpontja 2014. december 5., 10:30-15:00, helyszíne a DRHE Rektori Ülésterme. Jelen konferencia fókuszában a deuteronomista történeti könyvek magyarázata áll. A konferencia előadói: Dr. Hodossy-Takács Előd (DRHE), Dr. Karasszon István (KGRE-HTK), Dr. Kőszeghy Miklós (PPKE-BTK) és Dr. Kustár Zoltán (DRHE). A konferencián referátumok hangzanak el a deuteronomista történeti műhöz kapcsolódó új szakirodalomból, valamint fórumbeszélgetés keretében gyakorló lelkipásztorok mondják el, milyen igények merülhetnek fel egy kommentársorozat kapcsán.

A konferencia szervezését a DRHE Alkalmazott Teológiai Intézete látja el. Kérdéseikkel Lovas Anett Csillához, az Intézet oktatásszervezőjéhez fordulhatnak: lovas.anett@drhe.hu; 0652/414-744/11988.

Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk! 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Emlékezzetek csak arra, hogy én a ti húsotok és véretek vagyok! Bír 9,2b

2 Móz9

Míg a békák, a szúnyogok és a bögölyök megszokott társaink a teremtésben, a dögvész, a fekélyek és a jégeső önmagukban is katasztrófák. A jégeső „mindent visz”: erre már a fáraóban is megmozdul valami. 

tovább

(22) „…odaadta…” (Márk 14,12–25)

ÚRVACSORA

– 1. Jézus vette a kenyeret, megtörte, és áldást mondva odaadta tanítványainak; majd vette a poharat, hálát adott, és tanítványainak adta.

tovább

LUKÁCS 8,26–33 - Teljhatalom

Sok minden van, ami fogva tarthat minket, embereket és megfojthatja az életünket: szenvedélybetegségek, amelyek egyre inkább uralják az életet és végül az egzisztenciánkat is veszélyeztetik.

tovább

2018. július 6.

Jézus Krisztus az alap

Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló a bölcs emberhez, aki kősziklára építette a házát.” (Máté 7,24)

 

tovább

Wass Albert: Vizek felett

Ó Istenem, de könnyű volna
az élet-terhek hordozása,
ha tudnám azt, hogy minden könnyem
Valakinek mosolygása.

tovább