Egy új kommentársorozat születése

2014. Dec 03., szerző: Adminisztrátor

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem, a Kálvin Kiadó és az MRE Doktorok Kollégiuma Ószövetségi Szekciója konferenciát rendez a Revideált új fordítású Bibliához készülő új kommentársorozat előkészítése érdekében.

A konferencia időpontja 2014. december 5., 10:30-15:00, helyszíne a DRHE Rektori Ülésterme. Jelen konferencia fókuszában a deuteronomista történeti könyvek magyarázata áll. A konferencia előadói: Dr. Hodossy-Takács Előd (DRHE), Dr. Karasszon István (KGRE-HTK), Dr. Kőszeghy Miklós (PPKE-BTK) és Dr. Kustár Zoltán (DRHE). A konferencián referátumok hangzanak el a deuteronomista történeti műhöz kapcsolódó új szakirodalomból, valamint fórumbeszélgetés keretében gyakorló lelkipásztorok mondják el, milyen igények merülhetnek fel egy kommentársorozat kapcsán.

A konferencia szervezését a DRHE Alkalmazott Teológiai Intézete látja el. Kérdéseikkel Lovas Anett Csillához, az Intézet oktatásszervezőjéhez fordulhatnak: lovas.anett@drhe.hu; 0652/414-744/11988.

Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk! 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Mégis, amikor Galileába érkezett, befogadták őt azok a galileaiak, akik látták mindazt, amit Jeruzsálemben tett az ünnepen, mivel ők is ott voltak. Jn 4,45

Jel 22,8–21

Van-e annál nagyobb vigasztalás, mint ami ebben a néhány versben elhangzik? A lepra világnapján eszembe jut, hogy megszámlálhatatlanul sok, hitre jutott, korábbi leprabeteg bizonyossága is ez. 

tovább

(6) „Jaj, Úrnak kardja…húzódj vissza hüvelyedbe…” (Jeremiás 47)

– 1. A próféta Egyiptom után a filiszetusok ellen prófétál, akik mindig fenyegették Isten népét. Babilon azonban most őket is letarolta, elfoglalva a filiszteus nagyvárosokat. A próféta a babiloni hódítást áradáshoz hasonlítja, idők végezetét láttató paták csattognak, rettenetes harci zaj kíséretében (1–4).

tovább

Lukács 6,43–45 - Szó szerint

„Ami szívemen, az a számon.” Ez az igazság a mai napig is szó szerint értendő. Kevesen tudják, hogy ez már a Bibliában is meg van írva. 

tovább

2018. január 26. péntek

Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. (Jn 15:14)

 

tovább

F. Thompson (Ford.: Kosztolányi Dezső): Egy hópehelyhez

Ki volt, aki kigondolt? –
nem fér soha fejembe,
ó, könnyű hópehely, te!
Te tiszta, és te gyenge,
s kemény, akár a penge.
Ki vájt ki és ki dombolt
csodafémből, te lenge
és drága, szép pehelyke?
Ki kalapált a mennybe’
ezüstködből, te, kincsem?

tovább