„Eszközvagyon a számvitelben” - Szakmai előadás a Magyarországi Református Egyház részére

2014. Nov 17., szerző: Adminisztrátor

A Második Helvét Hitvallásnak az egyház javairól szóló mondatai jegyében, szeretettel hívják és várják a számviteli területen dolgozó egyházi munkatársakat a Református Zsinati Hivatal által szervezett szakmai napra. A rendezvényen hallható előadások a vagyongazdálkodás témakörén belül, az eszközvagyon számvitelben történő kimutatásának kérdéseit járják körül.

Két alkalommal kerül megrendezésre az előadássorozat: 2014. november 25-én Debrecenben, az egyetemi templomban, illetve november 27-én Budapesten, a Zsinati Székházban. Az előadások az MRE Zsinati Hivatala, a könyvvizsgálat terén nagy tapasztalattal rendelkező KPMG Hungária Kft. és a számvitel oktatásában is élenjáró KPMG Akadémia együttműködésében kerülnek megvalósításra.

Az előadottakkal kapcsolatos kérdések feltevésére a helyszínen is lesz mód.  Egyéb, számviteli témájú kérdések a zsinat.gazdasag@reformatus.hu címre küldhetőek.

A rendezvényen való részvétel díjmentes.

Előzetes jelentkezés szükséges. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk elfogadni, mert a helyszínek befogadóképessége miatt a résztvevők száma korlátozott. A programról és a jelentkezés módjáról részletek a mellékelt ismertetőben találhatóak.  Az előadások közötti szünetben frissítővel, kávéval, szendvicsekkel várjuk kedves Testvéreinket.

Kérjük, hogy részvételi szándékukat legkésőbb november 18-ig jelezzék!

Részletek a csatolmányban. 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Mégis, amikor Galileába érkezett, befogadták őt azok a galileaiak, akik látták mindazt, amit Jeruzsálemben tett az ünnepen, mivel ők is ott voltak. Jn 4,45

Jel 22,8–21

Van-e annál nagyobb vigasztalás, mint ami ebben a néhány versben elhangzik? A lepra világnapján eszembe jut, hogy megszámlálhatatlanul sok, hitre jutott, korábbi leprabeteg bizonyossága is ez. 

tovább

(6) „Jaj, Úrnak kardja…húzódj vissza hüvelyedbe…” (Jeremiás 47)

– 1. A próféta Egyiptom után a filiszetusok ellen prófétál, akik mindig fenyegették Isten népét. Babilon azonban most őket is letarolta, elfoglalva a filiszteus nagyvárosokat. A próféta a babiloni hódítást áradáshoz hasonlítja, idők végezetét láttató paták csattognak, rettenetes harci zaj kíséretében (1–4).

tovább

Lukács 6,43–45 - Szó szerint

„Ami szívemen, az a számon.” Ez az igazság a mai napig is szó szerint értendő. Kevesen tudják, hogy ez már a Bibliában is meg van írva. 

tovább

2018. január 26. péntek

Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. (Jn 15:14)

 

tovább

F. Thompson (Ford.: Kosztolányi Dezső): Egy hópehelyhez

Ki volt, aki kigondolt? –
nem fér soha fejembe,
ó, könnyű hópehely, te!
Te tiszta, és te gyenge,
s kemény, akár a penge.
Ki vájt ki és ki dombolt
csodafémből, te lenge
és drága, szép pehelyke?
Ki kalapált a mennybe’
ezüstködből, te, kincsem?

tovább