„Eszközvagyon a számvitelben” - Szakmai előadás a Magyarországi Református Egyház részére

2014. Nov 17., szerző: Adminisztrátor

A Második Helvét Hitvallásnak az egyház javairól szóló mondatai jegyében, szeretettel hívják és várják a számviteli területen dolgozó egyházi munkatársakat a Református Zsinati Hivatal által szervezett szakmai napra. A rendezvényen hallható előadások a vagyongazdálkodás témakörén belül, az eszközvagyon számvitelben történő kimutatásának kérdéseit járják körül.

Két alkalommal kerül megrendezésre az előadássorozat: 2014. november 25-én Debrecenben, az egyetemi templomban, illetve november 27-én Budapesten, a Zsinati Székházban. Az előadások az MRE Zsinati Hivatala, a könyvvizsgálat terén nagy tapasztalattal rendelkező KPMG Hungária Kft. és a számvitel oktatásában is élenjáró KPMG Akadémia együttműködésében kerülnek megvalósításra.

Az előadottakkal kapcsolatos kérdések feltevésére a helyszínen is lesz mód.  Egyéb, számviteli témájú kérdések a zsinat.gazdasag@reformatus.hu címre küldhetőek.

A rendezvényen való részvétel díjmentes.

Előzetes jelentkezés szükséges. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk elfogadni, mert a helyszínek befogadóképessége miatt a résztvevők száma korlátozott. A programról és a jelentkezés módjáról részletek a mellékelt ismertetőben találhatóak.  Az előadások közötti szünetben frissítővel, kávéval, szendvicsekkel várjuk kedves Testvéreinket.

Kérjük, hogy részvételi szándékukat legkésőbb november 18-ig jelezzék!

Részletek a csatolmányban. 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Gedeon azonban ezt mondta az Istennek: Ne haragudj meg reám, ha még egyszer szólok! Hadd tegyek próbát még egyszer a gyapjúfürttel… Bír 6,39a

2Móz 6,1–13

„…visszaemlékezem szövetségemre” (5). Isten az engedelmesség feltétele alatt a legképtelenebb helyzetből szabadítja ki népét. Nem a körülmények nagysága számít, hanem az, hogy Isten minden létező terhelő körülménynél hatalmasabb. 

tovább

(38) „Őrizkedjetek az írástudóktól…” (Márk 12,35–44)

MI A BAJ AZ ÍRÁSTUDÓKKAL?

– 1. Nem az a baj az írástudókkal, hogy az első helyeken, a főhelyeken ülnek. Van, amikor annak az ideje van, hogy az ember első helyeken üljön, de az felelősséggel jár. 

tovább

LUKÁCS 8,4–15 - Elképzelhetetlen hozam

Vidéken élek egy tanya szomszédságában. Naponta látom, ahogy gazdálkodik a szomszédom. Nemsokára itt a búzaaratás ideje. 

tovább

2018. július 2.

A Lélek segít

„Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodással.”(Róma 8,26).

 

tovább

R. Berde Mária: Imádság imádságért

Csarnokaid most zúgnak, mint a méhes.
Eléd járul a testi-lelki éhes
Mind, mind, ki magát irgalmadba szánta.
- Hídfőre így gyűl poklos, béna, sánta. -

Van, ki anyagot koldul: vackot, étket.
Más bocsánatra tart fekete vétket.
Vagy kicsikarna tőled csudatételt:
Törvényeid alól pártos kivételt.

tovább