Ma indul az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtése a Tesco áruházakban

2014. Nov 17., szerző: Adminisztrátor

November 17-én kezdődik és egészen december 31-ig tart idén az Ökumenikus Segélyszervezet adománykuponos gyűjtése a Tesco 222 magyarországi üzletében. A pénztáraknál kihelyezett kuponok megvásárlásával minden vásárló 250 forinttal támogathatja az Ökumenikus Segélyszervezet, nélkülözésben élő családokat segítő, egész éves munkáját.

A Tesco immár 5. alkalommal csatlakozik a Segélyszervezet Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez ezzel az akcióval. Reményre ad okot, hogy a gyűjtés eredménye eddig évről évre nőtt: Míg az első, 2010-es évben 7, a második évben már 20 millió forint gyűlt össze a kuponos adománygyűjtés alkalmával. 2012 áttörést hozott: összesen 54.267.960 forintot adományoztak az adventi időszakban, tavaly pedig újra sikerült megdönteni minden eddigi rekordot, hiszen a vásárlók segítségével 63.207.250 forint gyűlt össze több mint 250.000 kupon eladásából, valamint a Tesco extra hozzájárulásának segítségével.

A gyűjtés arca, idén is Kovács Koko István, olimpiai és világbajnok ökölvívó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete. A világhírű sportoló az elmúlt években amellett, hogy a gyűjtést népszerűsítő plakátokon szerepelt, több alkalommal a kasszák mögé állva személyesen is felhívta a meglepett vásárlók figyelmét az adományozási lehetőségre. Koko mellett az elmúlt években számos népszerű bajnok is csatlakozott a gyűjtés népszerűsítéséhez, mint például Talmácsi Gábor, Katus Attila, Székely Bulcsú vagy Kökény Roland.    

A gyűjtés állása idén is folyamatosan követhető lesz a Tesco honlapján induló számlálón. 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Emlékezzetek csak arra, hogy én a ti húsotok és véretek vagyok! Bír 9,2b

2 Móz9

Míg a békák, a szúnyogok és a bögölyök megszokott társaink a teremtésben, a dögvész, a fekélyek és a jégeső önmagukban is katasztrófák. A jégeső „mindent visz”: erre már a fáraóban is megmozdul valami. 

tovább

(22) „…odaadta…” (Márk 14,12–25)

ÚRVACSORA

– 1. Jézus vette a kenyeret, megtörte, és áldást mondva odaadta tanítványainak; majd vette a poharat, hálát adott, és tanítványainak adta.

tovább

LUKÁCS 8,26–33 - Teljhatalom

Sok minden van, ami fogva tarthat minket, embereket és megfojthatja az életünket: szenvedélybetegségek, amelyek egyre inkább uralják az életet és végül az egzisztenciánkat is veszélyeztetik.

tovább

2018. július 6.

Jézus Krisztus az alap

Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló a bölcs emberhez, aki kősziklára építette a házát.” (Máté 7,24)

 

tovább

Wass Albert: Vizek felett

Ó Istenem, de könnyű volna
az élet-terhek hordozása,
ha tudnám azt, hogy minden könnyem
Valakinek mosolygása.

tovább