Ma indul az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtése a Tesco áruházakban

2014. Nov 17., szerző: Adminisztrátor

November 17-én kezdődik és egészen december 31-ig tart idén az Ökumenikus Segélyszervezet adománykuponos gyűjtése a Tesco 222 magyarországi üzletében. A pénztáraknál kihelyezett kuponok megvásárlásával minden vásárló 250 forinttal támogathatja az Ökumenikus Segélyszervezet, nélkülözésben élő családokat segítő, egész éves munkáját.

A Tesco immár 5. alkalommal csatlakozik a Segélyszervezet Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez ezzel az akcióval. Reményre ad okot, hogy a gyűjtés eredménye eddig évről évre nőtt: Míg az első, 2010-es évben 7, a második évben már 20 millió forint gyűlt össze a kuponos adománygyűjtés alkalmával. 2012 áttörést hozott: összesen 54.267.960 forintot adományoztak az adventi időszakban, tavaly pedig újra sikerült megdönteni minden eddigi rekordot, hiszen a vásárlók segítségével 63.207.250 forint gyűlt össze több mint 250.000 kupon eladásából, valamint a Tesco extra hozzájárulásának segítségével.

A gyűjtés arca, idén is Kovács Koko István, olimpiai és világbajnok ökölvívó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete. A világhírű sportoló az elmúlt években amellett, hogy a gyűjtést népszerűsítő plakátokon szerepelt, több alkalommal a kasszák mögé állva személyesen is felhívta a meglepett vásárlók figyelmét az adományozási lehetőségre. Koko mellett az elmúlt években számos népszerű bajnok is csatlakozott a gyűjtés népszerűsítéséhez, mint például Talmácsi Gábor, Katus Attila, Székely Bulcsú vagy Kökény Roland.    

A gyűjtés állása idén is folyamatosan követhető lesz a Tesco honlapján induló számlálón. 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Mégis, amikor Galileába érkezett, befogadták őt azok a galileaiak, akik látták mindazt, amit Jeruzsálemben tett az ünnepen, mivel ők is ott voltak. Jn 4,45

Jel 22,8–21

Van-e annál nagyobb vigasztalás, mint ami ebben a néhány versben elhangzik? A lepra világnapján eszembe jut, hogy megszámlálhatatlanul sok, hitre jutott, korábbi leprabeteg bizonyossága is ez. 

tovább

(6) „Jaj, Úrnak kardja…húzódj vissza hüvelyedbe…” (Jeremiás 47)

– 1. A próféta Egyiptom után a filiszetusok ellen prófétál, akik mindig fenyegették Isten népét. Babilon azonban most őket is letarolta, elfoglalva a filiszteus nagyvárosokat. A próféta a babiloni hódítást áradáshoz hasonlítja, idők végezetét láttató paták csattognak, rettenetes harci zaj kíséretében (1–4).

tovább

Lukács 6,43–45 - Szó szerint

„Ami szívemen, az a számon.” Ez az igazság a mai napig is szó szerint értendő. Kevesen tudják, hogy ez már a Bibliában is meg van írva. 

tovább

2018. január 26. péntek

Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. (Jn 15:14)

 

tovább

F. Thompson (Ford.: Kosztolányi Dezső): Egy hópehelyhez

Ki volt, aki kigondolt? –
nem fér soha fejembe,
ó, könnyű hópehely, te!
Te tiszta, és te gyenge,
s kemény, akár a penge.
Ki vájt ki és ki dombolt
csodafémből, te lenge
és drága, szép pehelyke?
Ki kalapált a mennybe’
ezüstködből, te, kincsem?

tovább