Cigánymissziós konferencia Berekfürdőn

2014. Nov 10., szerző: Adminisztrátor

A tavaszi Országos Cigánymissziós Találkozó és Imanap után most másfél napos konferenciára hívjuk Berekfürdőre a cigány közösségekben szolgáló munkatársakat 2014. november 21-22-ig Berekfürdőre a Megbékélés Házába. A konferencia kérdései: „Mi az, amit én tenni tudok? Hol vannak a határaim?

A tavaszi Országos Cigánymissziós Találkozó és Imanap után most másfél napos konferenciára hívjuk a cigány közösségekben szolgáló, vagy ez iránt érdeklődő munkatársakat. Célunk, hogy kiszakadva a megszokott közegből együtt legyünk Isten előtt, ránézzünk szolgálatunk lehetőségeire, kihívásaira, megismerkedjünk más területekről érkező cigánymissziós munkatársakkal és gazdagodjunk egymás tapasztalatai által.

A konferencia kérdései: „Mi az, amit én tenni tudok? Hol vannak a határaim?” Mi az, ami már kívül esik a hátáraimon? Honnan, kitől tudok segítséget kérni? Milyen határokat kell védenem a szolgálatban, és melyek azok a határok, amelyeket át kell lépnem?

A péntek esti hitmélyítő alkalmon zenés, illetve verses tanúságtétellel Káli-Horváth Kálmán és Balogh Tibor festőművészek szolgálnak közöttünk. Szombat délelőtt kiscsoportos bibliatanulmányozásra majd délután fórumbeszélgetésre várjuk a résztvevőket. A fórumbeszélgetés során cigánymisszióban dolgozó lelkész, szociális munkás és pedagógus beszélnek tapasztalataikról, hivatásuk lehetőségeiről, határairól és arról, amivel az ő hivatásuk gazdagítja a munkatársi közösség szolgálatát. 

Mind a bibliatanulmányozás, mind a szakmai beszámolók során gyakorlati módszerekkel és lehetőségekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A konferencia költségeit a MRE vállalja, így a részvétel ingyenes.

Gyülekezetenként egy autó útiköltségét áll módunkban téríteni.

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével november 12-ig a misszioi.iroda@reformatus.hu címen lehet.

 

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Jézus így válaszolt: Menj el, a te fiad él! Jn 4,50a

Lk 1,1–25

Zakariás megnémítását „nyilvános büntetésnek” érezhetjük. Mégsem vált nevetségessé, és nem botránkoztak meg rajta. 

tovább

2) „Ezékiás megörült a követeknek…” (Ézsaiás 39)

Meródak-Baladán az Asszíriát majdan felváltó Babiloni Birodalom megalapítójának tekinthető. Asszíria Kr. e. 745-ben foglalta el Babilóniát. A babiloni ellenállás hőse Meródak-Baladán lett, aki Kr. e. 721-ben jutott hatalomra, és Kr. e. 712-ben látogatta meg Ezékiást, Júda királyát, akiben szövetségest keresett maga mellé, Asszíria ellenében.

tovább

Lukács 6,46–49 - A tettek mezejére!

Anyaként át tudom érezni azt a bizonyos bosszúságot, amely Jézus szavaiból itt kihallatszik. Milyen gyakran szenvedek hétköznapjaimban gyermekeim szelektív hallása miatt! 

tovább

2018. január 27. szombat

Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. (Jn 15:14)

 

tovább

Lukátsi Vilma: Téli dal

Dér alatt didereg a pázsit,
hosszúcsőrű fekete madár
könnyű lábbal ide-oda jár,
kár, kár, kár .... 

tovább