Cigánymissziós konferencia Berekfürdőn

2014. Nov 10., szerző: Adminisztrátor

A tavaszi Országos Cigánymissziós Találkozó és Imanap után most másfél napos konferenciára hívjuk Berekfürdőre a cigány közösségekben szolgáló munkatársakat 2014. november 21-22-ig Berekfürdőre a Megbékélés Házába. A konferencia kérdései: „Mi az, amit én tenni tudok? Hol vannak a határaim?

A tavaszi Országos Cigánymissziós Találkozó és Imanap után most másfél napos konferenciára hívjuk a cigány közösségekben szolgáló, vagy ez iránt érdeklődő munkatársakat. Célunk, hogy kiszakadva a megszokott közegből együtt legyünk Isten előtt, ránézzünk szolgálatunk lehetőségeire, kihívásaira, megismerkedjünk más területekről érkező cigánymissziós munkatársakkal és gazdagodjunk egymás tapasztalatai által.

A konferencia kérdései: „Mi az, amit én tenni tudok? Hol vannak a határaim?” Mi az, ami már kívül esik a hátáraimon? Honnan, kitől tudok segítséget kérni? Milyen határokat kell védenem a szolgálatban, és melyek azok a határok, amelyeket át kell lépnem?

A péntek esti hitmélyítő alkalmon zenés, illetve verses tanúságtétellel Káli-Horváth Kálmán és Balogh Tibor festőművészek szolgálnak közöttünk. Szombat délelőtt kiscsoportos bibliatanulmányozásra majd délután fórumbeszélgetésre várjuk a résztvevőket. A fórumbeszélgetés során cigánymisszióban dolgozó lelkész, szociális munkás és pedagógus beszélnek tapasztalataikról, hivatásuk lehetőségeiről, határairól és arról, amivel az ő hivatásuk gazdagítja a munkatársi közösség szolgálatát. 

Mind a bibliatanulmányozás, mind a szakmai beszámolók során gyakorlati módszerekkel és lehetőségekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A konferencia költségeit a MRE vállalja, így a részvétel ingyenes.

Gyülekezetenként egy autó útiköltségét áll módunkban téríteni.

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével november 12-ig a misszioi.iroda@reformatus.hu címen lehet.

 

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Mégis, amikor Galileába érkezett, befogadták őt azok a galileaiak, akik látták mindazt, amit Jeruzsálemben tett az ünnepen, mivel ők is ott voltak. Jn 4,45

Jel 22,8–21

Van-e annál nagyobb vigasztalás, mint ami ebben a néhány versben elhangzik? A lepra világnapján eszembe jut, hogy megszámlálhatatlanul sok, hitre jutott, korábbi leprabeteg bizonyossága is ez. 

tovább

(6) „Jaj, Úrnak kardja…húzódj vissza hüvelyedbe…” (Jeremiás 47)

– 1. A próféta Egyiptom után a filiszetusok ellen prófétál, akik mindig fenyegették Isten népét. Babilon azonban most őket is letarolta, elfoglalva a filiszteus nagyvárosokat. A próféta a babiloni hódítást áradáshoz hasonlítja, idők végezetét láttató paták csattognak, rettenetes harci zaj kíséretében (1–4).

tovább

Lukács 6,43–45 - Szó szerint

„Ami szívemen, az a számon.” Ez az igazság a mai napig is szó szerint értendő. Kevesen tudják, hogy ez már a Bibliában is meg van írva. 

tovább

2018. január 26. péntek

Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. (Jn 15:14)

 

tovább

F. Thompson (Ford.: Kosztolányi Dezső): Egy hópehelyhez

Ki volt, aki kigondolt? –
nem fér soha fejembe,
ó, könnyű hópehely, te!
Te tiszta, és te gyenge,
s kemény, akár a penge.
Ki vájt ki és ki dombolt
csodafémből, te lenge
és drága, szép pehelyke?
Ki kalapált a mennybe’
ezüstködből, te, kincsem?

tovább