Cigánymissziós konferencia Berekfürdőn

2014. Nov 10., szerző: Adminisztrátor

A tavaszi Országos Cigánymissziós Találkozó és Imanap után most másfél napos konferenciára hívjuk Berekfürdőre a cigány közösségekben szolgáló munkatársakat 2014. november 21-22-ig Berekfürdőre a Megbékélés Házába. A konferencia kérdései: „Mi az, amit én tenni tudok? Hol vannak a határaim?

A tavaszi Országos Cigánymissziós Találkozó és Imanap után most másfél napos konferenciára hívjuk a cigány közösségekben szolgáló, vagy ez iránt érdeklődő munkatársakat. Célunk, hogy kiszakadva a megszokott közegből együtt legyünk Isten előtt, ránézzünk szolgálatunk lehetőségeire, kihívásaira, megismerkedjünk más területekről érkező cigánymissziós munkatársakkal és gazdagodjunk egymás tapasztalatai által.

A konferencia kérdései: „Mi az, amit én tenni tudok? Hol vannak a határaim?” Mi az, ami már kívül esik a hátáraimon? Honnan, kitől tudok segítséget kérni? Milyen határokat kell védenem a szolgálatban, és melyek azok a határok, amelyeket át kell lépnem?

A péntek esti hitmélyítő alkalmon zenés, illetve verses tanúságtétellel Káli-Horváth Kálmán és Balogh Tibor festőművészek szolgálnak közöttünk. Szombat délelőtt kiscsoportos bibliatanulmányozásra majd délután fórumbeszélgetésre várjuk a résztvevőket. A fórumbeszélgetés során cigánymisszióban dolgozó lelkész, szociális munkás és pedagógus beszélnek tapasztalataikról, hivatásuk lehetőségeiről, határairól és arról, amivel az ő hivatásuk gazdagítja a munkatársi közösség szolgálatát. 

Mind a bibliatanulmányozás, mind a szakmai beszámolók során gyakorlati módszerekkel és lehetőségekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A konferencia költségeit a MRE vállalja, így a részvétel ingyenes.

Gyülekezetenként egy autó útiköltségét áll módunkban téríteni.

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével november 12-ig a misszioi.iroda@reformatus.hu címen lehet.

 

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Gedeon azonban ezt mondta az Istennek: Ne haragudj meg reám, ha még egyszer szólok! Hadd tegyek próbát még egyszer a gyapjúfürttel… Bír 6,39a

2Móz 6,1–13

„…visszaemlékezem szövetségemre” (5). Isten az engedelmesség feltétele alatt a legképtelenebb helyzetből szabadítja ki népét. Nem a körülmények nagysága számít, hanem az, hogy Isten minden létező terhelő körülménynél hatalmasabb. 

tovább

(38) „Őrizkedjetek az írástudóktól…” (Márk 12,35–44)

MI A BAJ AZ ÍRÁSTUDÓKKAL?

– 1. Nem az a baj az írástudókkal, hogy az első helyeken, a főhelyeken ülnek. Van, amikor annak az ideje van, hogy az ember első helyeken üljön, de az felelősséggel jár. 

tovább

LUKÁCS 8,4–15 - Elképzelhetetlen hozam

Vidéken élek egy tanya szomszédságában. Naponta látom, ahogy gazdálkodik a szomszédom. Nemsokára itt a búzaaratás ideje. 

tovább

2018. július 2.

A Lélek segít

„Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodással.”(Róma 8,26).

 

tovább

R. Berde Mária: Imádság imádságért

Csarnokaid most zúgnak, mint a méhes.
Eléd járul a testi-lelki éhes
Mind, mind, ki magát irgalmadba szánta.
- Hídfőre így gyűl poklos, béna, sánta. -

Van, ki anyagot koldul: vackot, étket.
Más bocsánatra tart fekete vétket.
Vagy kicsikarna tőled csudatételt:
Törvényeid alól pártos kivételt.

tovább