Felhívás közép-európai egyházi fesztiválon való részvételre

2014. Mar 23., szerző: Adminisztrátor

A Generális Konvent elnökségének döntése értelmében az egyházkerületek arra buzdítják gyülekezeti tagjaikat, hogy a 2014. július 4-6 között Lengyelországban megrendezésre kerülő közép-európai egyházi fesztiválon részt vegyenek. Az érdeklődők közvetlenül a rendezvény honlapján jelentkezhetnek 2014. március 31-ig. 

Információ

Az immár mintegy háromezer résztvevős találkozó idén a lengyelországi Wroclawban kerül megrendezésre 2014. július 4-6. között. A házigazda ezúttal a Lengyel Evangélikus Egyház. Mottója a Galata 5,1 alapján: Szabadon Krisztusban! A találkozó témája pedig a szabadság huszonöt évvel a rendszerváltás és tíz évvel az EU tagság felvétele után. A főelőadó, Jerzy Buzek a korábbi miniszterelnök, aki 2009-2012 között egyben az Európai parlament elnöke is volt. A részletes program a mellékletben olvasható.

Részvételi díj

A részvételi díj felnőtteknek 35 EURO, diákok, egyetemisták és munkanélküliek részére 15 EURO, mely a következő szolgáltatásokat tartalmazza: szállást 2 éjszakára, az étkezést és helyi közlekedés 2014.07.04-06 között.12 év alatti gyerekeknek a részvétel ingyenes.

A korábban érkezőknek lehetőségük van szállást igényelni július 3-i éjszakára, amely további 15 EUR költséggel jár.

Szállás

A szállást kollégiumokban két- vagy háromágyas szobákban toalettel és zuhannyal a Jahrhunderthalle nevű csarnok közvetlen közelben biztosítják.

Részleteket ezzel kapcsolatosan a kapcsolattartó időben közli, amint lezárult a jelentkezés.

Jelentkezés

Magyarországi jelentkezők:

A wroclawi találkozóra a rendezvény honlapján lehet jelentkezni egyénileg vagy csoportosan.

A magyarországi református jelentkezőknek Szlovákia profilján keresztül kell regisztrálniuk, kapcsolattartóként pedig Batta Istvánt Szlovákiai Református Keresztyén Egyház (Reformovaná kresťanská cirkev na Slovensku) külügyi tanácsosát kell megjelölni.

A regisztráció a részvételi díj átutalásával kerül véglegesítésre.

A részvételi díjat a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház  (Reformovaná kresťanská cirkev na Slovensku) megnevezett bankszámlaszámára szíveskedjenek átutalni március 31-ig. A pontos banki adatokat a regisztráció rögzítésekor jelzi a rendszer.

Mellékletben olvasható a részletes jelentkezési útmutató.

Nem magyarországi jelentkezők esetében:

1. A Kárpátaljai résztvevőknek az ország beállításkor Ukrajnát kell bejelölniük, mert így számukra ingyenes a részvétel. Kapcsolattartó ez esetben automatikusan a rendezvény főszervezője Dawid Mendrok.

2. A Romániából, Horvátországból, Szlovéniából és Szerbiából jelentkezők is bejelölhetik a saját országukat a regisztráció alkalmával, ebben az esetben kapcsolattartójuk nem Batta István lesz.

Mindkét esetben a jelentkezések közvetlenül a központi szervezőkhöz futnak be, a részvételi díjat is a központi számlára kell utalni és a kapcsolattartó Dawid Mendrok lesz.

Kiutazás

A kiutazás egyénileg történik.

A Közép-Európai Keresztyén Találkozó egy több mint húsz évre visszatekintő rendezvény, melynek elsődleges célja a kelet-közép-európai régió evangélikus és református egyházainak összefogása, az itt élő protestáns közösség, valamint a közép-európai identitás erősítése. A találkozó a rendszerváltás utáni egymás felé való nyitás eszméjében gyökerezik, ennek jegyében a protestáns közösségen belüli békességre és egymás iránti tiszteletre törekszik, így erősítve a régió népeinek békés egymás mellett élését a krisztusi hitre alapozva. A Keresztyén Találkozók szervezése rögtön a rendszerváltás után, 1991-ben kezdődött, találkozón kezdetben csak három egyház vett részt, a szász evangélikus, lengyel evangélikus és a Csehországi protestáns egyházak. Később szélesedett ki az összejövetel közép-európai szintűvé. A háromévente megrendezésre kerülő találkozó 2011-ben Drezdában került megrendezésre a Kirchentag keretén belül.

melléklet: regisztrációs útmutató 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Mégis, amikor Galileába érkezett, befogadták őt azok a galileaiak, akik látták mindazt, amit Jeruzsálemben tett az ünnepen, mivel ők is ott voltak. Jn 4,45

Jel 22,8–21

Van-e annál nagyobb vigasztalás, mint ami ebben a néhány versben elhangzik? A lepra világnapján eszembe jut, hogy megszámlálhatatlanul sok, hitre jutott, korábbi leprabeteg bizonyossága is ez. 

tovább

(6) „Jaj, Úrnak kardja…húzódj vissza hüvelyedbe…” (Jeremiás 47)

– 1. A próféta Egyiptom után a filiszetusok ellen prófétál, akik mindig fenyegették Isten népét. Babilon azonban most őket is letarolta, elfoglalva a filiszteus nagyvárosokat. A próféta a babiloni hódítást áradáshoz hasonlítja, idők végezetét láttató paták csattognak, rettenetes harci zaj kíséretében (1–4).

tovább

Lukács 6,43–45 - Szó szerint

„Ami szívemen, az a számon.” Ez az igazság a mai napig is szó szerint értendő. Kevesen tudják, hogy ez már a Bibliában is meg van írva. 

tovább

2018. január 26. péntek

Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. (Jn 15:14)

 

tovább

F. Thompson (Ford.: Kosztolányi Dezső): Egy hópehelyhez

Ki volt, aki kigondolt? –
nem fér soha fejembe,
ó, könnyű hópehely, te!
Te tiszta, és te gyenge,
s kemény, akár a penge.
Ki vájt ki és ki dombolt
csodafémből, te lenge
és drága, szép pehelyke?
Ki kalapált a mennybe’
ezüstködből, te, kincsem?

tovább