Felhívás közép-európai egyházi fesztiválon való részvételre

2014. Mar 23., szerző: Adminisztrátor

A Generális Konvent elnökségének döntése értelmében az egyházkerületek arra buzdítják gyülekezeti tagjaikat, hogy a 2014. július 4-6 között Lengyelországban megrendezésre kerülő közép-európai egyházi fesztiválon részt vegyenek. Az érdeklődők közvetlenül a rendezvény honlapján jelentkezhetnek 2014. március 31-ig. 

Információ

Az immár mintegy háromezer résztvevős találkozó idén a lengyelországi Wroclawban kerül megrendezésre 2014. július 4-6. között. A házigazda ezúttal a Lengyel Evangélikus Egyház. Mottója a Galata 5,1 alapján: Szabadon Krisztusban! A találkozó témája pedig a szabadság huszonöt évvel a rendszerváltás és tíz évvel az EU tagság felvétele után. A főelőadó, Jerzy Buzek a korábbi miniszterelnök, aki 2009-2012 között egyben az Európai parlament elnöke is volt. A részletes program a mellékletben olvasható.

Részvételi díj

A részvételi díj felnőtteknek 35 EURO, diákok, egyetemisták és munkanélküliek részére 15 EURO, mely a következő szolgáltatásokat tartalmazza: szállást 2 éjszakára, az étkezést és helyi közlekedés 2014.07.04-06 között.12 év alatti gyerekeknek a részvétel ingyenes.

A korábban érkezőknek lehetőségük van szállást igényelni július 3-i éjszakára, amely további 15 EUR költséggel jár.

Szállás

A szállást kollégiumokban két- vagy háromágyas szobákban toalettel és zuhannyal a Jahrhunderthalle nevű csarnok közvetlen közelben biztosítják.

Részleteket ezzel kapcsolatosan a kapcsolattartó időben közli, amint lezárult a jelentkezés.

Jelentkezés

Magyarországi jelentkezők:

A wroclawi találkozóra a rendezvény honlapján lehet jelentkezni egyénileg vagy csoportosan.

A magyarországi református jelentkezőknek Szlovákia profilján keresztül kell regisztrálniuk, kapcsolattartóként pedig Batta Istvánt Szlovákiai Református Keresztyén Egyház (Reformovaná kresťanská cirkev na Slovensku) külügyi tanácsosát kell megjelölni.

A regisztráció a részvételi díj átutalásával kerül véglegesítésre.

A részvételi díjat a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház  (Reformovaná kresťanská cirkev na Slovensku) megnevezett bankszámlaszámára szíveskedjenek átutalni március 31-ig. A pontos banki adatokat a regisztráció rögzítésekor jelzi a rendszer.

Mellékletben olvasható a részletes jelentkezési útmutató.

Nem magyarországi jelentkezők esetében:

1. A Kárpátaljai résztvevőknek az ország beállításkor Ukrajnát kell bejelölniük, mert így számukra ingyenes a részvétel. Kapcsolattartó ez esetben automatikusan a rendezvény főszervezője Dawid Mendrok.

2. A Romániából, Horvátországból, Szlovéniából és Szerbiából jelentkezők is bejelölhetik a saját országukat a regisztráció alkalmával, ebben az esetben kapcsolattartójuk nem Batta István lesz.

Mindkét esetben a jelentkezések közvetlenül a központi szervezőkhöz futnak be, a részvételi díjat is a központi számlára kell utalni és a kapcsolattartó Dawid Mendrok lesz.

Kiutazás

A kiutazás egyénileg történik.

A Közép-Európai Keresztyén Találkozó egy több mint húsz évre visszatekintő rendezvény, melynek elsődleges célja a kelet-közép-európai régió evangélikus és református egyházainak összefogása, az itt élő protestáns közösség, valamint a közép-európai identitás erősítése. A találkozó a rendszerváltás utáni egymás felé való nyitás eszméjében gyökerezik, ennek jegyében a protestáns közösségen belüli békességre és egymás iránti tiszteletre törekszik, így erősítve a régió népeinek békés egymás mellett élését a krisztusi hitre alapozva. A Keresztyén Találkozók szervezése rögtön a rendszerváltás után, 1991-ben kezdődött, találkozón kezdetben csak három egyház vett részt, a szász evangélikus, lengyel evangélikus és a Csehországi protestáns egyházak. Később szélesedett ki az összejövetel közép-európai szintűvé. A háromévente megrendezésre kerülő találkozó 2011-ben Drezdában került megrendezésre a Kirchentag keretén belül.

melléklet: regisztrációs útmutató 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Gedeon azonban ezt mondta az Istennek: Ne haragudj meg reám, ha még egyszer szólok! Hadd tegyek próbát még egyszer a gyapjúfürttel… Bír 6,39a

2Móz 6,1–13

„…visszaemlékezem szövetségemre” (5). Isten az engedelmesség feltétele alatt a legképtelenebb helyzetből szabadítja ki népét. Nem a körülmények nagysága számít, hanem az, hogy Isten minden létező terhelő körülménynél hatalmasabb. 

tovább

(38) „Őrizkedjetek az írástudóktól…” (Márk 12,35–44)

MI A BAJ AZ ÍRÁSTUDÓKKAL?

– 1. Nem az a baj az írástudókkal, hogy az első helyeken, a főhelyeken ülnek. Van, amikor annak az ideje van, hogy az ember első helyeken üljön, de az felelősséggel jár. 

tovább

LUKÁCS 8,4–15 - Elképzelhetetlen hozam

Vidéken élek egy tanya szomszédságában. Naponta látom, ahogy gazdálkodik a szomszédom. Nemsokára itt a búzaaratás ideje. 

tovább

2018. július 2.

A Lélek segít

„Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodással.”(Róma 8,26).

 

tovább

R. Berde Mária: Imádság imádságért

Csarnokaid most zúgnak, mint a méhes.
Eléd járul a testi-lelki éhes
Mind, mind, ki magát irgalmadba szánta.
- Hídfőre így gyűl poklos, béna, sánta. -

Van, ki anyagot koldul: vackot, étket.
Más bocsánatra tart fekete vétket.
Vagy kicsikarna tőled csudatételt:
Törvényeid alól pártos kivételt.

tovább