Felhívás közép-európai egyházi fesztiválon való részvételre

2014. Mar 23., szerző: Adminisztrátor

A Generális Konvent elnökségének döntése értelmében az egyházkerületek arra buzdítják gyülekezeti tagjaikat, hogy a 2014. július 4-6 között Lengyelországban megrendezésre kerülő közép-európai egyházi fesztiválon részt vegyenek. Az érdeklődők közvetlenül a rendezvény honlapján jelentkezhetnek 2014. március 31-ig. 

Információ

Az immár mintegy háromezer résztvevős találkozó idén a lengyelországi Wroclawban kerül megrendezésre 2014. július 4-6. között. A házigazda ezúttal a Lengyel Evangélikus Egyház. Mottója a Galata 5,1 alapján: Szabadon Krisztusban! A találkozó témája pedig a szabadság huszonöt évvel a rendszerváltás és tíz évvel az EU tagság felvétele után. A főelőadó, Jerzy Buzek a korábbi miniszterelnök, aki 2009-2012 között egyben az Európai parlament elnöke is volt. A részletes program a mellékletben olvasható.

Részvételi díj

A részvételi díj felnőtteknek 35 EURO, diákok, egyetemisták és munkanélküliek részére 15 EURO, mely a következő szolgáltatásokat tartalmazza: szállást 2 éjszakára, az étkezést és helyi közlekedés 2014.07.04-06 között.12 év alatti gyerekeknek a részvétel ingyenes.

A korábban érkezőknek lehetőségük van szállást igényelni július 3-i éjszakára, amely további 15 EUR költséggel jár.

Szállás

A szállást kollégiumokban két- vagy háromágyas szobákban toalettel és zuhannyal a Jahrhunderthalle nevű csarnok közvetlen közelben biztosítják.

Részleteket ezzel kapcsolatosan a kapcsolattartó időben közli, amint lezárult a jelentkezés.

Jelentkezés

Magyarországi jelentkezők:

A wroclawi találkozóra a rendezvény honlapján lehet jelentkezni egyénileg vagy csoportosan.

A magyarországi református jelentkezőknek Szlovákia profilján keresztül kell regisztrálniuk, kapcsolattartóként pedig Batta Istvánt Szlovákiai Református Keresztyén Egyház (Reformovaná kresťanská cirkev na Slovensku) külügyi tanácsosát kell megjelölni.

A regisztráció a részvételi díj átutalásával kerül véglegesítésre.

A részvételi díjat a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház  (Reformovaná kresťanská cirkev na Slovensku) megnevezett bankszámlaszámára szíveskedjenek átutalni március 31-ig. A pontos banki adatokat a regisztráció rögzítésekor jelzi a rendszer.

Mellékletben olvasható a részletes jelentkezési útmutató.

Nem magyarországi jelentkezők esetében:

1. A Kárpátaljai résztvevőknek az ország beállításkor Ukrajnát kell bejelölniük, mert így számukra ingyenes a részvétel. Kapcsolattartó ez esetben automatikusan a rendezvény főszervezője Dawid Mendrok.

2. A Romániából, Horvátországból, Szlovéniából és Szerbiából jelentkezők is bejelölhetik a saját országukat a regisztráció alkalmával, ebben az esetben kapcsolattartójuk nem Batta István lesz.

Mindkét esetben a jelentkezések közvetlenül a központi szervezőkhöz futnak be, a részvételi díjat is a központi számlára kell utalni és a kapcsolattartó Dawid Mendrok lesz.

Kiutazás

A kiutazás egyénileg történik.

A Közép-Európai Keresztyén Találkozó egy több mint húsz évre visszatekintő rendezvény, melynek elsődleges célja a kelet-közép-európai régió evangélikus és református egyházainak összefogása, az itt élő protestáns közösség, valamint a közép-európai identitás erősítése. A találkozó a rendszerváltás utáni egymás felé való nyitás eszméjében gyökerezik, ennek jegyében a protestáns közösségen belüli békességre és egymás iránti tiszteletre törekszik, így erősítve a régió népeinek békés egymás mellett élését a krisztusi hitre alapozva. A Keresztyén Találkozók szervezése rögtön a rendszerváltás után, 1991-ben kezdődött, találkozón kezdetben csak három egyház vett részt, a szász evangélikus, lengyel evangélikus és a Csehországi protestáns egyházak. Később szélesedett ki az összejövetel közép-európai szintűvé. A háromévente megrendezésre kerülő találkozó 2011-ben Drezdában került megrendezésre a Kirchentag keretén belül.

melléklet: regisztrációs útmutató 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Jézus így válaszolt: Menj el, a te fiad él! Jn 4,50a

Lk 1,1–25

Zakariás megnémítását „nyilvános büntetésnek” érezhetjük. Mégsem vált nevetségessé, és nem botránkoztak meg rajta. 

tovább

2) „Ezékiás megörült a követeknek…” (Ézsaiás 39)

Meródak-Baladán az Asszíriát majdan felváltó Babiloni Birodalom megalapítójának tekinthető. Asszíria Kr. e. 745-ben foglalta el Babilóniát. A babiloni ellenállás hőse Meródak-Baladán lett, aki Kr. e. 721-ben jutott hatalomra, és Kr. e. 712-ben látogatta meg Ezékiást, Júda királyát, akiben szövetségest keresett maga mellé, Asszíria ellenében.

tovább

Lukács 6,46–49 - A tettek mezejére!

Anyaként át tudom érezni azt a bizonyos bosszúságot, amely Jézus szavaiból itt kihallatszik. Milyen gyakran szenvedek hétköznapjaimban gyermekeim szelektív hallása miatt! 

tovább

2018. január 27. szombat

Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. (Jn 15:14)

 

tovább

Lukátsi Vilma: Téli dal

Dér alatt didereg a pázsit,
hosszúcsőrű fekete madár
könnyű lábbal ide-oda jár,
kár, kár, kár .... 

tovább