Mályiban találkoztak a GeKIB tagjai

2014. Feb 27., szerző: Adminisztrátor

Ezúttal Mályiban találkozott a Kárpát-medencei egyházkerületi ifjúsági referenseket és az ifjúsági szervezetek vezetőit tömörítő Generális Konvent Ifjúsági Bizottsága (GeKIB) február 24-26. között. A résztvevők beszámoltak munkáikról, egyeztettek az idei programokról és beszélgettek a fiatalok megszólításának lehetőségeiről, eszközeiről.

A háromnapos szakmai fórumon Szontágh Szabolcs, a Zsinati Ifjúsági Iroda vezetője számolt be a közelgő eseményekről: az április elején tartandó Zsinati Ifjúsági Fórumról, az Egység Napjához kapcsolódó programokról, a Kárpát-medencei imaéjjelről, valamint az augusztus végére eső Konfi+ találkozóról.

A konferencia mozzanatai a fiatalok megszólítására összpontosultak. Egy korábban indult előadássorozat folytatásaként Jim Brown, az Exodus Felekezetközi Protestáns Ifjúsági Szervezet európai igazgatója az ifjúsági munkába történő bevonásról és a tanítványozásról beszélt. Kerekes Szabolcs, a Barnabás Csoport Alapítvány előadó-tanára a fiatalok motiválását és a Krisztussal való szeretetközösséget hangsúlyozta előadásában.

A háromnapos eseményen jelen voltak a Kárpát-medencei egyházkerületek ifjúsági referensei, szervezetek vezetői, továbbá a református teológiák képviselői, mintegy negyvenen. Számukra Bányai Sándor élménypedagógus kínált csapatépítő tréninget és élménypedagógiai játékokat. A közös munka mellett lelki feltöltődésre is jutott idő, ezt szolgálták a reggeli és esti áhítatok, illetve a személyes beszélgetések.

Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Mályiban találkoztak a GeKIB tagjai

rss

Napi lelki táplálék

Mert aki valamennyi törvényt megtartja, de akár csak egy ellen is vét, az valamennyi ellen vétkezett. Jak 2,10

2Sám 17,15–29

Ahítófel tanácsára nem hallgatnak, és ő felköti magát. Mikor Jézus ellenállt a kísértésnek, a kísértő eltávozott tőle. Ha ellenállunk a gonosznak, elfut tőlünk is (Jak 4,7). 

tovább

(19) „…másodszor is gyűjtöttek össze szüzeket…” (Eszter 2,19–23)

– Elgondolkodtató a feljegyzés: amikor a király számára ismét összegyűjtötték a szüzeket, Eszter ismét közéjük került. A szentíró fontosnak tartotta ezt a verset, annak ellenére, hogy ez az igevers a történet menetében törést és ellentmondást okoz.

 

tovább

PÉLDABESZÉDEK 3,1-4 - Dicséret és elismerés

Korábban, amikor édesanyám megjött a fodrásztól, mindig feszülten figyelt arra, mit is szól majd édesapám az új frizurájához. „Nem tűnik fel semmi?” – hallottam csalódott kérdését, amikor apámtól nem kapott dicsérő szavakat már köszönéskor. 

tovább

2017. október 23. hétfő

„Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.” (1Kor 15:58)

 

            

tovább

Weöres Sándor: Ballada a három falevélről

Lehullott három falevél
észrevétlen az őszi ágról.
És jött a szél, a messzi szél,
egy messzi, másik, új világból -
Elröpült három falevél. 
- - - - - - - - - - - - - - -

tovább