A Harangszó novemberi második számából

2013. Nov 06., szerző: Adminisztrátor

Az anyanyelvi iskolaválasztásról indul sorozat a lap címoldalán. Vetési László számos, a szórványban megtapasztalt életpéldával illusztrálja írását. A Harangszó vezércikkét ezúttal Veres Piroska jegyzi, írásának címe: A vendég. 

A második oldalon olvasható a népszerű, rövid igei üzeneteket tartalmazó A Lélek csendje rovat. A Református élet rovat ezúttal Vámfaluba kalauzolja az olvasót, ahol az egykori lelkész, Kolos Vince emléke előtt tisztelegtek az ünneplők. Az Éneklő egyház rovatban a közelmúltban tartott Református énekek elnevezésű ünnepi hangverseny részleteit ismerteti Veres-Kovács Attila.

Az anyaországi Mátraházán tartott protestáns médiaműhely előadásait, felvetett témáit összegzi a lap Hitünk és életünk rovatában, valamint jegyzetében Fábián Tibor. A nagybányai egyházmegye presbiteri találkozójáról Tóbiás Erika tudósít. A Presbiter rovat új sorozata a gyülekezet és a lelkipásztor kapcsolatával foglalkozik, melynek szerzője: ifj. Demes Tibor.

A lap híroldala számos egyházi eseményt ismertet, a Mozaik oldalon pedig a Hajdúnánás és a Partium közötti szeretethídról olvashatunk. A lapszám Fabiny Tamás és Pataki István egy-egy versét tartalmazza.

A Harangszó megrendelhető (év közben is) és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Az a nap pedig, amelyen Jézus a sarat csinálta, és megnyitotta a szemét, szombat volt. Jn 9,14

Lk 9,37–50

Jézus korában sem volt másként, mint napjainkban, szeretünk ön-magunkról többet gondolni, mint akik vagyunk. 

tovább

(6) „…megérti a példázatot és a hasonlatot…” (Példabeszédek 1,1-19)

Gyökössy Endre „Mai példázatok” című könyve történetekben világítja meg egy-egy bibliai szakasz üzenetét. A történetet írja le a szerző, az igehely megjelölése pedig csak a történet címe mellett szerepel, mégis a történet lesz eszközzé, amely mindenben az Ige üzenetét szolgálja.

tovább

Lukács 19, 11–19 - Megéri hűségesnek lenni?

Egy idős, kisvárosi templomba járó nénike azt mondta egyszer a lelkészének: „Isten nem mindig osztogat királyi módon, de ha hűségesen járunk Vele, akkor is ott leszünk, amikor azt teszi.” 

tovább

2019. február 25. hétfő

Bízott az ÚRban, Izráel Istenében; nem volt hozzá hasonló senki Júda királyai között, sem előtte, sem utána. Ragaszkodott az ÚRhoz, nem tért el tőle, hanem megtartotta parancsolatait, amelyeket az ÚR parancsolt Mózesnek. (2Kir 18:5-6)

 

 

tovább

Reményik Sándor: Ne ítélj

Istenem, add, hogy ne ítéljek –
Mit tudom én, honnan ered,
Micsoda mélységből a vétek,
Az enyém és a másoké,
Az egyesé, a népeké.
Istenem, add, hogy ne ítéljek.

tovább