A Harangszó szeptemberi második számából

2013. Sep 09., szerző: Adminisztrátor

„Szolgálatunk csak akkor lehet igazi segítség kisebb vagy nagyobb körben, ha az Igébe gyökerezik, és onnan táplálkozik” – írja a két nővér, Mártha és Mária bibliai története kapcsán szuggesztív erejű cikkében Eszenyeiné Széles Mária, a lap címoldalán. 

A Harangszó vezércikkét ezúttal Babes Ardai Erika jegyzi, aki Radványi Károly református tipográfusra emlékezik, egy gazdag életút ismertetésével.

Ismét jelentkezik a lap népszerű ifjúsági rovata, melyben ezúttal a Szeretethíd, azaz a Kárpát-medencei református önkéntes napok szilágyballai eseményeiről számol be Kocsi Ella.

A Nőszövetség rovatban a szatmárnémeti-szamosnegyedi gyülekezet nőszövetségi jubileumáról, a református asszonyok szolgálatáról tudósít Muszka Sára. A Hitünk és életünk rovatban az érmihályfalvai Bernáth József református iskola 2010-ben indult történetét ismerteti Balázsné Kiss Csilla lelkipásztor.

Ismét jelentkezik a Nyári élmények rovat, melyben ezúttal a nagybánya-óvárosi reformátusok észak-magyarországi kirándulásáról olvashatunk Lakatos Nella tollából.

A hetedik, utolsó előtti résszel folytatódik Péter Csaba, presbiterképzéssel kapcsolatos sorozata. A Mozaik oldalon Fekete Károly nemrég megjelent kátémagyarázatát ismerteti az Olvasólámpa rovat. A oldal további szerzői: Visky István, Csohány János és Adorjáni László.

A híroldalon a Keskeny út fesztiválmisszióról, a hadadi KRISZ-táborról, szilágyballai olvasóéjről és a katolikus szervezésű médianapról olvashatunk. A lapszám Wass Albert, Dietrich Bonhoeffer és Müller Dezső egy-egy versét tartalmazza.

A Harangszó megrendelhető (év közben is) és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Az a nap pedig, amelyen Jézus a sarat csinálta, és megnyitotta a szemét, szombat volt. Jn 9,14

Lk 9,37–50

Jézus korában sem volt másként, mint napjainkban, szeretünk ön-magunkról többet gondolni, mint akik vagyunk. 

tovább

(6) „…megérti a példázatot és a hasonlatot…” (Példabeszédek 1,1-19)

Gyökössy Endre „Mai példázatok” című könyve történetekben világítja meg egy-egy bibliai szakasz üzenetét. A történetet írja le a szerző, az igehely megjelölése pedig csak a történet címe mellett szerepel, mégis a történet lesz eszközzé, amely mindenben az Ige üzenetét szolgálja.

tovább

Lukács 19, 11–19 - Megéri hűségesnek lenni?

Egy idős, kisvárosi templomba járó nénike azt mondta egyszer a lelkészének: „Isten nem mindig osztogat királyi módon, de ha hűségesen járunk Vele, akkor is ott leszünk, amikor azt teszi.” 

tovább

2019. február 25. hétfő

Bízott az ÚRban, Izráel Istenében; nem volt hozzá hasonló senki Júda királyai között, sem előtte, sem utána. Ragaszkodott az ÚRhoz, nem tért el tőle, hanem megtartotta parancsolatait, amelyeket az ÚR parancsolt Mózesnek. (2Kir 18:5-6)

 

 

tovább

Reményik Sándor: Ne ítélj

Istenem, add, hogy ne ítéljek –
Mit tudom én, honnan ered,
Micsoda mélységből a vétek,
Az enyém és a másoké,
Az egyesé, a népeké.
Istenem, add, hogy ne ítéljek.

tovább