A Harangszó szeptemberi első számából

2013. Aug 26., szerző: Adminisztrátor

Hitében megerősödve térhetett haza Szatmárnémetiből a nőszövetségi nyári találkozó több, mint 1600 résztvevője. Balázsné Kiss Csilla nőszövetségi alelnök autentikus képet vázol a legtöbb embert megmozgató királyhágómelléki református eseményről. 

Református értékeink a súlyos válságokon is átsegítik közösségeinket, írja vezércikkében Varga Attila főgondnok (Reformátusságunk többlete).

A Szegletkő-oldalon A Lélek csendje és a Hiszem és vallom rovatok olvashatók, míg az ifjúsági rovatban Bogya Árpád és Sebestyén Márton egy nagybányai kezdeményezést ismertetnek, mellyel a közösségeinktől eltávolodott ifjakat szeretnék ismét egyházközelbe hozni. A százhuszonöt éves tordaszentlászlói kórusmozgalom idei találkozójáról Lakatos Nella tudósít – az Éneklő egyház rovatban.

Nyolcvannyolcadik életévében elhunyt a református tipográfia művésze, Radványi Károly. Az Élő emlékezet rovatban, Bereczki András segítségével „Karcsi bácsi” életútját idézzük fel, melyet saját munkái illusztrálnak.

Teljessé vált a Kárpát-medencei református egység, megújult a Heidelbergi Káté – e témák súlypontozták a közelmúltban tartott debreceni közös zsinatot, melyről a Református egység rovatban olvashatunk összeállítást.

Számos nyári egyházi esemény nyomába ered a lap Hírvivő rovata, mely rendkívüli módon két oldalon jelentkezik, a népszerű Képes hírmondó társaságában.

A Harangszó megrendelhető (év közben is) és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Az a nap pedig, amelyen Jézus a sarat csinálta, és megnyitotta a szemét, szombat volt. Jn 9,14

Lk 9,37–50

Jézus korában sem volt másként, mint napjainkban, szeretünk ön-magunkról többet gondolni, mint akik vagyunk. 

tovább

(6) „…megérti a példázatot és a hasonlatot…” (Példabeszédek 1,1-19)

Gyökössy Endre „Mai példázatok” című könyve történetekben világítja meg egy-egy bibliai szakasz üzenetét. A történetet írja le a szerző, az igehely megjelölése pedig csak a történet címe mellett szerepel, mégis a történet lesz eszközzé, amely mindenben az Ige üzenetét szolgálja.

tovább

Lukács 19, 11–19 - Megéri hűségesnek lenni?

Egy idős, kisvárosi templomba járó nénike azt mondta egyszer a lelkészének: „Isten nem mindig osztogat királyi módon, de ha hűségesen járunk Vele, akkor is ott leszünk, amikor azt teszi.” 

tovább

2019. február 25. hétfő

Bízott az ÚRban, Izráel Istenében; nem volt hozzá hasonló senki Júda királyai között, sem előtte, sem utána. Ragaszkodott az ÚRhoz, nem tért el tőle, hanem megtartotta parancsolatait, amelyeket az ÚR parancsolt Mózesnek. (2Kir 18:5-6)

 

 

tovább

Reményik Sándor: Ne ítélj

Istenem, add, hogy ne ítéljek –
Mit tudom én, honnan ered,
Micsoda mélységből a vétek,
Az enyém és a másoké,
Az egyesé, a népeké.
Istenem, add, hogy ne ítéljek.

tovább