A Harangszó júliusi második számából

2013. Jul 16., szerző: Adminisztrátor

A Királyhágómellék is képviseltette magát az észak-amerikai reformátusok konferenciáján. A diaszpóra egységtörekvését megalapozó fórum jelentőségét és részleteit Csűry István püspök és Dancs Rózsa ecseteli a Református egység rovatban. A lap vezércikkét ezúttal Fábián Tibor jegyzi. Írásának címe: A hívő ember börtönszemlélete.

Sass Kálmán mártírlelkész alapította az érmihályfalvai nőszövetséget, mely húsz éve alakult újjá. Vagyon Ilona a közelmúltban tartott jubileumi ünnepről tudósít. Az Éneklő egyház rovatban a Szatmári Egyházmegye kórustalálkozójáról számol be Rácz Ervin.

Az Élő emlékezet rovatban a második résszel folytatódik a Méliusz Juhász Péter életét és szolgálatát ismertető sorozat, Csohány János neves egyháztörténész tollából.

Mi szükséges a jó presbiteri munkához? – e kérdésre keresi a választ a Presbiterképzés rovat sorozata, melynek szerzője Péter Csaba. Ugyanott egy Szárazberken tartott presbiteri konferencia részleteiről is olvashatunk.

A Mozaik oldal ezúttal a Postaláda, Firka és Gondolat-jel rovatokat tartalmazza. A híroldalon a debreceni református kollégium ünnepéről, a szatmári börtönben tartott imaheti alkalmakról és Kárpát-medencei kiterjedésű lelkészfociról olvashatunk, illetve utóbbi témát tartalmazza a lap képriport rovata, a Képes hírmondó is.

Az Idézőjel rovat Fekete Ágnes gondolataiból idéz, a lapszámban Ady Endre és Bereczki András egy-egy verse olvasható.

A Harangszó megrendelhető (év közben is) és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

 

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Az a nap pedig, amelyen Jézus a sarat csinálta, és megnyitotta a szemét, szombat volt. Jn 9,14

Lk 9,37–50

Jézus korában sem volt másként, mint napjainkban, szeretünk ön-magunkról többet gondolni, mint akik vagyunk. 

tovább

(6) „…megérti a példázatot és a hasonlatot…” (Példabeszédek 1,1-19)

Gyökössy Endre „Mai példázatok” című könyve történetekben világítja meg egy-egy bibliai szakasz üzenetét. A történetet írja le a szerző, az igehely megjelölése pedig csak a történet címe mellett szerepel, mégis a történet lesz eszközzé, amely mindenben az Ige üzenetét szolgálja.

tovább

Lukács 19, 11–19 - Megéri hűségesnek lenni?

Egy idős, kisvárosi templomba járó nénike azt mondta egyszer a lelkészének: „Isten nem mindig osztogat királyi módon, de ha hűségesen járunk Vele, akkor is ott leszünk, amikor azt teszi.” 

tovább

2019. február 25. hétfő

Bízott az ÚRban, Izráel Istenében; nem volt hozzá hasonló senki Júda királyai között, sem előtte, sem utána. Ragaszkodott az ÚRhoz, nem tért el tőle, hanem megtartotta parancsolatait, amelyeket az ÚR parancsolt Mózesnek. (2Kir 18:5-6)

 

 

tovább

Reményik Sándor: Ne ítélj

Istenem, add, hogy ne ítéljek –
Mit tudom én, honnan ered,
Micsoda mélységből a vétek,
Az enyém és a másoké,
Az egyesé, a népeké.
Istenem, add, hogy ne ítéljek.

tovább