A protestantizmus teszi világhatalommá Kínát?

2007. Jan 02., szerző: Adminisztrátor

A kínai keresztyén biofizikus professzor, Chang Lin Zhang egy interjúban kijelentette: Az, hogy Kína a 21. században világhatalommá váljék, elsősorban arra van szüksége, hogy gyorsan növekedjenek a protestáns egyházak, illetve a protestáns hit befolyása a hatalmas birodalomban erősödjék...

Történelmi példákra hivatkozva bizonyította: semmi sem gyorsította olyan erővel a gazdasági fejlődést, mint éppen a reformátori hit például Svájcban, Angliában és az USA-ban. A Zwingli és Kálvin által tanított életelvek: az őszinteség, a szorgalom és a megelégedés virágzó gazdaságot teremtett. Szerinte most érkezett el az ország abba a helyzetbe, hogy "a kínai kormány már kezdi felfogni, hogy a keresztyénséget nem lehet és nem is célszerű legyőzni". Az országban már minden tizedik kínai keresztyén. (CIW.ch, 2006.12.29. - dr. békefy-röhrig klaudia)
Forrás: www.reformatus.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Az a nap pedig, amelyen Jézus a sarat csinálta, és megnyitotta a szemét, szombat volt. Jn 9,14

Lk 9,37–50

Jézus korában sem volt másként, mint napjainkban, szeretünk ön-magunkról többet gondolni, mint akik vagyunk. 

tovább

(6) „…megérti a példázatot és a hasonlatot…” (Példabeszédek 1,1-19)

Gyökössy Endre „Mai példázatok” című könyve történetekben világítja meg egy-egy bibliai szakasz üzenetét. A történetet írja le a szerző, az igehely megjelölése pedig csak a történet címe mellett szerepel, mégis a történet lesz eszközzé, amely mindenben az Ige üzenetét szolgálja.

tovább

Lukács 19, 11–19 - Megéri hűségesnek lenni?

Egy idős, kisvárosi templomba járó nénike azt mondta egyszer a lelkészének: „Isten nem mindig osztogat királyi módon, de ha hűségesen járunk Vele, akkor is ott leszünk, amikor azt teszi.” 

tovább

2019. február 25. hétfő

Bízott az ÚRban, Izráel Istenében; nem volt hozzá hasonló senki Júda királyai között, sem előtte, sem utána. Ragaszkodott az ÚRhoz, nem tért el tőle, hanem megtartotta parancsolatait, amelyeket az ÚR parancsolt Mózesnek. (2Kir 18:5-6)

 

 

tovább

Reményik Sándor: Ne ítélj

Istenem, add, hogy ne ítéljek –
Mit tudom én, honnan ered,
Micsoda mélységből a vétek,
Az enyém és a másoké,
Az egyesé, a népeké.
Istenem, add, hogy ne ítéljek.

tovább