Bessenyeit eltüntették

2006. Sep 03., szerző: Adminisztrátor

Szombatról vasárnapra virradóra a sárospataki Iskolakertből ellopták Bessenyei György testőríró, egykori sárospataki diák portrészobrát... (Forrás: www.boon.hu)

Nagy János rendőr alezredes, a sárospataki rendőrkapitányság vezetője lapunknak elmondta: a szoborpark részét képező műalkotás egyelőre ismeretlen tettesek tulajdonították el a sétányról. Nagy János hozzátette: a tolvajoknak nem igazán kellett megerőltetniük magukat, hiszen a mintegy negyven kilós szobrot mindössze egyetlen acélcsap csatlakoztatta a talapzathoz. A rendőrkapitány szerint feltételezhető, hogy a szobrot színesfémtolvajok vitték el, akik nem feltétlenül egyszerre értékesítik a műalkotást, hanem feldarabolás után részletekben. A sárospataki rendőrkapitányság munkatársai természetesen azonnal megtették a szükséges intézkedéseket a tettes vagy tettesek felkutatására. A portrészobrot – Somogyi József Kossuth-díjas szobrászművész alkotását – 1988. szeptember 27-én avatták fel. A szobrot a Művelődési Minisztérium ajándékozta a városnak.

BG

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Az a nap pedig, amelyen Jézus a sarat csinálta, és megnyitotta a szemét, szombat volt. Jn 9,14

Lk 9,37–50

Jézus korában sem volt másként, mint napjainkban, szeretünk ön-magunkról többet gondolni, mint akik vagyunk. 

tovább

(6) „…megérti a példázatot és a hasonlatot…” (Példabeszédek 1,1-19)

Gyökössy Endre „Mai példázatok” című könyve történetekben világítja meg egy-egy bibliai szakasz üzenetét. A történetet írja le a szerző, az igehely megjelölése pedig csak a történet címe mellett szerepel, mégis a történet lesz eszközzé, amely mindenben az Ige üzenetét szolgálja.

tovább

Lukács 19, 11–19 - Megéri hűségesnek lenni?

Egy idős, kisvárosi templomba járó nénike azt mondta egyszer a lelkészének: „Isten nem mindig osztogat királyi módon, de ha hűségesen járunk Vele, akkor is ott leszünk, amikor azt teszi.” 

tovább

2019. február 25. hétfő

Bízott az ÚRban, Izráel Istenében; nem volt hozzá hasonló senki Júda királyai között, sem előtte, sem utána. Ragaszkodott az ÚRhoz, nem tért el tőle, hanem megtartotta parancsolatait, amelyeket az ÚR parancsolt Mózesnek. (2Kir 18:5-6)

 

 

tovább

Reményik Sándor: Ne ítélj

Istenem, add, hogy ne ítéljek –
Mit tudom én, honnan ered,
Micsoda mélységből a vétek,
Az enyém és a másoké,
Az egyesé, a népeké.
Istenem, add, hogy ne ítéljek.

tovább