Köszöntés a ballagóknak

2006. May 06., szerző: Adminisztrátor

Dr. Nagy Sándor, a Zsinat világi elnökének és Dr. Bölcskei Gusztáv, a Zsinat lelkészi elnökének közös testvéri köszöntése a ballagó diákok részére. (Forrás: www.reformatus.hu)

Kedves Ballagó Testvéreink!

Ha majd felnőtt fejjel vissza fogtok tekinteni ezekre a mostani izgalmas napokra, az érettségi vizsgára, a bankettre, osztálytársaitok egyre homályosabbá váló arcvonásaira, sokkal tisztábban látjátok; a középiskolai tanulmányok vége milyen nagy vízválasztót jelent az ember életében. Nem csak a rátok váró vizsgák, a felvételik, a munkahelyszerzés kihívása miatt, hanem mert mostantól fokozatosan eltűnik az életetekből a gyermekkor állandó, biztonságot adó védőburka, amit ma még olyan természetesnek gondoltok, hogy talán észre sem veszitek jelentőségét. Felnőtté lesztek, ami azt is jelenti, felnőtté kell válnotok, a család, az iskola már másképp fog rátok tekinteni, ahogy a ti értékrendszeretek, önképetek is valószínűleg sokat fog változni.

Két dolgot tudunk ezekben a napokban tanácsolni nektek szeretetben. Az első az, hogy örüljetek. "Örvendezzetek a ti ifjúságotokban, és járjatok a ti szíveitek útjaiban" (Préd. 12.1) Szeressétek és használjátok ki ezt az időszakot, mert nagy utat tettetek meg idáig, egész eddigi életetekről, töretlen ifjúságotokról, rólatok, a reménységetekről szólnak ezek a napok. Kívánjuk, hogy az eddigi sok munka hozza meg gyümölcseit életetekben.

Ugyanakkor arra is kérünk és hívunk titeket, hogy már az eljövendőkre figyelve, köszönjük meg szüleitekkel, pedagógusaitokkal, lelkészeitekkel, ifjúsági vezetőitekkel és gyülekezeteitekkel együtt Urunknak, hogy mindez a sok áldás, harc, testi és lelki gyarapodás megadatott az életünkben, iskolánkban, egyházunkban. Az ifjúság az Úr adománya, a talentum olyan ajándék Istentől, amivel akkor bántok helyesen, ha nem magatok, magányosan élitek fel, hanem most beköszönő felnőtt életetekben kamatosan visszaadjátok családotoknak, hazátoknak, közösségeiteknek. E nemes harc megvívásához kívánjuk és hirdetjük nektek az Úr Jézus Krisztus üdvözítő erejét. "Mert az Isten Országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség és Szentlélek által való öröm. Mert aki ezekben szolgál a Krisztusnak, kedves Istennek, és az emberek előtt megpróbált." (Róm. 14.17-18)

Budapest, 2006. május 3.

Testvéri köszöntéssel:
Dr. Nagy Sándor főgondnok, a Zsinat világi elnöke
Dr. Bölcskei Gusztáv püspök, a Zsinat lelkészi elnöke


 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Menj, és indulj útnak a nép élén, hogy bemehessenek és birtokba vehessék azt a földet, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. 5Móz 10,11

1Móz 24,28–67

„Az Úrtól indult el ez a dolog… Legyen urad fiának a felesége, ahogyan elvégezte az Úr” (50–51). A házasság korunk vitatott jelensége. 

tovább

(8) „…nagy dolgokat visz véghez.” (Márk 3,7–12)

JÉZUS KRISZTUS NAGY DOLGOKAT TESZ (8).

– 1. Jézus és tanítványai „nem pihenni” mentek „a tengerre” (7). Jézus nem is azért vonult félre hirtelen, mert menekült volna a farizeusok gyilkos szándéka miatt, akik a sorozatos szombatnapi gyógyításai miatt az életére akartak törni (Márk 3,6). 

tovább

MÁRK 10,21 - Az áldó pillantás

„Jézus rátekintett, megkedvelte őt...” Itt szó sincs áldásról, vagy mégis? Újra meg újra olvashatunk az Újszövetségben arról, hogyan fordult Jézus az emberek felé, hogyan nézett rájuk, és látott a szívükbe. 

tovább

2017. május 25. csütörtök

Imaközösség

A gyülekezet pedig buzgón imádkozott … Istenhez. (ApCsel 12,5)

tovább

Ölbey Irén: Pünkösdi lélek

Szárnyaljon bennem ének:
Legyek pünkösdi lélek.
A nemesben, a jóban
örömmel munkálkodjam.

tovább