Jövő héten dönt az orosz alsóház

2006. Jan 13., szerző: Adminisztrátor

A orosz alsóház várhatóan január 20-án hagyja jóvá véglegesen a Sárospataki Református Kollégiumhoz tartozó kötetek visszaadását.

Az állami Duma kulturális bizottsága mai ülésén azt javasolta a háztanácsnak, hogy az 1945-ben a Szovjetunióba vitt kötetek visszaadásáról szóló törvénytervezetet a jövő pénteki ülésen terjesszék elő végső olvasatban. A háztanács jövő kedden tűzi ki a pénteki napirendet. A Duma először tavaly júliusban, majd decemberben tárgyalt a tervezetről. A végleges alsóházi jóváhagyás után a törvény a felsőház elé kerül, majd az orosz elnök aláírásával léphet hatályba. Kiszivárogtatott értesülések szerint Vlagyimir Putyin várhatóan márciusban látogat Magyarországra és addig dönt az ügyben.

Forrás: reformatusoklevele@invitel.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Menj, és indulj útnak a nép élén, hogy bemehessenek és birtokba vehessék azt a földet, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. 5Móz 10,11

1Móz 24,28–67

„Az Úrtól indult el ez a dolog… Legyen urad fiának a felesége, ahogyan elvégezte az Úr” (50–51). A házasság korunk vitatott jelensége. 

tovább

(8) „…nagy dolgokat visz véghez.” (Márk 3,7–12)

JÉZUS KRISZTUS NAGY DOLGOKAT TESZ (8).

– 1. Jézus és tanítványai „nem pihenni” mentek „a tengerre” (7). Jézus nem is azért vonult félre hirtelen, mert menekült volna a farizeusok gyilkos szándéka miatt, akik a sorozatos szombatnapi gyógyításai miatt az életére akartak törni (Márk 3,6). 

tovább

MÁRK 10,21 - Az áldó pillantás

„Jézus rátekintett, megkedvelte őt...” Itt szó sincs áldásról, vagy mégis? Újra meg újra olvashatunk az Újszövetségben arról, hogyan fordult Jézus az emberek felé, hogyan nézett rájuk, és látott a szívükbe. 

tovább

2017. május 25. csütörtök

Imaközösség

A gyülekezet pedig buzgón imádkozott … Istenhez. (ApCsel 12,5)

tovább

Ölbey Irén: Pünkösdi lélek

Szárnyaljon bennem ének:
Legyek pünkösdi lélek.
A nemesben, a jóban
örömmel munkálkodjam.

tovább