Jövő héten dönt az orosz alsóház

2006. Jan 13., szerző: Adminisztrátor

A orosz alsóház várhatóan január 20-án hagyja jóvá véglegesen a Sárospataki Református Kollégiumhoz tartozó kötetek visszaadását.

Az állami Duma kulturális bizottsága mai ülésén azt javasolta a háztanácsnak, hogy az 1945-ben a Szovjetunióba vitt kötetek visszaadásáról szóló törvénytervezetet a jövő pénteki ülésen terjesszék elő végső olvasatban. A háztanács jövő kedden tűzi ki a pénteki napirendet. A Duma először tavaly júliusban, majd decemberben tárgyalt a tervezetről. A végleges alsóházi jóváhagyás után a törvény a felsőház elé kerül, majd az orosz elnök aláírásával léphet hatályba. Kiszivárogtatott értesülések szerint Vlagyimir Putyin várhatóan márciusban látogat Magyarországra és addig dönt az ügyben.

Forrás: reformatusoklevele@invitel.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Tartsátok meg, és teljesítsétek azt, amit Istenetek, az ÚR, megparancsolt nektek, ne térjetek el attól se jobbra, se balra. 5Móz 5,32

5Móz 5,22–33

„Ezeket az igéket mondta el az Úr nektek, az egész gyülekezetnek...” (22). Isten beszél. Meg akar szólítani bennünket is, a mai gyülekezetek tagjait: „...életben maradhat az ember, ha Isten beszél hozzá” (24). 

tovább

(2) „…hirdette nekik az Igét.” (Márk 2,1–12)

JÉZUS HIRDETI AZ IGÉT.

– 1. Jézus gyakran elrejtőzik. Márk evangéliumának kulcsa a „messiási titok”: addig ne szóljanak róla, amíg a kereszten és utána nyilvánvaló nem lesz, hogy ki is Ő valójában. 

tovább

2 SÁMUEL 11,1–13 - Eltussolási kísérlet

Mialatt rotyogott az étel a tűzhelyen, még gyorsan kipakoltam a mosogatógépet. A rádióból hangzó zene jó hangulatot teremtett, és feltöltött energiával. Hirtelen csörömpölés törte meg az idillt – upsz, ez a férjem bögréje volt! 

tovább

2018. május 20.

Ki nekem a Szentlélek?

“…és én kérni fogom az Atyát, és más Vigasztalót ad majd nektek, hogy veletek maradjon mindörökké” (Jn 14:16)

tovább

Balog Miklós: Himnusz a Szentlélekhez

Ki hajdan ősvizek felett lebegtél
a mindenség kavargó káoszán,
Te látomás a próféták szemében,
ajkán ítélet, szívén szent remény,
dicsőség néked áldott Harmadik!

Ki Megváltónk formáltad földi testté,
hogy Benne leljünk égi életet,
örök vonzásoddal Hozzá vezettél,
Te adsz hitet nekem s növekedést.
Megszentelő munkád magasztalom!

tovább