Jövő héten dönt az orosz alsóház

2006. Jan 13., szerző: Adminisztrátor

A orosz alsóház várhatóan január 20-án hagyja jóvá véglegesen a Sárospataki Református Kollégiumhoz tartozó kötetek visszaadását.

Az állami Duma kulturális bizottsága mai ülésén azt javasolta a háztanácsnak, hogy az 1945-ben a Szovjetunióba vitt kötetek visszaadásáról szóló törvénytervezetet a jövő pénteki ülésen terjesszék elő végső olvasatban. A háztanács jövő kedden tűzi ki a pénteki napirendet. A Duma először tavaly júliusban, majd decemberben tárgyalt a tervezetről. A végleges alsóházi jóváhagyás után a törvény a felsőház elé kerül, majd az orosz elnök aláírásával léphet hatályba. Kiszivárogtatott értesülések szerint Vlagyimir Putyin várhatóan márciusban látogat Magyarországra és addig dönt az ügyben.

Forrás: reformatusoklevele@invitel.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Ezért örül a szívem, és ujjong a nyelvem, és még testem is reménységben fog nyugodni, mert nem hagyod lelkemet a holtak hazájában, nem engeded, hogy Szented elmúlást lásson. ApCsel 2,26-27

Bír 20,1–28

A közösség egy tagját ért sérelem az egész közösséget érinti. A szolidaritás nem passzív együttérzés csupán, hanem aktív kiállás a segítségre szoruló mellett. 

tovább

(16) „…ez az, amiről Jóel így prófétált…” (Apostolok cselekedetei 2,14–28)

AZ IGEHIRDETÉSRŐL.

– 1. A mi Urunk is textust vett fel beszédéhez a szent könyvekből, amikor a názáreti zsinagógában prédikált, majd ezt alkalmazta a mára, mégpedig magára alkalmazta azt a mában (Lukács 4,15–17). 

tovább

LUKÁCS 10,3–12 - Egyenes beszéd

Jézus „munkautasítását” minden pedagógus példának tekinthetné: világosan és egyértelműen fogalmaz. Részletes, de nem ragozza túl, rövid, egyértelmű szavakat használ. 

tovább

2018. július 20.

„...de nem leszek a terhetekre.” (2Kor 12:14b)

tovább

Victorinus: Jézus

Jézus nem korlát, nem gúzs, nem sorompó.

Nem börtöne a szabad gondolatnak,

Hol ablaktalan, fekete falak közt

szárnya törik a felcsillanó napnak.

 

tovább