FigyelőNet - 2005.11.27

2005. Nov 28., szerző: Adminisztrátor

A teljes népesség körében a Fidesz támogatottsága 31, az MSZP-é 26 százalék, a többi párt a parlamentbe jutásért küzd - derül ki a Szonda Ipsos novemberi felméréséből.

A Népszabadságban szombaton közzétett felmérés szerint a biztos pártválasztók körében a nagyobbik ellenzéki párt támogatottsága 49 százalék, míg a nagyobbik kormánypárté 41 százalék. A Fidesz támogatóinak száma nagyjából 2,5 millió, s ebből jelenleg 1,7 millió nevezhető biztos szavazónak. A szocialisták 2,1 millió szimpatizánsából 1,4 millióra számíthatnak nagy valószínűséggel.

A biztos választók körében az SZDSZ 3, az MDF 2 százalékra számíthat a felmérés szerint. A Szonda Ipsos felméréséből az is kiderül: a 30 év alattiak körében a múlt havi 23 százalékról a korábban is jellemző 14 százalékra esett vissza az MSZP, miközben a Fidesz 31-ről 38 százalékra emelkedett. Az összes választókorú népesség körében egy hónappal korábban a Fidesz támogatottsága 29, az MSZP-é 27 százalék volt. A biztos pártválasztók között egy hónappal ezelőtt a Fidesz 47, az MSZP 44, az SZDSZ 3, az MDF 2 százalékon állt.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Amikor látta Jézus, hogy ott fekszik, és megtudta, hogy már milyen hosszú ideje, megkérdezte tőle: „Akarsz-e meggyógyulni?” Jn 5,6

Lk 1,26–38

Mária nem véletlenül lett a hit egyik példaképe. Példát mutat arra, hogy mi tesz valakit Isten engedelmes szolgálóleányává. 

tovább

(45) „…a lármázók…” (Jeremiás 48,26–47)

Döbbenetes változásokat élünk meg. Arra sincs időnk, hogy ebbe belegondoljunk, reflektáljuk. Ennek a változásnak csak egyik apró jele, hogy indulatosak vagyunk, kiabálunk egymással, letorkoljuk a másikat.

tovább

Zsoltárok 27,1–6 - Mit jelent számomra Isten?

A zsoltáros fényforrásként, szabadítóként és segítőként beszél Istenről, aki elveszi a félelmet, és mindeddig megbízhatónak bizonyult. 

tovább

2018. január 28. vasárnap

Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki titeket, és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon. (Jn 15:16)

tovább

Tamási Miklós: Nyitogató

Nyiss ki engem, Istenem,
oly bizalommal nyissál,
mint könyvet nyit ki a gyermek,
szerelmet a fiatal lány.

Mint méhét nyitja az asszony,
mint karját tárja a férj,
mint hajnalból készül a nappal,
s az alkonyatból az éj.

tovább