FigyelőNet - 2005.11.27

2005. Nov 28., szerző: Adminisztrátor

A teljes népesség körében a Fidesz támogatottsága 31, az MSZP-é 26 százalék, a többi párt a parlamentbe jutásért küzd - derül ki a Szonda Ipsos novemberi felméréséből.

A Népszabadságban szombaton közzétett felmérés szerint a biztos pártválasztók körében a nagyobbik ellenzéki párt támogatottsága 49 százalék, míg a nagyobbik kormánypárté 41 százalék. A Fidesz támogatóinak száma nagyjából 2,5 millió, s ebből jelenleg 1,7 millió nevezhető biztos szavazónak. A szocialisták 2,1 millió szimpatizánsából 1,4 millióra számíthatnak nagy valószínűséggel.

A biztos választók körében az SZDSZ 3, az MDF 2 százalékra számíthat a felmérés szerint. A Szonda Ipsos felméréséből az is kiderül: a 30 év alattiak körében a múlt havi 23 százalékról a korábban is jellemző 14 százalékra esett vissza az MSZP, miközben a Fidesz 31-ről 38 százalékra emelkedett. Az összes választókorú népesség körében egy hónappal korábban a Fidesz támogatottsága 29, az MSZP-é 27 százalék volt. A biztos pártválasztók között egy hónappal ezelőtt a Fidesz 47, az MSZP 44, az SZDSZ 3, az MDF 2 százalékon állt.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Viseljetek gondot tehát magatokra és az egész nyájra, amelynek őrizőivé tett titeket a Szentlélek… ApCsel 20,28

1Sám 31

„…hogy megvigyék az örömhírt…” (9). A filiszteusok megszabadultak veszedelmes ellenségüktől, Saultól. Örömük érthető, de közben Isten népének az élete romba dőlt. 

tovább

(32) „…kegyelme Igéjének ajánllak titeket…” (Apostolok cselekedetei 20,17–38)

A búcsúzás egy összetett, emberi érzés, tele nosztalgikus gyarlósággal, rámutatva halandó életünk nyomorúságára. De ne becsüljük le azt, ami annyira emberi. Amikor e földi létben VÉGSŐ BÚCSÚT veszünk; az mindig megrendítő (25). 

tovább

EZSDRÁS 8,31-36 - Végre célba érve

Utazni izgalmas! Amikor korábban családi nyaralásra indultunk, előtte mindenki nagyon izgatott volt. Előfordult, hogy az egyik gyereknek fájt a hasa, a másiknak a feje egy nagy utazás előtt. 

tovább

2017. szeptember 20. szerda

A testvéri szeretetről pedig nem szükséges írnom nektek, hiszen titeket Isten tanított az egymás iránti szeretetre, és mert gyakoroljátok is ezt minden testvér iránt egész Macedóniában. De kérünk titeket, testvéreim, hogy egyre inkább gyarapodjatok ebben… (1Thess 4:9-10)

 

 

tovább

Reményik Sándor: Sóhaj a mindenségért

Vasárnap. Harangszó. Egy asszony elmegy 
Mellettem. A harangszóra megáll. 
Összeteszi kezét, fohászkodik 
Az utcán elmenőben: „Uram Jézus 
A rosszakon is könyörülj!” – 
A rosszakon is könyörülj: 
Ennyi egy-vers-soros imája. 
 

tovább