Áldásban gazdag évet kért a püspök

2006. Jan 07., szerző: Adminisztrátor

A Tiszáninneni Református Egyházkerület Elnöksége óév búcsúztató és egyben újév köszöntő fogadást tartott szombaton Miskolcon. Forrás: www.boon.hu (Borsod Online)

Egyházi személyiségek, oktatási intézmények vezetői, politikusok, közszereplők fogadták el Csomós József püspök invitálását. A püspök egyebek mellett áldásban gazdag évet kért, és utalt arra, hogy az idei esztendőben újabb megmérettetés vár Magyarországra, legalábbis ami a parlamenti választásokat illeti.
Mint ahogy a családban sem mindegy, hogy ki viseli kalapot, ki hozza meg döntéseket, úgy nemzet számára is sorsdöntő, hogy kinél a hatalom, és ki kerül a parlamenti sorokba - fogalmazott. Egy példával élve azt mondta, hogy a fa nem a leveleivel és az ágakkal áll ellent a szélnek, tűri a megpróbáltatásokat. Lehullhatnak levelei, levághatják az ágakat.
A legfontosabb azonban a gyökér, mint ahogy a magyarság számára sem mindegy, hogy milyen gyökerekkel rendelkezik a nemzet. Ábrám Tibor főgondnok szavai után pedig pezsgős koccintás következett.

Képeket a fogadásról a www.boon.hu (Borsod Online) weboldalon láthatnak.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Tartsátok meg, és teljesítsétek azt, amit Istenetek, az ÚR, megparancsolt nektek, ne térjetek el attól se jobbra, se balra. 5Móz 5,32

5Móz 5,22–33

„Ezeket az igéket mondta el az Úr nektek, az egész gyülekezetnek...” (22). Isten beszél. Meg akar szólítani bennünket is, a mai gyülekezetek tagjait: „...életben maradhat az ember, ha Isten beszél hozzá” (24). 

tovább

(2) „…hirdette nekik az Igét.” (Márk 2,1–12)

JÉZUS HIRDETI AZ IGÉT.

– 1. Jézus gyakran elrejtőzik. Márk evangéliumának kulcsa a „messiási titok”: addig ne szóljanak róla, amíg a kereszten és utána nyilvánvaló nem lesz, hogy ki is Ő valójában. 

tovább

2 SÁMUEL 11,1–13 - Eltussolási kísérlet

Mialatt rotyogott az étel a tűzhelyen, még gyorsan kipakoltam a mosogatógépet. A rádióból hangzó zene jó hangulatot teremtett, és feltöltött energiával. Hirtelen csörömpölés törte meg az idillt – upsz, ez a férjem bögréje volt! 

tovább

2018. május 20.

Ki nekem a Szentlélek?

“…és én kérni fogom az Atyát, és más Vigasztalót ad majd nektek, hogy veletek maradjon mindörökké” (Jn 14:16)

tovább

Balog Miklós: Himnusz a Szentlélekhez

Ki hajdan ősvizek felett lebegtél
a mindenség kavargó káoszán,
Te látomás a próféták szemében,
ajkán ítélet, szívén szent remény,
dicsőség néked áldott Harmadik!

Ki Megváltónk formáltad földi testté,
hogy Benne leljünk égi életet,
örök vonzásoddal Hozzá vezettél,
Te adsz hitet nekem s növekedést.
Megszentelő munkád magasztalom!

tovább