Áldásban gazdag évet kért a püspök

2006. Jan 07., szerző: Adminisztrátor

A Tiszáninneni Református Egyházkerület Elnöksége óév búcsúztató és egyben újév köszöntő fogadást tartott szombaton Miskolcon. Forrás: www.boon.hu (Borsod Online)

Egyházi személyiségek, oktatási intézmények vezetői, politikusok, közszereplők fogadták el Csomós József püspök invitálását. A püspök egyebek mellett áldásban gazdag évet kért, és utalt arra, hogy az idei esztendőben újabb megmérettetés vár Magyarországra, legalábbis ami a parlamenti választásokat illeti.
Mint ahogy a családban sem mindegy, hogy ki viseli kalapot, ki hozza meg döntéseket, úgy nemzet számára is sorsdöntő, hogy kinél a hatalom, és ki kerül a parlamenti sorokba - fogalmazott. Egy példával élve azt mondta, hogy a fa nem a leveleivel és az ágakkal áll ellent a szélnek, tűri a megpróbáltatásokat. Lehullhatnak levelei, levághatják az ágakat.
A legfontosabb azonban a gyökér, mint ahogy a magyarság számára sem mindegy, hogy milyen gyökerekkel rendelkezik a nemzet. Ábrám Tibor főgondnok szavai után pedig pezsgős koccintás következett.

Képeket a fogadásról a www.boon.hu (Borsod Online) weboldalon láthatnak.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Menj, és indulj útnak a nép élén, hogy bemehessenek és birtokba vehessék azt a földet, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. 5Móz 10,11

1Móz 24,28–67

„Az Úrtól indult el ez a dolog… Legyen urad fiának a felesége, ahogyan elvégezte az Úr” (50–51). A házasság korunk vitatott jelensége. 

tovább

(8) „…nagy dolgokat visz véghez.” (Márk 3,7–12)

JÉZUS KRISZTUS NAGY DOLGOKAT TESZ (8).

– 1. Jézus és tanítványai „nem pihenni” mentek „a tengerre” (7). Jézus nem is azért vonult félre hirtelen, mert menekült volna a farizeusok gyilkos szándéka miatt, akik a sorozatos szombatnapi gyógyításai miatt az életére akartak törni (Márk 3,6). 

tovább

MÁRK 10,21 - Az áldó pillantás

„Jézus rátekintett, megkedvelte őt...” Itt szó sincs áldásról, vagy mégis? Újra meg újra olvashatunk az Újszövetségben arról, hogyan fordult Jézus az emberek felé, hogyan nézett rájuk, és látott a szívükbe. 

tovább

2017. május 25. csütörtök

Imaközösség

A gyülekezet pedig buzgón imádkozott … Istenhez. (ApCsel 12,5)

tovább

Ölbey Irén: Pünkösdi lélek

Szárnyaljon bennem ének:
Legyek pünkösdi lélek.
A nemesben, a jóban
örömmel munkálkodjam.

tovább