Áldásban gazdag évet kért a püspök

2006. Jan 07., szerző: Adminisztrátor

A Tiszáninneni Református Egyházkerület Elnöksége óév búcsúztató és egyben újév köszöntő fogadást tartott szombaton Miskolcon. Forrás: www.boon.hu (Borsod Online)

Egyházi személyiségek, oktatási intézmények vezetői, politikusok, közszereplők fogadták el Csomós József püspök invitálását. A püspök egyebek mellett áldásban gazdag évet kért, és utalt arra, hogy az idei esztendőben újabb megmérettetés vár Magyarországra, legalábbis ami a parlamenti választásokat illeti.
Mint ahogy a családban sem mindegy, hogy ki viseli kalapot, ki hozza meg döntéseket, úgy nemzet számára is sorsdöntő, hogy kinél a hatalom, és ki kerül a parlamenti sorokba - fogalmazott. Egy példával élve azt mondta, hogy a fa nem a leveleivel és az ágakkal áll ellent a szélnek, tűri a megpróbáltatásokat. Lehullhatnak levelei, levághatják az ágakat.
A legfontosabb azonban a gyökér, mint ahogy a magyarság számára sem mindegy, hogy milyen gyökerekkel rendelkezik a nemzet. Ábrám Tibor főgondnok szavai után pedig pezsgős koccintás következett.

Képeket a fogadásról a www.boon.hu (Borsod Online) weboldalon láthatnak.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Ezért örül a szívem, és ujjong a nyelvem, és még testem is reménységben fog nyugodni, mert nem hagyod lelkemet a holtak hazájában, nem engeded, hogy Szented elmúlást lásson. ApCsel 2,26-27

Bír 20,1–28

A közösség egy tagját ért sérelem az egész közösséget érinti. A szolidaritás nem passzív együttérzés csupán, hanem aktív kiállás a segítségre szoruló mellett. 

tovább

(16) „…ez az, amiről Jóel így prófétált…” (Apostolok cselekedetei 2,14–28)

AZ IGEHIRDETÉSRŐL.

– 1. A mi Urunk is textust vett fel beszédéhez a szent könyvekből, amikor a názáreti zsinagógában prédikált, majd ezt alkalmazta a mára, mégpedig magára alkalmazta azt a mában (Lukács 4,15–17). 

tovább

LUKÁCS 10,3–12 - Egyenes beszéd

Jézus „munkautasítását” minden pedagógus példának tekinthetné: világosan és egyértelműen fogalmaz. Részletes, de nem ragozza túl, rövid, egyértelmű szavakat használ. 

tovább

2018. július 20.

„...de nem leszek a terhetekre.” (2Kor 12:14b)

tovább

Victorinus: Jézus

Jézus nem korlát, nem gúzs, nem sorompó.

Nem börtöne a szabad gondolatnak,

Hol ablaktalan, fekete falak közt

szárnya törik a felcsillanó napnak.

 

tovább