Lelkészbeiktatás a Miskolc-avasi gyülekezetben

2006. Jun 13., szerző: Adminisztrátor

Hálaadó Istentisztelet és lelkészbeiktatás Miskolc-Avason 2006. június 18-án vasárnap délután 15.00.órakor

Hálaadó Istentiszteletre hívja 2006. június 18-án vasárnap  délután 15.00. órakor a Miskolc-Avasi református templom harangjaival az egyházközség  presbitériuma mindazokat, akik együtt tudnak a gyülekezetttel örvendezni és hálát adni Isten megtartó és gondoskodó szeretetéért, amellyel oly hosszú ideje őrzi e helyen letelepedett népét. A Miskolc-Avasi református egyházközségben 2004. október 1. óta szolgáló lelkészházaspár, Hangó István és Hangóné Birtha Melinda lelkipásztorok ünnepélyes beiktatására is ezen Istentisztelet keretében kerül sor. A beiktatás szolgálatát Gazda István a  Borsod-Gömöri Református Egyházmegye esperese végzi, Igei köszöntéssel Csomós József a Tiszáninneni Református egyházkerület püspöke szolgál.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Látta őt az egész nép, amint járkál, és dicséri az Istent. ApCsel 3,9

1Krón 1

A Bibliában a nemzetségtáblázatok célirányosan vannak összeállítva, mert a szentírókat azok a származási vonalak érdeklik, amelyek által Isten végrehajtja terveit. Tehát pl.: ki is volt „Ádám...” (1)?

tovább

(8) „…járkált, ugrándozott és dicsérte az Istent.” (Apostolok cselekedetei 3,1–10)

– Belegondolok abba, hogy sokunknak mennyi mindenünk van. Pedig állandóan panaszkodunk, hogy túlterheltek meg fáradtak vagyunk és „kiégtünk”. Noha tudunk járni, menni, ugrándozni, tudjuk tenni a dolgunkat. Sőt, még aranyunk és ezüstünk is van. Mert soha nem éltünk ennyien, ilyen jólétben, mint mostanság.

tovább

LUKÁCS 10,25–28 - Ilyen egyszerű az élet!

Általában allergiás vagyok a nagyszájú ígéretekre. A reklámok tele vannak ezekkel: Vedd ezt az arckrémet és négy héten belül a ráncaid 40%-kal csökkennek… 

tovább

2018. július 23.

„Mindez pedig, szeretteim, a ti épülésetekre szolgál.” (2Kor 12:19)

 

tovább

Füle Lajos: Emberek Jézus nélkül

Vak utakon bolyongva járnak,
céltalanság kíséri őket.
Búfelejtő, nagy akarással
néha-néha összeverődnek
s szétrebbennek riadtan újra,
mennek tovább, jobbat keresvén...
Törj hát az élet kenyeréből
egy darabot számukra, testvér!

 

tovább