A Magyar Református Szeretetszolgálat Önkénteseket toboroz

2006. Jun 08., szerző: Adminisztrátor

A Magyar Református Szeretetszolgálat református Önkéntesek jelentkezését várja, akik hajlandóak akár alkalmi, akár rendszeres önkéntes szolgálatot vállalni Isten dicsőségére valamelyik szeretetintézményünkben, vagy azon kívül...

A Magyar Református Szeretetszolgálat meghirdeti az Önkéntes toborzó kampányát, melynek keretében 16 év feletti református ifjaink és felnőtteink jelentkezhetnek alkalmi és rendszeres önkéntes szolgálat végzésére Magyarország területén.

Az önkéntesek a Református Szeretetszolgálat égisze alatt szabad választás alapján a következő területekre jelentkezhetnek: 

·         Diakóniai intézményeinkben. Egyházunk diakóniai szolgálatát több intézményben végzi, ahol 400 idős továbbá 700 fogyatékkal élő gyermek ellátásáról gondoskodunk naponta Dunaalmáson, Leányfalun, Őrbottyánban, Sajósenyén stb. Nyár folyamán több diakóniai intézményben szükség lenne önkéntesek segítségére építkezések, átalakító munkálatok, gondozottak nyári táboroztatása alkalmával.

·         Kárpát medencei árvizek alkalmával. Az önkéntesekkel részt szeretnénk venni az árvízi védekezésben: homokzsákok töltése, lerakása, zsákolás, melegétel osztás, tea és ivóvízosztás stb.

·         A Szeretetszolgálat segélyakciói alatt: ételosztásban, kamionpakolásban, segélykampányokban, élelmiszergyűjtésben a rászorulóknak stb.

·         Oktatási intézményeknél: építkezések, kirándulások, nyári táborozások alkalmával.      

A Szeretetszolgálat önkéntesi hálózatába jelentkezők beléphetnek egyenként, vagy gyülekezeti ifjúsági körök vagy iskolai osztályok csoportosan is. Minden regisztrált önkéntesünk kap egy pólót és egy baseball sapkát „Magyar Református Szeretetszolgálat – Önkéntes” felirattal. Az önkénteseknek igények szerint képzéssel összekötött nyári táborozást szervezünk. A 8-16 éves korú református fiataloknak a Szeretetszolgálati Junior Klub-tagságot ajánljuk, korosztályra szabott önkéntesi feladatokkal. Terveink között szerepel a bejelentkezett Önkéntesek közül egy Református Speciális Mentőcsapat összeállítása is, mely rendelkezik belföldi és külföldi jogosítványokkal esetleges nagyobb belföldi és külföldi természeti katasztrófák túlélőinek mentéséhez.

A jelenlegi akció

Jelen felhívásunkban az idei nyárra, 2006 július 1. és augusztus 20. között hívunk és várunk olyan református gimnazistákat, akik szívesen segítenének idősek ellátásában, fogyatékosok gondozásában, diakóniai intézményeink szolgálatában. A református szeretetszolgálati intézmények számára minden apró segítség fontos és értékes, ugyanakkor a fiatalok számára ez lehetőség a cselekvő hit erejének megtapasztalására.

Az érdeklődő fiataloknak, ifjúsági csoportoknak vagy osztályoknak munkatársainknak jelentkezési lapot küldünk ki. Érdeklődni a Magyar Református Szeretetszolgálat címén lehet.

SZERETETSZOLGÁLATI IRODA
1146 Budapest, Hungária krt. 200.

Számlaszám: 11100104-19024031-58000009

Tel.:06-30-418-4100, 06-1-4600747, Fax: 06-1-4600748
E-mail: czibere.karoly@zsinatiiroda.hu Fórum: refdiakonia@yahoogroups.com

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Látta őt az egész nép, amint járkál, és dicséri az Istent. ApCsel 3,9

1Krón 1

A Bibliában a nemzetségtáblázatok célirányosan vannak összeállítva, mert a szentírókat azok a származási vonalak érdeklik, amelyek által Isten végrehajtja terveit. Tehát pl.: ki is volt „Ádám...” (1)?

tovább

(8) „…járkált, ugrándozott és dicsérte az Istent.” (Apostolok cselekedetei 3,1–10)

– Belegondolok abba, hogy sokunknak mennyi mindenünk van. Pedig állandóan panaszkodunk, hogy túlterheltek meg fáradtak vagyunk és „kiégtünk”. Noha tudunk járni, menni, ugrándozni, tudjuk tenni a dolgunkat. Sőt, még aranyunk és ezüstünk is van. Mert soha nem éltünk ennyien, ilyen jólétben, mint mostanság.

tovább

LUKÁCS 10,25–28 - Ilyen egyszerű az élet!

Általában allergiás vagyok a nagyszájú ígéretekre. A reklámok tele vannak ezekkel: Vedd ezt az arckrémet és négy héten belül a ráncaid 40%-kal csökkennek… 

tovább

2018. július 23.

„Mindez pedig, szeretteim, a ti épülésetekre szolgál.” (2Kor 12:19)

 

tovább

Füle Lajos: Emberek Jézus nélkül

Vak utakon bolyongva járnak,
céltalanság kíséri őket.
Búfelejtő, nagy akarással
néha-néha összeverődnek
s szétrebbennek riadtan újra,
mennek tovább, jobbat keresvén...
Törj hát az élet kenyeréből
egy darabot számukra, testvér!

 

tovább