XI. Országos Diákvegyész Napok

2006. Mar 31., szerző: Adminisztrátor

A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma ad helyet a XI. Országos Diákvegyész Napoknak.

Március 31-én és április 1-én a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma ad helyet a XI. Országos Diákvegyész Napoknak. A verseny a Magyar Kémikusok Egyesülete, a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Akadémiai Bizottsága valamint a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma közös szervezése által kerül megrendezésre. A diákkonferenciára jelentkezett középiskolás tanulók valamely saját megfigyelésen, vagy kísérleti munkán alapuló 10 perces előadással készültek a kémia bármely területéről és határterületeiről választott témában. A két napos rendezvényen 15 középiskola képviseletében 46 diák összesen 28 előadást tart két szekcióban, amelyeket az egyetemi oktatókból és vegyészmérnökökből álló zsűri értékel. Iskolánkat két előadással három diák képviseli: Timári István 11.A, Sztipanov Milos és Tamás Apor 10.H osztályos tanulók. A konferencián a diákok előadása mellet plenáris ülések keretében egyetemi oktatók és kutatók tartanak előadásokat a résztvevők számára.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Ki is volna a mi reménységünk vagy örömünk, koronánk és dicsőségünk, ha nem ti? 1Thessz 2,19

1Thessz 2,17–20

A személyes találkozás vágya jelenik meg ezekben a sorokban. Démoni, sötét erők akadályozták az apostolt ebben, de az örömhír az, hogy Jézus mindennél erősebb! 

tovább

(13) „Meddig tart…” (Dániel 8,1–14)

A szorongatott jelenből tekint vissza Dániel próféta, a jelen (Kr. e. 168–165) több százéves előzményeire, amelyben világbirodalmak falták fel egymást, és gyalázták Isten népét. A látomás egyes elemeinek jelentései megegyeznek a korábbi látomáséval, ott ezt már értelmeztük (1–12). Holnap is sorra kerül ezek magyarázata.

 

tovább

EZÉKIEL 34,1-10 - Isten látja!

A következő „pásztoros fejezet” jól érthető. Hiszen a pásztor és a nyáj képe még ma is nagyon kézenfekvő. Mire van szükségük a juhoknak ahhoz, hogy jól legyenek, és milyen képességekkel rendelkezzen egy jó pásztor?

tovább

2017. november 15. szerda

Láthatatlan kapcsolat

Minden szőlővesszőt, amely én bennem gyümölcsöt nem terem, lemetsz; mindazt pedig, amely gyümölcsöt terem, megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen. (Jn 15,2)

 

tovább

Gerő Sándor: Emberi sors

Pörög az orsó, s az élet fonala
lepereg gyorsan, mint száraz falevél.
Forró nyár után jön ősz, s hideg tél.
Álmatlan éjszakák, ködös hajnalok.
…Az ifjak nem is sejtik, milyen gazdagok.

tovább