XI. Országos Diákvegyész Napok

2006. Mar 31., szerző: Adminisztrátor

A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma ad helyet a XI. Országos Diákvegyész Napoknak.

Március 31-én és április 1-én a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma ad helyet a XI. Országos Diákvegyész Napoknak. A verseny a Magyar Kémikusok Egyesülete, a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Akadémiai Bizottsága valamint a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma közös szervezése által kerül megrendezésre. A diákkonferenciára jelentkezett középiskolás tanulók valamely saját megfigyelésen, vagy kísérleti munkán alapuló 10 perces előadással készültek a kémia bármely területéről és határterületeiről választott témában. A két napos rendezvényen 15 középiskola képviseletében 46 diák összesen 28 előadást tart két szekcióban, amelyeket az egyetemi oktatókból és vegyészmérnökökből álló zsűri értékel. Iskolánkat két előadással három diák képviseli: Timári István 11.A, Sztipanov Milos és Tamás Apor 10.H osztályos tanulók. A konferencián a diákok előadása mellet plenáris ülések keretében egyetemi oktatók és kutatók tartanak előadásokat a résztvevők számára.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Látta őt az egész nép, amint járkál, és dicséri az Istent. ApCsel 3,9

1Krón 1

A Bibliában a nemzetségtáblázatok célirányosan vannak összeállítva, mert a szentírókat azok a származási vonalak érdeklik, amelyek által Isten végrehajtja terveit. Tehát pl.: ki is volt „Ádám...” (1)?

tovább

(8) „…járkált, ugrándozott és dicsérte az Istent.” (Apostolok cselekedetei 3,1–10)

– Belegondolok abba, hogy sokunknak mennyi mindenünk van. Pedig állandóan panaszkodunk, hogy túlterheltek meg fáradtak vagyunk és „kiégtünk”. Noha tudunk járni, menni, ugrándozni, tudjuk tenni a dolgunkat. Sőt, még aranyunk és ezüstünk is van. Mert soha nem éltünk ennyien, ilyen jólétben, mint mostanság.

tovább

LUKÁCS 10,25–28 - Ilyen egyszerű az élet!

Általában allergiás vagyok a nagyszájú ígéretekre. A reklámok tele vannak ezekkel: Vedd ezt az arckrémet és négy héten belül a ráncaid 40%-kal csökkennek… 

tovább

2018. július 23.

„Mindez pedig, szeretteim, a ti épülésetekre szolgál.” (2Kor 12:19)

 

tovább

Füle Lajos: Emberek Jézus nélkül

Vak utakon bolyongva járnak,
céltalanság kíséri őket.
Búfelejtő, nagy akarással
néha-néha összeverődnek
s szétrebbennek riadtan újra,
mennek tovább, jobbat keresvén...
Törj hát az élet kenyeréből
egy darabot számukra, testvér!

 

tovább