Az idén 10 éves a MÁON Református Szeretetotthon

2006. Aug 20., szerző: Adminisztrátor

A Reformátusok Világtalálkozó rendezvényeinek része lehetett otthonunk 10 éves jubileumának megünneplése....

maon1_400

Az otthon működése 1996-ban kezdődött a „Békesség Háza” Alapítvány fenntartásában, majd 2002-ben vette át ezt a szerepet a Tiszáninneni Református Egyházkerület.

maon2_400


Az események két helyszínen folytak, egyrészt az Egyházkerületi székházban délelőtt, másrészt a Máon Református Szeretetthonban délután.

A nap folyamán szó volt
a múltról:
• az alapító „Békesség Háza” Alapítvány tagjainak beszámolóját hallhattuk Rácsokné Berényi Ilonától és Kalydy Zoltánnétól

maon4_400


• vetítés a 10 év fotóiból
• kiállítás a fiatalok munkáiból, amelyek a kerámia, gyertyaöntő, papír és kreatív műhelyekben és az egyéni fejlesztő foglalkozások során készültek, újságcikkekből, fényképekből
a jelenről:
• az otthon jelenlegi lakói és dolgozói készítettek friss fényképekből, műhelymunkákból tablókat
• a „MAGVETŐ” drámacsoport előadásában megtekinthető volt az Amália Árnyszínháza című drámajáték

maon3_400


• mindenki kipróbálhatta az otthonban működő foglalkoztatási lehetőségeket, azaz a kerámia-, gyertyaöntő-, papír- és kreatív-műhelyeket, a drámajáték és a báb foglalkozást, sőt még a lovas terápiát is, aki elég bátor volt hozzá, aki pedig a zenét szereti táncházban rophatta együtt a táncot az új és régi barátokkal.

maon5_400

A nap programját a „Lámpás” dicsőítő csoport zárta, ennek köszönhetően nagyon jó hangulatban zárhattuk a napot.
Sokan eljöttek hozzánk és nem csak a kerületünk területéről, csak a helységneveket említve: Miskolc, Sajósenye, Nemesbikk, Nyíregyháza, Tiszafüred, Dudar, Sárospatak, Örbottyán, Budapest, Debrecen, Nagykőrös, Kisgyőr. A résztvevők száma kb.: 250 fő.
Mindannyian hálásak vagyunk Istennek azért, hogy egy 10 éve megálmodott ötletet megáldott és nap mint nap tenyerén hordozza a MÁONt, mint valódi MENEDÉKET.
Köszönjük mindazoknak a segítségét, munkáját, adományát, imádságát, akik szívükön hordozzák ezt a szolgálatot, akár konkrétan a nálunk folyó munkát.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Látta őt az egész nép, amint járkál, és dicséri az Istent. ApCsel 3,9

1Krón 1

A Bibliában a nemzetségtáblázatok célirányosan vannak összeállítva, mert a szentírókat azok a származási vonalak érdeklik, amelyek által Isten végrehajtja terveit. Tehát pl.: ki is volt „Ádám...” (1)?

tovább

(8) „…járkált, ugrándozott és dicsérte az Istent.” (Apostolok cselekedetei 3,1–10)

– Belegondolok abba, hogy sokunknak mennyi mindenünk van. Pedig állandóan panaszkodunk, hogy túlterheltek meg fáradtak vagyunk és „kiégtünk”. Noha tudunk járni, menni, ugrándozni, tudjuk tenni a dolgunkat. Sőt, még aranyunk és ezüstünk is van. Mert soha nem éltünk ennyien, ilyen jólétben, mint mostanság.

tovább

LUKÁCS 10,25–28 - Ilyen egyszerű az élet!

Általában allergiás vagyok a nagyszájú ígéretekre. A reklámok tele vannak ezekkel: Vedd ezt az arckrémet és négy héten belül a ráncaid 40%-kal csökkennek… 

tovább

2018. július 23.

„Mindez pedig, szeretteim, a ti épülésetekre szolgál.” (2Kor 12:19)

 

tovább

Füle Lajos: Emberek Jézus nélkül

Vak utakon bolyongva járnak,
céltalanság kíséri őket.
Búfelejtő, nagy akarással
néha-néha összeverődnek
s szétrebbennek riadtan újra,
mennek tovább, jobbat keresvén...
Törj hát az élet kenyeréből
egy darabot számukra, testvér!

 

tovább