Az idén 10 éves a MÁON Református Szeretetotthon

2006. Aug 20., szerző: Adminisztrátor

A Reformátusok Világtalálkozó rendezvényeinek része lehetett otthonunk 10 éves jubileumának megünneplése....

maon1_400

Az otthon működése 1996-ban kezdődött a „Békesség Háza” Alapítvány fenntartásában, majd 2002-ben vette át ezt a szerepet a Tiszáninneni Református Egyházkerület.

maon2_400


Az események két helyszínen folytak, egyrészt az Egyházkerületi székházban délelőtt, másrészt a Máon Református Szeretetthonban délután.

A nap folyamán szó volt
a múltról:
• az alapító „Békesség Háza” Alapítvány tagjainak beszámolóját hallhattuk Rácsokné Berényi Ilonától és Kalydy Zoltánnétól

maon4_400


• vetítés a 10 év fotóiból
• kiállítás a fiatalok munkáiból, amelyek a kerámia, gyertyaöntő, papír és kreatív műhelyekben és az egyéni fejlesztő foglalkozások során készültek, újságcikkekből, fényképekből
a jelenről:
• az otthon jelenlegi lakói és dolgozói készítettek friss fényképekből, műhelymunkákból tablókat
• a „MAGVETŐ” drámacsoport előadásában megtekinthető volt az Amália Árnyszínháza című drámajáték

maon3_400


• mindenki kipróbálhatta az otthonban működő foglalkoztatási lehetőségeket, azaz a kerámia-, gyertyaöntő-, papír- és kreatív-műhelyeket, a drámajáték és a báb foglalkozást, sőt még a lovas terápiát is, aki elég bátor volt hozzá, aki pedig a zenét szereti táncházban rophatta együtt a táncot az új és régi barátokkal.

maon5_400

A nap programját a „Lámpás” dicsőítő csoport zárta, ennek köszönhetően nagyon jó hangulatban zárhattuk a napot.
Sokan eljöttek hozzánk és nem csak a kerületünk területéről, csak a helységneveket említve: Miskolc, Sajósenye, Nemesbikk, Nyíregyháza, Tiszafüred, Dudar, Sárospatak, Örbottyán, Budapest, Debrecen, Nagykőrös, Kisgyőr. A résztvevők száma kb.: 250 fő.
Mindannyian hálásak vagyunk Istennek azért, hogy egy 10 éve megálmodott ötletet megáldott és nap mint nap tenyerén hordozza a MÁONt, mint valódi MENEDÉKET.
Köszönjük mindazoknak a segítségét, munkáját, adományát, imádságát, akik szívükön hordozzák ezt a szolgálatot, akár konkrétan a nálunk folyó munkát.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Mert akkor élünk igazán, ha ti szilárdan álltok az Úrban. 1Thessz 3,8

1Thessz 3,1–8

„...akkor élünk igazán, ha ti szilárdan álltok az Úrban” (8). Nem a saját helyzetével van elfoglalva az apostol, hanem azokért aggódik, akik nehézségeken mennek keresztül, és szívből örül a jó hírnek, amit Timóteus hoz. 

tovább

(22) „…népéből négy királyság lesz…” (Dániel 8,15–27)

–  Tekintsünk egyben a 8. fejezet látomására (1–14) és azok magyarázatára (20–26). A „birodalmak” habitusa olvasható itt.

tovább

EZÉKIEL 34,11-22 - Isten is nekigyürkőzik

Isten nem csak odanéz, hanem be is avatkozik! Amit a földi pásztorok nem végeztek el, Ő megcselekszi. 

tovább

2017. november 16. csütörtök

Egység

Minden szőlővesszőt, amely én bennem gyümölcsöt nem terem, lemetsz; mindazt pedig, amely gyümölcsöt terem, megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen. (Jn 15,2)

 

tovább

Dicsérje Őt a köd is!

Minden lélek és minden létező,
hó és szélvihar, tűz és jégeső,
Dicsérjétek az Urat!

tovább