Lelkészbeiktatás a Miskolc-avasi gyülekezetben

2006. Jun 18., szerző: Adminisztrátor

2006. június 18-án a délután 15 órakor kezdődő Ünnepi istentiszteleten iktatták be tisztükbe Hangó István és Hangóné Birtha Melinda lelkipásztorokat...

avashonlap2_400

A beiktatást Gazda István a Borsod-Gömöri Református Egyházmegye esperese végezte. A beiktatást követően először Hangó István igehirdetését, majd az énekkar szolgálata után Hangóné Birtha Melinda igehirdetését hallgathatta meg az ünneplésre egybegyűlt gyülekezet.

avashonlap1_400

Az ünnepi közgyűlés megnyitása utána köszöntések hangzottak el, először Csomós József püspök, majd Ábrám Tibor főgondnok részéről. Köszöntésék hangzottak el még az egyházmegye, a polgármesteri hivatal, intézményvezetők, az egyházközség, a testvérgyülekezetek, és a jelenlévő lelkészkollégák részéről. Az ünnepi istentiszteletet követően állófogadásra invitálta Dr. Csukás Zoltán gondnok az egybegyűlteket. Az eseményről bővebben a Sárospataki Református Lapok októberi számában olvashatnak!

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Látta őt az egész nép, amint járkál, és dicséri az Istent. ApCsel 3,9

1Krón 1

A Bibliában a nemzetségtáblázatok célirányosan vannak összeállítva, mert a szentírókat azok a származási vonalak érdeklik, amelyek által Isten végrehajtja terveit. Tehát pl.: ki is volt „Ádám...” (1)?

tovább

(8) „…járkált, ugrándozott és dicsérte az Istent.” (Apostolok cselekedetei 3,1–10)

– Belegondolok abba, hogy sokunknak mennyi mindenünk van. Pedig állandóan panaszkodunk, hogy túlterheltek meg fáradtak vagyunk és „kiégtünk”. Noha tudunk járni, menni, ugrándozni, tudjuk tenni a dolgunkat. Sőt, még aranyunk és ezüstünk is van. Mert soha nem éltünk ennyien, ilyen jólétben, mint mostanság.

tovább

LUKÁCS 10,25–28 - Ilyen egyszerű az élet!

Általában allergiás vagyok a nagyszájú ígéretekre. A reklámok tele vannak ezekkel: Vedd ezt az arckrémet és négy héten belül a ráncaid 40%-kal csökkennek… 

tovább

2018. július 23.

„Mindez pedig, szeretteim, a ti épülésetekre szolgál.” (2Kor 12:19)

 

tovább

Füle Lajos: Emberek Jézus nélkül

Vak utakon bolyongva járnak,
céltalanság kíséri őket.
Búfelejtő, nagy akarással
néha-néha összeverődnek
s szétrebbennek riadtan újra,
mennek tovább, jobbat keresvén...
Törj hát az élet kenyeréből
egy darabot számukra, testvér!

 

tovább