Lelkészbeiktatás a Miskolc-avasi gyülekezetben

2006. Jun 18., szerző: Adminisztrátor

2006. június 18-án a délután 15 órakor kezdődő Ünnepi istentiszteleten iktatták be tisztükbe Hangó István és Hangóné Birtha Melinda lelkipásztorokat...

avashonlap2_400

A beiktatást Gazda István a Borsod-Gömöri Református Egyházmegye esperese végezte. A beiktatást követően először Hangó István igehirdetését, majd az énekkar szolgálata után Hangóné Birtha Melinda igehirdetését hallgathatta meg az ünneplésre egybegyűlt gyülekezet.

avashonlap1_400

Az ünnepi közgyűlés megnyitása utána köszöntések hangzottak el, először Csomós József püspök, majd Ábrám Tibor főgondnok részéről. Köszöntésék hangzottak el még az egyházmegye, a polgármesteri hivatal, intézményvezetők, az egyházközség, a testvérgyülekezetek, és a jelenlévő lelkészkollégák részéről. Az ünnepi istentiszteletet követően állófogadásra invitálta Dr. Csukás Zoltán gondnok az egybegyűlteket. Az eseményről bővebben a Sárospataki Református Lapok októberi számában olvashatnak!

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Ki is volna a mi reménységünk vagy örömünk, koronánk és dicsőségünk, ha nem ti? 1Thessz 2,19

1Thessz 2,17–20

A személyes találkozás vágya jelenik meg ezekben a sorokban. Démoni, sötét erők akadályozták az apostolt ebben, de az örömhír az, hogy Jézus mindennél erősebb! 

tovább

(13) „Meddig tart…” (Dániel 8,1–14)

A szorongatott jelenből tekint vissza Dániel próféta, a jelen (Kr. e. 168–165) több százéves előzményeire, amelyben világbirodalmak falták fel egymást, és gyalázták Isten népét. A látomás egyes elemeinek jelentései megegyeznek a korábbi látomáséval, ott ezt már értelmeztük (1–12). Holnap is sorra kerül ezek magyarázata.

 

tovább

EZÉKIEL 34,1-10 - Isten látja!

A következő „pásztoros fejezet” jól érthető. Hiszen a pásztor és a nyáj képe még ma is nagyon kézenfekvő. Mire van szükségük a juhoknak ahhoz, hogy jól legyenek, és milyen képességekkel rendelkezzen egy jó pásztor?

tovább

2017. november 15. szerda

Láthatatlan kapcsolat

Minden szőlővesszőt, amely én bennem gyümölcsöt nem terem, lemetsz; mindazt pedig, amely gyümölcsöt terem, megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen. (Jn 15,2)

 

tovább

Gerő Sándor: Emberi sors

Pörög az orsó, s az élet fonala
lepereg gyorsan, mint száraz falevél.
Forró nyár után jön ősz, s hideg tél.
Álmatlan éjszakák, ködös hajnalok.
…Az ifjak nem is sejtik, milyen gazdagok.

tovább