Kántoképző Tanfolyam Miskolcon

2006. Jul 17., szerző: Adminisztrátor

Elkezdődött a Tiszáninneni Református Egyházkerület nyári Kántorképző Tanfolyama Miskolcon.

kp_001_400

 

 

Idén is mint mindig a Lévay József Református Gimnázium és Tóth Pál Diákotthon ad helyet a nyári Kántorképző Tanfolyamnak. A július 10-én elkezdődött Tanfolyamnak idén 59 hallgatója van, akiket 7 tanár készít fel a Tanfolyam végét záró vizsgákra. A három hetes kurzus során nemcsak a hangszeres képzés kerül előtérbe, hanem a zeneismeret, az egyházi ének, zenetörténet, himnológia tudományába is bevezetést nyernek a hallgatók.

Az idei Tanfolyam során először van lehetőségük a diákoknak arra, hogy vendég tanárok Karasszon Dezső és Berkesi Sándor előadásait is meghallgathatják.

A Tanfolyam most is Záróhangversennyel zárul, amelynek időpontja és helye: 2006. július 27. (csütörtök) 18. óra. Belvárosi Refromátus Gyülekezet Temploma (Kossuth utca).

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Látta őt az egész nép, amint járkál, és dicséri az Istent. ApCsel 3,9

1Krón 1

A Bibliában a nemzetségtáblázatok célirányosan vannak összeállítva, mert a szentírókat azok a származási vonalak érdeklik, amelyek által Isten végrehajtja terveit. Tehát pl.: ki is volt „Ádám...” (1)?

tovább

(8) „…járkált, ugrándozott és dicsérte az Istent.” (Apostolok cselekedetei 3,1–10)

– Belegondolok abba, hogy sokunknak mennyi mindenünk van. Pedig állandóan panaszkodunk, hogy túlterheltek meg fáradtak vagyunk és „kiégtünk”. Noha tudunk járni, menni, ugrándozni, tudjuk tenni a dolgunkat. Sőt, még aranyunk és ezüstünk is van. Mert soha nem éltünk ennyien, ilyen jólétben, mint mostanság.

tovább

LUKÁCS 10,25–28 - Ilyen egyszerű az élet!

Általában allergiás vagyok a nagyszájú ígéretekre. A reklámok tele vannak ezekkel: Vedd ezt az arckrémet és négy héten belül a ráncaid 40%-kal csökkennek… 

tovább

2018. július 23.

„Mindez pedig, szeretteim, a ti épülésetekre szolgál.” (2Kor 12:19)

 

tovább

Füle Lajos: Emberek Jézus nélkül

Vak utakon bolyongva járnak,
céltalanság kíséri őket.
Búfelejtő, nagy akarással
néha-néha összeverődnek
s szétrebbennek riadtan újra,
mennek tovább, jobbat keresvén...
Törj hát az élet kenyeréből
egy darabot számukra, testvér!

 

tovább