Kántoképző Tanfolyam Miskolcon

2006. Jul 17., szerző: Adminisztrátor

Elkezdődött a Tiszáninneni Református Egyházkerület nyári Kántorképző Tanfolyama Miskolcon.

kp_001_400

 

 

Idén is mint mindig a Lévay József Református Gimnázium és Tóth Pál Diákotthon ad helyet a nyári Kántorképző Tanfolyamnak. A július 10-én elkezdődött Tanfolyamnak idén 59 hallgatója van, akiket 7 tanár készít fel a Tanfolyam végét záró vizsgákra. A három hetes kurzus során nemcsak a hangszeres képzés kerül előtérbe, hanem a zeneismeret, az egyházi ének, zenetörténet, himnológia tudományába is bevezetést nyernek a hallgatók.

Az idei Tanfolyam során először van lehetőségük a diákoknak arra, hogy vendég tanárok Karasszon Dezső és Berkesi Sándor előadásait is meghallgathatják.

A Tanfolyam most is Záróhangversennyel zárul, amelynek időpontja és helye: 2006. július 27. (csütörtök) 18. óra. Belvárosi Refromátus Gyülekezet Temploma (Kossuth utca).

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Ki is volna a mi reménységünk vagy örömünk, koronánk és dicsőségünk, ha nem ti? 1Thessz 2,19

1Thessz 2,17–20

A személyes találkozás vágya jelenik meg ezekben a sorokban. Démoni, sötét erők akadályozták az apostolt ebben, de az örömhír az, hogy Jézus mindennél erősebb! 

tovább

(13) „Meddig tart…” (Dániel 8,1–14)

A szorongatott jelenből tekint vissza Dániel próféta, a jelen (Kr. e. 168–165) több százéves előzményeire, amelyben világbirodalmak falták fel egymást, és gyalázták Isten népét. A látomás egyes elemeinek jelentései megegyeznek a korábbi látomáséval, ott ezt már értelmeztük (1–12). Holnap is sorra kerül ezek magyarázata.

 

tovább

EZÉKIEL 34,1-10 - Isten látja!

A következő „pásztoros fejezet” jól érthető. Hiszen a pásztor és a nyáj képe még ma is nagyon kézenfekvő. Mire van szükségük a juhoknak ahhoz, hogy jól legyenek, és milyen képességekkel rendelkezzen egy jó pásztor?

tovább

2017. november 15. szerda

Láthatatlan kapcsolat

Minden szőlővesszőt, amely én bennem gyümölcsöt nem terem, lemetsz; mindazt pedig, amely gyümölcsöt terem, megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen. (Jn 15,2)

 

tovább

Gerő Sándor: Emberi sors

Pörög az orsó, s az élet fonala
lepereg gyorsan, mint száraz falevél.
Forró nyár után jön ősz, s hideg tél.
Álmatlan éjszakák, ködös hajnalok.
…Az ifjak nem is sejtik, milyen gazdagok.

tovább