Egerlövő-Mezőkövesdi gyülekezetek Erdélyben

2006. Jul 22., szerző: Adminisztrátor

A Református Világtalálkozó alkalmából, az Egerlövői-Mezőkövesdi gyülekezetek Augusztus 10-13 között látogatást tesznek erdélyi testvérgyülekezetüknél a Küküllői Egyházmegyébe tartozó Csíkfalván és a környező szórványaiban.

Az Egerlövő-Mezőkövesdi gyülekezetekben felmerült a gondolat, hogy valamiképpen mi is hozzájárulunk a Világtalalálkozóhoz. A gonolatot imádság előzte meg, majd tettekre - szervezésre - került sor. Szerencsére segítséget isa kaptunk, hiszen a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás egyik 20 személyes buszával tudunk menni a Marosvásárhely melleti Csíkfalvára, hogy ott néhány napig közösségben legyünk a határok által elválasztott testvéreinkkel. Szép példája ez a "világ" és az egyház együttműködésének. ezúton is köszönjük.

Vasárnap az anyaországi gyülekezetekben szolgáló lelkészházaspár fog szolgálni az Istentiszteleteken, s a csoportból alakuló alkalmi énekkar is hozzájárul majd az ünnep méltóságához.  

Reméljük ez a szerény kezdeményezés az emberi és hitbeli kapcsolatok elmélyülését fogja szolgálni.

Gordos Attila és Gordosné Balogh Eszter lelkipásztorok

 

 

     

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Ki is volna a mi reménységünk vagy örömünk, koronánk és dicsőségünk, ha nem ti? 1Thessz 2,19

1Thessz 2,17–20

A személyes találkozás vágya jelenik meg ezekben a sorokban. Démoni, sötét erők akadályozták az apostolt ebben, de az örömhír az, hogy Jézus mindennél erősebb! 

tovább

(13) „Meddig tart…” (Dániel 8,1–14)

A szorongatott jelenből tekint vissza Dániel próféta, a jelen (Kr. e. 168–165) több százéves előzményeire, amelyben világbirodalmak falták fel egymást, és gyalázták Isten népét. A látomás egyes elemeinek jelentései megegyeznek a korábbi látomáséval, ott ezt már értelmeztük (1–12). Holnap is sorra kerül ezek magyarázata.

 

tovább

EZÉKIEL 34,1-10 - Isten látja!

A következő „pásztoros fejezet” jól érthető. Hiszen a pásztor és a nyáj képe még ma is nagyon kézenfekvő. Mire van szükségük a juhoknak ahhoz, hogy jól legyenek, és milyen képességekkel rendelkezzen egy jó pásztor?

tovább

2017. november 15. szerda

Láthatatlan kapcsolat

Minden szőlővesszőt, amely én bennem gyümölcsöt nem terem, lemetsz; mindazt pedig, amely gyümölcsöt terem, megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen. (Jn 15,2)

 

tovább

Gerő Sándor: Emberi sors

Pörög az orsó, s az élet fonala
lepereg gyorsan, mint száraz falevél.
Forró nyár után jön ősz, s hideg tél.
Álmatlan éjszakák, ködös hajnalok.
…Az ifjak nem is sejtik, milyen gazdagok.

tovább