Egerlövő-Mezőkövesdi gyülekezetek Erdélyben

2006. Jul 22., szerző: Adminisztrátor

A Református Világtalálkozó alkalmából, az Egerlövői-Mezőkövesdi gyülekezetek Augusztus 10-13 között látogatást tesznek erdélyi testvérgyülekezetüknél a Küküllői Egyházmegyébe tartozó Csíkfalván és a környező szórványaiban.

Az Egerlövő-Mezőkövesdi gyülekezetekben felmerült a gondolat, hogy valamiképpen mi is hozzájárulunk a Világtalalálkozóhoz. A gonolatot imádság előzte meg, majd tettekre - szervezésre - került sor. Szerencsére segítséget isa kaptunk, hiszen a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás egyik 20 személyes buszával tudunk menni a Marosvásárhely melleti Csíkfalvára, hogy ott néhány napig közösségben legyünk a határok által elválasztott testvéreinkkel. Szép példája ez a "világ" és az egyház együttműködésének. ezúton is köszönjük.

Vasárnap az anyaországi gyülekezetekben szolgáló lelkészházaspár fog szolgálni az Istentiszteleteken, s a csoportból alakuló alkalmi énekkar is hozzájárul majd az ünnep méltóságához.  

Reméljük ez a szerény kezdeményezés az emberi és hitbeli kapcsolatok elmélyülését fogja szolgálni.

Gordos Attila és Gordosné Balogh Eszter lelkipásztorok

 

 

     

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Látta őt az egész nép, amint járkál, és dicséri az Istent. ApCsel 3,9

1Krón 1

A Bibliában a nemzetségtáblázatok célirányosan vannak összeállítva, mert a szentírókat azok a származási vonalak érdeklik, amelyek által Isten végrehajtja terveit. Tehát pl.: ki is volt „Ádám...” (1)?

tovább

(8) „…járkált, ugrándozott és dicsérte az Istent.” (Apostolok cselekedetei 3,1–10)

– Belegondolok abba, hogy sokunknak mennyi mindenünk van. Pedig állandóan panaszkodunk, hogy túlterheltek meg fáradtak vagyunk és „kiégtünk”. Noha tudunk járni, menni, ugrándozni, tudjuk tenni a dolgunkat. Sőt, még aranyunk és ezüstünk is van. Mert soha nem éltünk ennyien, ilyen jólétben, mint mostanság.

tovább

LUKÁCS 10,25–28 - Ilyen egyszerű az élet!

Általában allergiás vagyok a nagyszájú ígéretekre. A reklámok tele vannak ezekkel: Vedd ezt az arckrémet és négy héten belül a ráncaid 40%-kal csökkennek… 

tovább

2018. július 23.

„Mindez pedig, szeretteim, a ti épülésetekre szolgál.” (2Kor 12:19)

 

tovább

Füle Lajos: Emberek Jézus nélkül

Vak utakon bolyongva járnak,
céltalanság kíséri őket.
Búfelejtő, nagy akarással
néha-néha összeverődnek
s szétrebbennek riadtan újra,
mennek tovább, jobbat keresvén...
Törj hát az élet kenyeréből
egy darabot számukra, testvér!

 

tovább