Hálaadás

2006. Jul 12., szerző: Adminisztrátor

Bükkzsércen vett részt az istentiszteleten a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának 1964-ben érettségizett 4.C. osztálya

dsc08603_400

Az úgynevezett ünneptelen félév kánikulás pangásában különleges élményben lehetett része a bükkzsérci gyülekezetnek: a Debreceni Református Kollégiumban 1964-ben érettségizettek 60. születésnapjukra találkozót szerveztek egykori kirándulásuk színhelyére. Nem kis dolog, hogy a jópár országot megjárt egykori diákok annyi év után is emlékeztek a vidékre! Külön öröm, hogy az akkor itt szolgáló Szécsényi György illetve az egykori osztályfőnök, Dr. Nagy Mihály és felesége, Erika néni is itt lehettek. Igét Dr. Nagy István hirdetett a 103. zsoltár alapján Isten hozzánk való kegyelméről. Valóban velünk volt a kegyelem, öröm volt látni, hogy mennyit jelenthet négy gimnáziumi év egy ember életében, ha ott nem csak tudást, hanem hitet, tartást, emberséget is kaphattak. A karzaton ülőknek furcsa lehetett a köszönetmondás az egykori szigorú tanárok felé, de azt hiszem, iskola után már sokan vagyunk hálásak azoknak a nevelőknek, akik értünk haragudtak, ha kellett, és mindig szeretettel. A gyülekezet köszöni mindazt az örömöt és hálát, amit hoztak közénk, bízunk benne, hogy ifjaink is követik a látott, hallott példákat.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Látta őt az egész nép, amint járkál, és dicséri az Istent. ApCsel 3,9

1Krón 1

A Bibliában a nemzetségtáblázatok célirányosan vannak összeállítva, mert a szentírókat azok a származási vonalak érdeklik, amelyek által Isten végrehajtja terveit. Tehát pl.: ki is volt „Ádám...” (1)?

tovább

(8) „…járkált, ugrándozott és dicsérte az Istent.” (Apostolok cselekedetei 3,1–10)

– Belegondolok abba, hogy sokunknak mennyi mindenünk van. Pedig állandóan panaszkodunk, hogy túlterheltek meg fáradtak vagyunk és „kiégtünk”. Noha tudunk járni, menni, ugrándozni, tudjuk tenni a dolgunkat. Sőt, még aranyunk és ezüstünk is van. Mert soha nem éltünk ennyien, ilyen jólétben, mint mostanság.

tovább

LUKÁCS 10,25–28 - Ilyen egyszerű az élet!

Általában allergiás vagyok a nagyszájú ígéretekre. A reklámok tele vannak ezekkel: Vedd ezt az arckrémet és négy héten belül a ráncaid 40%-kal csökkennek… 

tovább

2018. július 23.

„Mindez pedig, szeretteim, a ti épülésetekre szolgál.” (2Kor 12:19)

 

tovább

Füle Lajos: Emberek Jézus nélkül

Vak utakon bolyongva járnak,
céltalanság kíséri őket.
Búfelejtő, nagy akarással
néha-néha összeverődnek
s szétrebbennek riadtan újra,
mennek tovább, jobbat keresvén...
Törj hát az élet kenyeréből
egy darabot számukra, testvér!

 

tovább