Hálaadás

2006. Jul 12., szerző: Adminisztrátor

Bükkzsércen vett részt az istentiszteleten a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának 1964-ben érettségizett 4.C. osztálya

dsc08603_400

Az úgynevezett ünneptelen félév kánikulás pangásában különleges élményben lehetett része a bükkzsérci gyülekezetnek: a Debreceni Református Kollégiumban 1964-ben érettségizettek 60. születésnapjukra találkozót szerveztek egykori kirándulásuk színhelyére. Nem kis dolog, hogy a jópár országot megjárt egykori diákok annyi év után is emlékeztek a vidékre! Külön öröm, hogy az akkor itt szolgáló Szécsényi György illetve az egykori osztályfőnök, Dr. Nagy Mihály és felesége, Erika néni is itt lehettek. Igét Dr. Nagy István hirdetett a 103. zsoltár alapján Isten hozzánk való kegyelméről. Valóban velünk volt a kegyelem, öröm volt látni, hogy mennyit jelenthet négy gimnáziumi év egy ember életében, ha ott nem csak tudást, hanem hitet, tartást, emberséget is kaphattak. A karzaton ülőknek furcsa lehetett a köszönetmondás az egykori szigorú tanárok felé, de azt hiszem, iskola után már sokan vagyunk hálásak azoknak a nevelőknek, akik értünk haragudtak, ha kellett, és mindig szeretettel. A gyülekezet köszöni mindazt az örömöt és hálát, amit hoztak közénk, bízunk benne, hogy ifjaink is követik a látott, hallott példákat.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Mert akkor élünk igazán, ha ti szilárdan álltok az Úrban. 1Thessz 3,8

1Thessz 3,1–8

„...akkor élünk igazán, ha ti szilárdan álltok az Úrban” (8). Nem a saját helyzetével van elfoglalva az apostol, hanem azokért aggódik, akik nehézségeken mennek keresztül, és szívből örül a jó hírnek, amit Timóteus hoz. 

tovább

(22) „…népéből négy királyság lesz…” (Dániel 8,15–27)

–  Tekintsünk egyben a 8. fejezet látomására (1–14) és azok magyarázatára (20–26). A „birodalmak” habitusa olvasható itt.

tovább

EZÉKIEL 34,11-22 - Isten is nekigyürkőzik

Isten nem csak odanéz, hanem be is avatkozik! Amit a földi pásztorok nem végeztek el, Ő megcselekszi. 

tovább

2017. november 16. csütörtök

Egység

Minden szőlővesszőt, amely én bennem gyümölcsöt nem terem, lemetsz; mindazt pedig, amely gyümölcsöt terem, megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen. (Jn 15,2)

 

tovább

Dicsérje Őt a köd is!

Minden lélek és minden létező,
hó és szélvihar, tűz és jégeső,
Dicsérjétek az Urat!

tovább