Lelkészszentelő ünnepi istentisztelet a Sárospataki Teológián

2006. Jul 05., szerző: Adminisztrátor

Lelkészszentelő ünnepi istentisztelet a Sárospataki Teológián.
2006. július 1-én szombaton tartotta ünnepi évzáró istentiszteletét a Sárospataki Református Teológiai Akadémia.

evzaro2_400

Miután a délután 13 órától tartott kerületi közgyűlés elfogadta a lelkészszentelésre jelentkezők kérelmét, 14.30kor a kollégium bejáratánál kezdetét vehette a ballagási ünnepség, ahol a ballagó diákokat Bartha Örs esküdtfelügyelő köszöntötte. Az ünnepi sereg 15 órára vonult át a sárospataki református templomba, ahol kezdetét vehette az ünnepélyes akadémiai közgyűlés. Dr. Börzsönyi József rektor évzáró jelentése után az első lelkészképesítő bizonyítványok átadására került sor, melyeket név szerint következő hallgatók vehettek át: Benedek Aliz, Blaner András, Dancs Ednia, Maksai Attila, Nádasi Erika, Orosz Róbert, Pápai Gábor, Pocsai Sándor, Tomori Róbert, és Tóth Anett.

evzaro1_400


A sikeres kápláni vizsgát tett hallgatók ezután segédlelkészi esküt tettek, majd Szűcs Endre egyházkerületi főjegyző bocsátotta ki őket segédlelkészi szolgálatukra. Az év végi megmérettetésen 15 hallgató tett sikeres második lelkészképesítő vizsgát, ezután ők vehették át a lelkészi oklevelet, név szerint: Balogh Attila, Benke András, Blaner Adrienne, Buczkó Tünde, Dancs Róbert, Gyöngyösy Szabolcs, Harsányi Béla, Kása Melinda, Kovács Tamás, Leczó Tamás, Meleg Attila, Mező Arnold, Rácsok Andrea, Szakolczainé Szabó Erika és Szalay László Pál. Idén teológiánkon egy hallgató, Szatmári Emília szerzett református teológus oklevelet.
A lelkészi oklevelek átadását a tanév kiemelkedő eredményt elért hallgatóinak jutalmazása követte. Rövid szünet után Csomós József püspök igehirdetésével folytatódott a tanév bezárása, melyet a lelkészszentelés ünnepélyes percei követtek.

evzaro3_400

A felszentelt lelkipásztorok nevében Gyöngyösy Szabolcs adott hálát imádságban, majd Ábrám Tibor az egyházkerület főgondnokának köszöntő szavait hallgathatták meg a felszentelt lelkipásztorok. Az ünnepi istentisztelet bezárásaképp a 396. dicséret harmadik versét énekelték az egybegyűltek: „Küldd útra hírnökid csapatját.”

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Mert ha hisszük, hogy Jézus meghalt és feltámadt, az is bizonyos, hogy Isten az elhunytakat is előhozza Jézus által, vele együtt. 1Thessz 4,14

1Thessz 4,13–18

„...így mindenkor az Úrral leszünk” (17). Hogy ki mikor megy el a „minden élők útján”, a legtöbb esetben titok. Elköltözésünk ideje és módja jó esetben csak sejtés. Urunk visszajövetelének ideje azonban még ennél is titokzatosabb. 

tovább

(2) „Most pedig elmondom neked a való igazságot…” (Dániel 11,2–20)

A próféta, közeledve saját korához, egyre gazdagabb történelmi adatok birtokában kapja a kijelentést. Az igeszakaszban leírt történeti ív 300 évet ölel át. A görögök visszaverik a perzsákat. I. Dáriusz Marathonnál Kr. e. 490-ben szenved vereséget a görögöktől. 

tovább

ZSOLTÁROK 51,1-8 - Következmények

Vajon hogyan hangzott Betsabé imádsága az események (2Sám 11-12) után? Talán így: „Uram, bárcsak visszafordíthatnám az időt! Hűtlen voltam, elszakítottak a férjemtől. 

tovább

2017. november 20. hétfő

Megmosva

Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. (Jn 15,3)

 

tovább

Dicsérje Őt a köd is!

Minden lélek és minden létező,
hó és szélvihar, tűz és jégeső,
Dicsérjétek az Urat!

tovább