Lelkészszentelő ünnepi istentisztelet a Sárospataki Teológián

2006. Jul 05., szerző: Adminisztrátor

Lelkészszentelő ünnepi istentisztelet a Sárospataki Teológián.
2006. július 1-én szombaton tartotta ünnepi évzáró istentiszteletét a Sárospataki Református Teológiai Akadémia.

evzaro2_400

Miután a délután 13 órától tartott kerületi közgyűlés elfogadta a lelkészszentelésre jelentkezők kérelmét, 14.30kor a kollégium bejáratánál kezdetét vehette a ballagási ünnepség, ahol a ballagó diákokat Bartha Örs esküdtfelügyelő köszöntötte. Az ünnepi sereg 15 órára vonult át a sárospataki református templomba, ahol kezdetét vehette az ünnepélyes akadémiai közgyűlés. Dr. Börzsönyi József rektor évzáró jelentése után az első lelkészképesítő bizonyítványok átadására került sor, melyeket név szerint következő hallgatók vehettek át: Benedek Aliz, Blaner András, Dancs Ednia, Maksai Attila, Nádasi Erika, Orosz Róbert, Pápai Gábor, Pocsai Sándor, Tomori Róbert, és Tóth Anett.

evzaro1_400


A sikeres kápláni vizsgát tett hallgatók ezután segédlelkészi esküt tettek, majd Szűcs Endre egyházkerületi főjegyző bocsátotta ki őket segédlelkészi szolgálatukra. Az év végi megmérettetésen 15 hallgató tett sikeres második lelkészképesítő vizsgát, ezután ők vehették át a lelkészi oklevelet, név szerint: Balogh Attila, Benke András, Blaner Adrienne, Buczkó Tünde, Dancs Róbert, Gyöngyösy Szabolcs, Harsányi Béla, Kása Melinda, Kovács Tamás, Leczó Tamás, Meleg Attila, Mező Arnold, Rácsok Andrea, Szakolczainé Szabó Erika és Szalay László Pál. Idén teológiánkon egy hallgató, Szatmári Emília szerzett református teológus oklevelet.
A lelkészi oklevelek átadását a tanév kiemelkedő eredményt elért hallgatóinak jutalmazása követte. Rövid szünet után Csomós József püspök igehirdetésével folytatódott a tanév bezárása, melyet a lelkészszentelés ünnepélyes percei követtek.

evzaro3_400

A felszentelt lelkipásztorok nevében Gyöngyösy Szabolcs adott hálát imádságban, majd Ábrám Tibor az egyházkerület főgondnokának köszöntő szavait hallgathatták meg a felszentelt lelkipásztorok. Az ünnepi istentisztelet bezárásaképp a 396. dicséret harmadik versét énekelték az egybegyűltek: „Küldd útra hírnökid csapatját.”

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Látta őt az egész nép, amint járkál, és dicséri az Istent. ApCsel 3,9

1Krón 1

A Bibliában a nemzetségtáblázatok célirányosan vannak összeállítva, mert a szentírókat azok a származási vonalak érdeklik, amelyek által Isten végrehajtja terveit. Tehát pl.: ki is volt „Ádám...” (1)?

tovább

(8) „…járkált, ugrándozott és dicsérte az Istent.” (Apostolok cselekedetei 3,1–10)

– Belegondolok abba, hogy sokunknak mennyi mindenünk van. Pedig állandóan panaszkodunk, hogy túlterheltek meg fáradtak vagyunk és „kiégtünk”. Noha tudunk járni, menni, ugrándozni, tudjuk tenni a dolgunkat. Sőt, még aranyunk és ezüstünk is van. Mert soha nem éltünk ennyien, ilyen jólétben, mint mostanság.

tovább

LUKÁCS 10,25–28 - Ilyen egyszerű az élet!

Általában allergiás vagyok a nagyszájú ígéretekre. A reklámok tele vannak ezekkel: Vedd ezt az arckrémet és négy héten belül a ráncaid 40%-kal csökkennek… 

tovább

2018. július 23.

„Mindez pedig, szeretteim, a ti épülésetekre szolgál.” (2Kor 12:19)

 

tovább

Füle Lajos: Emberek Jézus nélkül

Vak utakon bolyongva járnak,
céltalanság kíséri őket.
Búfelejtő, nagy akarással
néha-néha összeverődnek
s szétrebbennek riadtan újra,
mennek tovább, jobbat keresvén...
Törj hát az élet kenyeréből
egy darabot számukra, testvér!

 

tovább