Országos Konfirmandus Tábor

2006. Jul 10., szerző: Adminisztrátor

2006. június 26. és július 2-a között zajlott Balatonszárszón az Országos Konfirmanuds Tábor, melyet Egyházkerületünk Missziói Központja szervezett a Magyarországi Református Egyház Zsinatának megbízásából. Kerületünkből több mint 70 fő vett részt ezen a konferencián, melynek központi témája Isten országa, a mi országunk volt. Aki szertne többet megtudni a konferenciáról, az a hírünk hosszabb leírásában elolvashatja az "Örömfalon" illetve a "Siratófalon" elhelyezett üzeneteket.

A következő gondolatok voltak olvashatók a tábor "Örömfalán":

"Köszönöm ezt az érzést. Még ilyet soha nem éreztem. Az örömtől hullanak a könnyeim."

"Köszönöm mindenkinek, hogy iylen jól éreztem magam! Remélem még találkozunk! És a lellényegesebb, hogy e tábor segítségével még közelebb kerültem Istenhez!!!"

"4 évig jártam egyház suliba. Sikerült az Urat megismerni. Jézushoz nem kerültem közel. Ez az 1 hét behozta a 4 évet. A lelkészeknek csak egyet tudok mondani: köszönöm! Köszönöm, hogy itt lehettem."

"Elente nem akartam jönni, de hála az Úrnak most meg már nem akarok hazamenni!!"

És a "Siratófalra" is kerületek üzenetet, ime néhány:

"Rosszul esik, hogy vannak olyanok, akik nem tudnak viselkedni, de örülök, hogy bocsánatot kértek."

"Kár, hogy néhányan nem figyelnek Istenre, és hogy hamar kell lefeküdni!!! De sajnos az is rossz, hogy nem eszik meg az ennivalót!"

"Nincs elég erőm a megváltozáshoz!"

És még néhány kép a táborról!

       

       

     

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Ki is volna a mi reménységünk vagy örömünk, koronánk és dicsőségünk, ha nem ti? 1Thessz 2,19

1Thessz 2,17–20

A személyes találkozás vágya jelenik meg ezekben a sorokban. Démoni, sötét erők akadályozták az apostolt ebben, de az örömhír az, hogy Jézus mindennél erősebb! 

tovább

(13) „Meddig tart…” (Dániel 8,1–14)

A szorongatott jelenből tekint vissza Dániel próféta, a jelen (Kr. e. 168–165) több százéves előzményeire, amelyben világbirodalmak falták fel egymást, és gyalázták Isten népét. A látomás egyes elemeinek jelentései megegyeznek a korábbi látomáséval, ott ezt már értelmeztük (1–12). Holnap is sorra kerül ezek magyarázata.

 

tovább

EZÉKIEL 34,1-10 - Isten látja!

A következő „pásztoros fejezet” jól érthető. Hiszen a pásztor és a nyáj képe még ma is nagyon kézenfekvő. Mire van szükségük a juhoknak ahhoz, hogy jól legyenek, és milyen képességekkel rendelkezzen egy jó pásztor?

tovább

2017. november 15. szerda

Láthatatlan kapcsolat

Minden szőlővesszőt, amely én bennem gyümölcsöt nem terem, lemetsz; mindazt pedig, amely gyümölcsöt terem, megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen. (Jn 15,2)

 

tovább

Gerő Sándor: Emberi sors

Pörög az orsó, s az élet fonala
lepereg gyorsan, mint száraz falevél.
Forró nyár után jön ősz, s hideg tél.
Álmatlan éjszakák, ködös hajnalok.
…Az ifjak nem is sejtik, milyen gazdagok.

tovább